29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Copak průmysl...

„Uhlíková neutralita nemusí ohrozit průmysl.“ Tímto titulkem uvádí svůj článek v Lidových novinách z 26. srpna Anna Kárníková, ředitelka Hnutí Duha. Odpovídá jím na text předsedy vlády Andreje Babiše zveřejněný o měsíc dříve.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 2.9.2019 10:59

Zelení magoři nemají mozek

Blb "Rada" samozřejmě zase bude žvanit nesmysly jako obvykle...

R. Vacek 2.9.2019 12:16

Re: Zelení se rozhodují srdcem.

Tak se podívejte, jak si vede zelené Německo ve srovnání s jadernou Francií. http://www.osel.cz/popisek.php?popisek=27080&img=zobrazeni-emisi-oxidu-uhliciteho-na-jednotku-vyrobene-elektriny.png

Němci mají nejdražší elektřinu a ještě navíc při její výrobě produkují násobně více CO2, než Francie. A trvalé úložiště jaderného odpadu je problém jedině pro zelené, kteří jen z jejich vlastního důvodu vědí, proč nenávidí západní průmyslovou civilizaci.

J. Lukavsky 2.9.2019 18:05

Re: Zelení se rozhodují srdcem.

"celospolečensky prodělečné investice" myslíte jistě atomové elektrárny. No teď už nevím zda Dukovany či Temelín se zaplatily 4x. Asi obojí. U fofrníků či slunečních elektráren jsem nic o návratnosti nenašel, zatím. Ty poslední se samozřejmě postavily ze vzduchu a ze Slunce. J.L. end

J. Jurax 2.9.2019 11:16

Kdyby jen tihle zelení magoři přemýšleli srdcem - začasté to vypadá, že přemýšlejí perdelí.

P. Brich 2.9.2019 17:16

Re:

To bude tím, že hlavy používají jako úložiště svého bioodpadu.

V. Petr 2.9.2019 9:52

Takže je jasné, že nacismus a stalinismus nejsou zdaleka

to nejhorší, ci dokáží inženýři lidských duší vymyslet.

Určitě bych dal přednost Třetí říši z roku 1937 před zelenými fantasmagoriemi. I Gottwald se snažil, aby dělníci měli alespoň nějaké maso a děti mléko.

S masivním nárůstem antisemitismu v Bruselu padá dokonce i ten nejpádnější argument proti Hitlerovi...

Absolutní zlo současného světa představují zelení!

P. Rada 2.9.2019 10:14

Re: Takže je jasné, že nacismus a stalinismus nejsou zdaleka

Předně "Zlo" není nikdy absolutní. Takovou představu ale "absolutně" duševně pomrzačení jedinci nebo i skupiny mohou vykazovat. Historie lidstva je toho plná.

Zlo také není opakem dobra - jak se to někdy jeví. Bývá ale pravidelně důsledkem uvěření ve falešné (samo-pásnost štěpné JE...). Příkladem právě byly ideologie nacistů, stalinistů .... ,že právě ta jejich víra, rasa .... je jediná a jedině správná.

V. Petr 2.9.2019 10:19

No, ale Hitlera i Stalina jsme celkově přežili!

Řádění zelených je už dnes horší!

P. Rada 2.9.2019 10:37

Re: No, ale Hitlera i Stalina jsme celkově přežili!

Máte na mysli zeleně se uniformující lesníky? Ti podle mého soudu za kalamitu v lesích tolik nemohou.

Katastrofu lesů zejména na temeních kopců si jaksi objednala bezohledná konzumní společnost produkující nejdříve kyselé deště a pak CO2.... Její parlament přeci přes varování vědy oddaloval návrhy na urychlení obměny lesních porostů. Společnost to pak dorazila tím jak "zbožně tržně" upřednostnila dřevoprodukční zisk nad celospolečenským významem a proto zákonem omezila pravomoci lesních závodů - jen aby maximalizovala příjmy vyvolených.

V. Petr 2.9.2019 10:43

Ochranu kůrovce jste jaksi vynechal...

Kyselé deště byly hlavně na severu ale jsou již z největší části minulostí.

S omezením pravomoci lesních závodů máte pravdu.

P. Rada 2.9.2019 11:07

Re: Ochranu kůrovce?

Mimulostí?! Souhrná kyselá depozice poklesla od kritických let 80tých nen na jednu čtvrtinu! (Oxydů dusíků totiž dokonce přibývá a množství zásadotvorného popílku naopak pokleslo.)

