25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Budeme bojovat s klimatem?

Po tom, co někteří politici a manažeři ukradli Gretě Thunbergové její dětství, už nemají alarmisté s klimatem slitování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Vrána 9.2.2020 9:39

Nikdo nezná budoucnost, protože onen časoprostor prostě ještě neexistuje. Naše úvahy o tom, co se stane, jsou mimořádně omezené. Ten Váš inovační guru předpověděl třeba několikanásobné epidemie koronavirů? Ta třetí se zatím pěkně zmáhá.

Takže, aby nebylo vše úplně jinak. Třeba jednou s "disruptivních inovací" není elektromobilita Homo sapiens, ale chronické pandemie smrtících respiračních RNA virů. Aby přeživší sapienti časem neobnovovali stáda koní a velbloudů.

V. Petr 8.2.2020 16:50

Ostatně soudím, že EU musí být zrušena a ČTV zprivatizována!

P. Rada 8.2.2020 18:44

Považuji za příznačné, že se cítíte a vyjadřujete jako soudce a navíc takový pro kterého neplatí žádné přírodní ani společenské zákony.

P. Grigar 8.2.2020 18:52

.. hlavně, že se necítí a nevyjadřuje jako "dislektik", který je současně vlastníkem jediné pravdy, stojící nad přírodními a společenskými zákony.

P. Rada 8.2.2020 23:00

Žel je to spíše naopak než píšete a možná hůře.

Právě Wágener se snaží prokázat svou pravdu nadřazeně nad zákony které si např stanovuje cizí - nizozemská společnost u sebe doma a nejen to.

Fakt, že dnešní příčina G.W. je dominantně antropogenní povahy autor zcela igoruje. Poznání vědy o důsledcích změn koncentrací podobně. Např v posedním odstavci píše...

....Neboť s klimatem (jako výsledným efektem mnoha přírodních jevů a procesů) nemůžeme bojovat....

Takto "nesmyslným" pominutím antropogenního vlivu mu pochopitelně vychází teze o nesmyslnosti boje.

P. Grigar 9.2.2020 9:23

..zkuste namísto vědeckého konsensu přijít s vědeckým argumentem, který by dokázal potvrdit teorii dominantního antropogenního vlivu na G.W. Einstein dokázal svou teorii podložit počty a dokonce predikoval důkazy, které se potvrdily až vědeckým pozorováním desítky let po jeho smrti. Ve srovnání s tím jsou vámi omílaná konsensuální vědecká usnesení prostými kydy chudáků, neschopných vlastní myšlenky. Souručenství hlupců.

L. Novák 9.2.2020 9:26

Bojovat je potřeba proti lidské blbosti a nekompetentnosti, fanatizmu přelévajícího se do nového zelenorudého náboženství. Ty jsi, "Rado", ukázkový zástupce této agresívní skupiny řízené odkudsi z Greenpeace, a tvé stále dokola opakované nesmysly a lži by na webu, kde dohlížím na korektní diskusi, dostaly BAN. Už by sis tam se svou zeleno-rudo-magorskou propagandou ani neškrtnul! !!

S. Pavuk 8.2.2020 16:42

Nové technológie používajú najprv armády. Ak sa do výzbroje začnú zavádzať tanky na elektrický pohon, bude to signál aj pre civilný sektor. Keďže to tak nie je, radil by som s tým blbnutím počkať.

V. Petr 8.2.2020 16:45

R^R^R^

P. Grigar 8.2.2020 19:03

.. dost by mě zajímalo, kolik baterií by takový tank potřeboval k tomu, aby se mohl pohybovat v terénu, aby utáhnul sám sebe se svým pancéřováním + hmotností baterií. Začarovaný kruh, něco jako Panzer VIII Maus.

V. Braun 8.2.2020 15:19

Tak na jednom místě autor říká, že se nepřipouštějí alternativy a najinem, ze i ekologové upozorňují na úskalí elektroaut. Zajímavá kontradikce.

L. Novák 8.2.2020 15:53

Tak já ti to vysvětlím pěkně polopaticky. Příkladem budiž třeba zelenými idioty do zákonů prosazené a vnucené přidávání tzv. biopaliv do ropných paliv. Prý je to to pravé ořechové EKO BIO. Jenomže vyšlo najevo to, co už se vědělo před vynuceným přidáváním MEŘO a etanolu do tekutých paliv, že 1) jejich produkce je drahá a zvyšuje spotřebu ropných paliv, 2) vede k devastaci zemědělské půdy a dalekosáhlým důsledkům na přírodu i člověka, 3) vede k poškozování motorů a škodám, které by bez jejich přidávání nevznikly 4) vede k likvidaci deštných pralesů s cílem maximalizovat pěstování třtiny a dalších technických plodin 5) celkový užitek z jejich zavedení je spíše záporný, ale vzhledem k tomu, že se vytvořil průmysl žijící z dotací a zpracování "biopaliv", nelze jejich hloupé direktivní zavedení zrušit, protože ... blabla ... a navíc to vyžaduje Evropská Unie a státem přijaté závazky dosažení podílu biopaliv pod finančními sankcemi EU... ;-)

No a s těmi elektromobily je to jako přes kopírák...

