23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

DOPRAVA: Pražský okruh v rukou pozemkových spekulantů?

Uzavírka tunelů na Pražském okruhu: Od příštího týdne začnou plánované série uzavírek na Pražském okruhu, konkrétně tunelů Cholupice a Lochkov v termínech. 15.4. - 22.4.2013 a 22.4. - 29.4.2013. Uzavírka tunelů se uskuteční z důvodu provedení reklamačních oprav.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 5.2.2014 9:57

Ta tolik propagovaná "severní"

varianta má jednu PODSTATNOU vadu, nikdo totiž nepojede z Dejvic do Ďáblic přes Řež. To už by mohl klidně jet "existující trasou" přes Kralupy nad Vlltavou. Jinými slovy, neřeší problém, který je z hlediska města ten nedůležitější. Dopravě ve vnitřním městě nijak neulehčí.

V. Braun 5.2.2014 10:58

Re: Ta tolik propagovaná

Z Dejvic do Ďáblic sice možná ne ale z dálnice od Plzně na dálnici na Mladou Boleslav už určitě ano. Stačí se podívat na mapu a zjistíte, že přes Řež by se nejednalo o žádné dramatické prodloužení trasy okruhu. To říkám, jako člověk, který by přesně tohle propojení uvítal.

P. Vaňura 5.2.2014 16:28

Re: Ta tolik propagovaná

No, ale to právě neřeší skutečnost, že poslední most v Praze po proudu Vltavy je Most barikádníků a po obou stranách Vltavy za ním město pokračuje ještě několik kilometrů. A z Dejvic so Ďáblic se jede do města, pak přes most a po druhé straně zase zpáky.

M. Prokš 5.2.2014 22:54

Re: Ta tolik propagovaná

Ehm, otázka: co má řešit okruh, co je hlavní zátěž? Vnitřní doprava města, nebo tranzit?

Odpověď: tranzit. Okruh je třeba kvůli tranzitu. Ten zatěžuje zbytečně městské tepny. Bez něj bude Praze výrazně lehčeji a pak by se dalo uvažovat třeba o normálním městském mostu, nebo jednom mostu a jednom tunelu do kopce, prostě jen pro osobní dopravu a MHD se zákazem tranzitu.

Ale co se tím jako plzeňák zabývám. No možná pro to, že Plzeň je na tom stejně. Tady se o severním obchvatu také mluví a mluví a severnímu tranzitu nezbývá než jezdit přes město. A s tím jak radnice lehce rozházela co měla a dále vesele zadlužuje se kecat bude a bude - to bude to jediné...