Ochranu kůrovce mi demagogicky nepodsouvejte. Jeho šíření mají dnes na svědomí pravidelně ti kteří vlekle pochybovali o realitě klimatické změny. Vždy jsem tvrdil, že v hospodářských lesích se musí jeho rozvoj tlunit a kácení může být efektivní možnost.

V tundře kde je chladno a vlhko (analogie prvých zon NP3) si smrky sami s kůrovcem poradí už proto, že tam může vykazovat jen zhruba jednu generaci ročně.

V. Církva 2.9.2019 11:26

Re: Ochranu kůrovce?

O se týká toho Zla, tušil jsem že jste takový rozumnější i když pořád fanatický ekotog. Z Vaší relativizace Zla se zdá že tam těch marxistických názorů přibývá a teď už koketujete i se satanismem.

Je škoda že není dost lidí uvažujících ekologicky a s Bohem a ne s marxismem. Prakticky neznám skoro žádného. Mladí lidé jsou zblbnutí. Jejich touha po čistém a spravidlivém světě je z většiny ovládána rudými neomarxisty s povrchovým zeleným nátěrem. Nebo-li obrázek melounu u článku je naprosto správný.

Na druhé straně mi chybí pozitivní diskuse a aktivity. Jak se zbavit plastů a pesticidů v přírodě, jak omezit toxiny a skleníkové plyny, jak mírumilovně zastavit a nepatrně snižovat světovou populaci. Ono totiž to vše potřebuje i dost práce (ne záškoláctví) takže by to vlastně zlepšilo životy všech, měli by rozumnou práci, tak nevím proč se pořád mluví, že se musíme uskrovnit a mít hůř. Človek který tvoří se namá hůř když rozumněji hospodaří se zdroji a energií.

Mít se hůř je satanistickomarxistický přístup povalečů, kteří jsou líní pracovat a mít děti aby je měli jiní povaleči. Zkrátka napíchnout se na ty pracující.

J. Kopis 2.9.2019 12:28

Re: Ochranu kůrovce?

Soudruhům klimaalarmistům Radova ražení nejde o nic z toho, co je možno považovat za rozumné. I sázení stromů tito exoti považují za příčinu zvyšování CO2, protože to prý stojí peníze!!! Takže tím se jejich veškerá "moudra" automaticky stávají bláboly nejhrubšího zrna.

P. Grigar 2.9.2019 16:09

Re: Takže je jasné, že nacismus a stalinismus nejsou zdaleka

.. hm, to jste si pěkně naběhl. Radovi nesmíte dát šanci k odklonu od jádra problému, to je potom nekonečná demagogie. A na to já nemám žaludek. Nemosím být u všeckého..© kulak Vata, vojín PTP.

P. Hlosta 2.9.2019 9:39

Duha už je normální

Co vím, tak hnutí Duha ve svém počátku bylo financováno ze zahraničí. Psalo se o finanční závislosti na Moskvě. Možná na jeho existenci už přispívá jiná mocnost, jiný stát, ale paradox, že o nás rozhoduje naše aktivistické hnutí za cizí peníze, už se stalo normou.

P. Rada 2.9.2019 11:15

Re: Duha už je normální

Můžete uvést odkaz - nebo fantazírujete o tom co "víte"?

Každá organizace snad s vyjimkou ČEZU... je u nás ekonomicky kontrolovatelná NKU. Úplně všechny ale lze na NP pomlouvat.

L. Novák 2.9.2019 11:50

Re: Duha už je normální

Žvaníš hovadiny a lžeš. Všechny české kopie zahraničních organizací zelených magorů byly v počátcích financovány ze zahraničí!

"...V roce 2001... se česká Greenpeace měla stát ekonomicky soběstačnou a přejít na samofinancování. Do té doby ji finančně podporovaly organizace z jiných zemí. ..."

http://jdem.cz/fe4cu8

R. Langer 2.9.2019 18:13

Re: Duha už je normální

Zase lež, Zelený bolševiku.

A. Alda 2.9.2019 9:38

Co ekoteorista,

to zločinec a darebák bez ohledu na pohlaví.

K. Janyška 2.9.2019 9:36

Hnutí Duha je intelektuálním prasáctvím a spojením

nevzdělaných fanatiků.