V. Bok 8.2.2020 16:19

No. V nasich podminkach se spotrebuje na vyrobu bionafty cca stejné množství te prave, špinavé. Ale dotace delaji zazraky, ze. Vsak fotovoltaikům se taky vyplácelo prisvecovat, nez je zacali kontrolovat.

P. Rada 8.2.2020 19:02

"Idioti" pro své neléčitelné přehlížení faktů např beznadějně zapoměli, že biopaliva vznikla jako reakce na ruskou hrozbu ropným vydíráním s jadernými zbraněmi v rukách během studené války.

V téže době ještě nad-produkce potravin na západě v důsledku "zelené revoluce" rostla a jevila se tak naděje, na osamostatnění přes domácí technologii.

Tato technologie zejména v našich zeměpisných šířkách ale selhala a to podobně jako celá řada dalších energetických technologií pro nízkou efetivitu těžby (EROEI) a nezohlednění širších dopadů.

"Idioti" právě ty širší souvislosti nevnímají a opakovaně vše svalují na jednotícího nepřítele XYZ. Tím si sice zásadně zjednodušují náročnost na výkon mozku - ale zároven platí že pro ně zůstává uzavřena cesta k nalezení neobvyklého na myšlení náročného východiska.

P. Grigar 8.2.2020 19:50

..tak nějak vám ušlo, že Západ se dones chlubí tím, že dokázal Rusko uhnat v závodech ve zbrojení. Tak do toho prosím nemotejte rudozelné kšefty s biopalivy. Motáku..

V. Braun 8.2.2020 19:54

Tos mi to, Nováku, tedy "vysvětlil". Upozornil jsem na rozpor v autorově textu a ty ses místo toho rozpovídal o biopalivech.

P.s. Pokud vím, tak předpisy EU ohledně emisí automobilů jsou technologicky neutrální, tedy rozhodně nenutí automobilky do výroby elektromobilů pokud najdou jinou alternativu jak nižších emisí dosáhnout.

R. Langer 8.2.2020 21:17

Ano, jinou alternativou, třeba jezdit na koloběžkách, mudrlante. ;-D

L. Novák 8.2.2020 22:44

Mýlíš se, a to tak, že úplně. Předpisy EU vnucené členským státům nesmyslně omezují množství CO2 v emisích spalovacích motorů pro vozidla (a snad dokonce i pro sekačky trávy apod.) a připravují zákaz používání spalovacích motorů. Ty totiž vůbec nechápeš, že podstatou spalovacích motorů a jejich funkce je spalování paliva a tedy nutně i produkce CO2, ke které žádná realizovatelná alternativa neexistuje. Žvanění o vodíku a baterkách nahrazujících výkon elektráren není založeno na znalostech použitelných technologií, ale na ideologii zelenorudých magorů bez patřičného technického a přírodovědného vzdělání.

J. Jurax 8.2.2020 17:07

Inu, upozorňují-li ekologové, činí to, za co pobírají plat.

Ekologové arciť obecně nejsou totožní s klimaalarmisty, zelenými magory, gretény, ekoteroristy a prosazovači Green Dealu. To jsou ti alternativloss blbečkové. Byť mezi těmito blbečky semtam i ekologové můžou být.

V. Petr 8.2.2020 17:10

Ekolog není zelený magor, ekologie je totiž součást biologie!

L. Novák 8.2.2020 17:22

Potíž je v tom, že třeba ČT a další média hlavního proudu označují zelené magory jako ekology. Pojem ekolog je po dlouhých letech takového zaměňování (z blbosti i záměru) významově zcela zdevastován.

J. Brunner 8.2.2020 17:48

Pane Braune, Vy jste ze které kanadské neziskovky?

V. Braun 8.2.2020 20:00

Nejsem ze žádné neziskovky, české ani kanadské. Ostatně, jak jste přišel na Kanadu? Tam jsem nikdy nebyl, i když bych se tam rád podíval.

R. Langer 8.2.2020 21:19

Nejste? No, rozhodně tak působíte. ;-D

V. Petr 8.2.2020 13:40

To celé je další ukázka nepřátelství Bruselu vůči lidem! O nic jiného, než utiskování obyvatelstva ve jménu pomatené rudozelené ideologie tady totiž NEJDE!

Š. Hašek 8.2.2020 12:28

Opravdu někdo soudí, že Jourová bude řídit/je schopna štelovat klima nad štrasbruselí (a tedy zabrání, aby sem i něco fouklo od Petrohradu, Kalkaty, z Číny)?

Zázračná to žena! A já myslel, že nejvíc všemu rozumí jistý Cimrman.

P. Rada 8.2.2020 12:32

Vtípky a posměšky na to zřejmě máte.

Zkuste také předvést jak obnovit lesy, vodohospodářství, bonitu půd a další pozoruhoddná a životadárná pozitiva krajiny která je naší domovinou.

L. Novák 8.2.2020 12:45

Jak zelenorudého blba "Rada" dostat do léčebny pro duševně vyšinuté...

P. Dvořák 8.2.2020 12:46

Myslíte veškeré práce provádět výhradně pomocí elektromobilů a dalších zařízení, které na uvedení do jakéhokoliv pohybu, resp. při vykonávání práce neprodukují CO2??

H. Paculová 8.2.2020 14:12

Není nad elektrický traktor !:-)