29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Dieselgate (2)

Běžný zákazník nebyl „podvodem” nijak poškozen. Když sedíte v autě, je přece jedno, kolik to auto produkuje emisí. Jde vám jen o to, abyste bezpečně dojeli do cíle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vejr 4.11.2015 8:06

Co je norma?

Vidím, že ne každý zdejší diskutující článek pana Breziny pochopil (viz Pivoda). Dle mého názoru článek mluví o stanovení optimálních norem, což je v Evropě a hlavně u nás často problém, jak u ovzduší, vody, ale i třeba u povoleného množství alkoholu u řidičů.Pokud nejsou kvalitní normy, tak to vždy musí vést k jejich obcházení a třeba podvodům. Já dodržuji Německou normu 0,5 promile alkoholu v krvi. Vyhovuje mě od r. 57 se jí řídím, nikdy jsem autem neboural a tak tato moje praxe je kritériem teorie, že Němci mají dobrou normu. Lituji W, že do toho spadli, neb jejich auta jsou výborné a tento neřád je poškodil.

M. Pivoda 4.11.2015 9:31

Řešíte špatný problém

Nehrajte se, prosím, na psychoanalytika a nesnažte se hádat obsah mysli. Nejde vám to. Můj diskusní příspěvek (viz níže) v podstatě říká, že Brezina řeší špatný problém (vzhledem k historické době, ve které žijeme, rok 2015).

A jako občan demokratického státu nemohu přijmout Brezinův návrh řešení jeho problému, totiž: "... Vzhledem k okolnostem je to prostě omluvitelná lež. ..." Není. Možná ano na Institutu Václava Klause, odkud byl Brezinův příspěvek přijat.