Takže za vítězství kokoholiv v čemkoliv mohou ti, co byli slabší a línější a vítěze je nutno potrestat a ne odměnit ? Dzp.

R. Langer 2.9.2019 9:38

Re: Hnutí Duha je intelektuálním prasáctvím a spojením

Ano, přesně takhle přece funguje socialismus. :-)

S. Stoklásek 2.9.2019 9:24

Legitimní otázka

Pokud hnutí Duha dumá nad uhlíkovou stopou civilizace, musí si zákonitě položit otázku, jak zvládnout populační explozi mimo rozvinutý svět, které bude důvodem extrémní nestability.

Ale to je zakázané téma.

P. Rada 2.9.2019 9:40

Re: Legitimní otázka

Kdo takovéto téma zakazuje? Zkusme poměřit ekologické stopy a lidnatosti a natalitou dneška.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ekologick%C3%A1_stopa

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hustota_zalidn%C4%9Bn%C3%AD

https://cs.wikipedia.org/wiki/Porodnost

Uznávám ale že by bylo až katastrofické, pokud by rozvíjející svět náhle začal vykazovat tu samou ekostopu jako ten dneší tzv rozvinutý nebo pokud by součastné trendy měly setrvalý charakter.

V. Petr 2.9.2019 10:02

Čína zvýšila loni své emise CO2 o 4,7%, svět o 2,7%.

Čína dnes produkuje NA HLAVU více emisí, než EU, která se na jeho světových emisích podílí pouhými 9%! Více CO2, než EU produkuje i islámský svět a samotná Saudská Arábie pomalu dohání Německo!

Minulé emise se nedají počítat, protože na tom, co vytvořila euroatlantická civilizace se podílí celý svět. Zaostalé země dokonce ani dnes! nemusí platit licenční poplatky za léky, jinými slovy, světový vývoj léků platí jen vyspělé země a to dodnes!

P. Rada 2.9.2019 11:11

Re: Čína zvýšila loni své emise CO2 o 4,7%, svět o 2,7%.

Mám trochu jiné informace. Dost teké záleží na dislokované výrobě.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/klima-co2-znecisteni-limity-brabec-cez_1812110600_jab

V. Petr 2.9.2019 12:27

No vidíte to, kdyby nebyly uměle zabržděny původní

plány na přechod na jadernou energetiku, bylo by skutečně možno snížit české emise CO2 na polovinu při současném POKLESU CEN elektřiny a tepla. Stačí porovnat současnou Francii a prý zelené Německo!

A myslím, že na reálnoet plánu snížit světové emise CO2 o 60% do roku 2030 nevěříte ani Vy, 60% je totiž současný podíl rozvojových zemí a ty spalování fosilních paliv neomezí.

P. Grigar 3.9.2019 2:03

Re: No vidíte to, kdyby nebyly uměle zabržděny původní

.. no jo, jenže Rada vám do toho započítá i to, že z rozvojových zemí leccos dovážíme a tím vlastně neseme vinu na jejich emisích. Kdybychom to nekupovali, oni by to nemuseli vyrábět a neměli by emise.. etc. Břímě bílého muže..

R. Vacek 2.9.2019 10:07

Re: Legitimní otázka

Podívejte se teda do toho žebříčku a kam nás zelení všeho druhu chtějí dostat

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_zem%C3%AD_podle_ekologick%C3%A9_stopy

nejlepší je Afghánistán, Haiti, Bangladéš. Což jsou dle zalených zajisté perspektivní místa, kde je zajištěn dlouhodobý udržitelný rozvoj. Akorát to neví obyvatelé daných zemí, kteří z nich prchají, jak jen mohou.

P. Rada 2.9.2019 10:23

Re: Legitimní otázka

Nevím proč tvrdíte něco o "zelených" které nespecifikujete a zároven reagujete na mě. Takto nejspíš jen popisujete Vaši představu o tak příklasdně opovrženihodném protivníkovi, že na Vás osobě už hříšky nezbudou.

Já jsem se od dětství chtěl lidstvo povznést do vesmíru. To se nejspíše ale nedá uskutečnit na planetě, kde rozvoj konzumu pro konzum vede k tak masivní devastaci zdrojů, že na cesty ke hvězdám nemohou stačit a kde vládne sobeckost a nevraživost lidská.

V. Petr 2.9.2019 10:33

Namísto cesty na Mars se zdroje vynakládají na boj proti

zlému CO2 a na blaho kriminálníků!