25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Je horší pálení biomasy v EU...

O kácení amazonského pralesa média informují pravidelně. Ale o tom, kolik dřeva by spotřebovaly evropské biomasové elektrárny, se mluví jen málo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Hančar 10.6.2021 6:52

Jako vystudovaný elekrotechnik si nedělám iluze o energetické účinnosti provozu bioplynek, bude to podobně nastaveno jako solární byznys ( dotace na cenu prodávané el. energie ) ). Máme jednu bioplynku za vsí v agrofertí farmě Uhelná Příbram. V létě nám pod okny denně projíždějí obří traktory s kukuřičnou drtí, která slouží jako 100% ekologické palivo.

Jak vypadá tento ekologický proces ničení naší přírody a státní kasy?

Pole se zabije roundupem. To už něco stojí + vše živé je eliminováno. Pak se pole připraví, oseje, vzrostlá kukuřice se poseká, rozemele, doveze do bioplynky. Tato náklady a spotřebovanou naftu ale ekologové nepočítají, stejně jako u el. auta nevidí emise na výrobu el energie. Drť se nechá zkvasit , vzniklý plyn se smíchá s 8% nafty a prožene vznětovým motorem s el. generátorem. Tepelné ztráty se zase nepočítají: toto teplo využijeme třeba v červenci ke chlazení! A máme výsledek: v Uhelné Příbrami až 549kW elektrického výkonu. Za jakou cenu? Za dobrou! Jinak by se to nevyplatilo!

L. Novák 10.6.2021 7:49

Každá tzv. bioplynová výrobna potřebuje zásobník plynu. A zdá se, že četnost výbuchů spojených s výrobou "bioplynu" není zanedbatelná. Ostatně, z dlouhodobého hlediska výrobní kapacita bioplynových stanic stagnuje už řadu let.

V. Novák 10.6.2021 10:11

Plevel na poli se zabije Roundupem, aby nebylo třeba ho likvidovat jinými pesticidy.

S ostatním souhlasím.

L. Novák 10.6.2021 5:45

Největší zhovadilostí tzv. "zelené politiky" je kácení tropických pralesů (nejenom v Amazonii) a lodní doprava vyrobené štěpky nebo dřeva přes půl planety lodí do EU nebo USA, kde se štěpka (prý ekologicky) spálí ve velkých elektrárnách. Dokumentaci o této zločinné "BIOpalivové " praxi poskytl například film Planeta lidí / Planet of The Humans (2019) https://planetofthehumans.com/, který se stal trnem v oku ZELENÉ MAFIE po celém světě. Ta donutila YouTube pod vylhanou záminkou stáhnout film z volného přehrávání (8,3 mil krát, než byl zablokován.)

https://www.fastshare.cz/13472435/planet-of-the-humans-2020-dokument-1080p-ac3-2.0-en-cz-titulky.mkv (volně ke stažení s českými titulky).

V. Braun 10.6.2021 10:03

O (ne) přesnostech v daném filmu si můžete přečíst na linku níže, kapitola Scientific accuracy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Planet_of_the_Humans

L. Novák 10.6.2021 12:34

Už jsem těch zelených lží četl dost. A taky odpovědi autorů filmu, kteří ty lži vyvrátili. Ostatně to, co předvádí ZELENÁ MAFIE v USA (a o tom je jádro celého dokumentu), nějaké další komentáře nepotřebuje. Bidenových 2000 miliard USD na "boj proti změnám klimatu" hovoří za vše a je to dobrý důkaz toho, že autoři filmu mají pravdu.

V. Braun 10.6.2021 12:51

Tak jsem dejte odkazy na ty odpovědi autorů vyvracející lži. Četl jste jich dost tak to pro vás bude hračka. Do té doby vás budu považovat za modrého lháře.

L. Novák 10.6.2021 15:17

Blbe zelený zmagořený, dohledej si je sám! Nebudu ti tady ke každému tvému blábolu dohledávat všechna fakta, když ta základní máš v prvním mém dnešním příspěvku. Stačí jen vzít prohlížeč a odkazy tam začít vkládat a číst a prohlídnout si navíc ten film, který se zelení fanatici ukázaní v dokumentu i celá jejich globální mafie snaží zakázat. :-P

V. Braun 10.6.2021 18:58

Takže taky nic. Oficiálně jste potvrdil, že jste jen modrý lhář.