19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

DOPRAVA: Letiště Přerov

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ferda 29.10.2008 10:20

Pane Vyhlídko

Žiji v Přerově už cca 20 let a s Vašim článkem se naprosto ztotožňuji. Zejména poslední odstavec vykresluje situaci naprosto přesně. Jde jenom o takový lokální (ale vyživný) penězovod pro místní mocipány.  Mimochodem, jak to ten náš primátor, poslanec, člen dozorčí rady Kabelové televize Přerov, předseda správní rady  Nadačního fondu Přerovského jazzového festivalu, člen správní rady Vysoké školy logistiky o.p.s. a předseda představenstva Teplo Přerov, a.s. všechno stihne oběhnout??? Já mám zaměstnaní jenom jedno, ale občas nestíhám. Končím, musím pracovat .

Mell 28.10.2008 18:03

Pane Vyhlídka,

nevím, kdo vám ublížil, nebo co chcete prosadit, ale myšlenka, aby region Olomouckého a Zlínského kraje měl kvalitní letiště, je dobrá a dlouhodobě může pozitivně ovlivnit další růst regionu, který mimohodem má jen 1/3 pražské životní úrovně. Z tohoto pohledu byste měl úředníky, kteří  podobné investice prosazují a umí na ně sehnat peníze, pochválit. Pokud máte výhrady k možné korupci nebo neefektivnisti investice, měl byste kontaktovat kontrolní orgány a dát jim patřičné podněty. V opačném případě je váš příspěvek podivný a zavání skrytou zhrzeností.

IF 28.10.2008 18:56

Děláte si srandu?

Děláte si srandu? Můžete vysvětlit, proč by měl stát narvat peníze do komerčního letište na místě, odkud je dostupnost dvou různých už zavedených letišť cca 90 km? Z hlediska velkého potenciálního investora takovéto vzdálenosti nehrají roli. Těch 90 km vyjde časově jako průjezd kolem většího evropského velkoměsta.  To je stejné dobrý záměr, jako postavit kvůli zabezbečení lékařské péče nemocnici s vybavených chirurgickým sálem v každé Horní Dolní.

MAFI 28.10.2008 19:06

Re: Pane Vyhlídka,

Jména tří uvedených politiků-garantují,že jakýkoliv zájem,je pouze jejích zájmem osobním.To je nová akce.Výběrové řízení a patřičná procenta v hotových do kapes.Jedná se vždy minimálně o 7 %.To přece stojí za to.A zbytek at třeba nefunguje,Stejně tak je nereálné cokoliv prokázat,když není politická vůle.Vím já i vy ,že je to tak.

Mell 28.10.2008 17:52

Pane Vyhlídka,

milan 28.10.2008 10:57

Každopádně.....

si můžeme být jisti,že když se do takové akce pustí hned dva hejtmani a ještě primátor,tak tady se bude krájet pořádný koláč......:-D

Jura Jurax 28.10.2008 21:15

Re: Každopádně.....

R^R^R^

Pavel 28.10.2008 6:52

Neznalost

Vážený autore příspěvku, možná by bylo dobře si nejprve zjistit, kdo a co je to státní úředník. Ti, co jsou vyjmenovaní jsou volení politici, a ne úředníci. Úředník vykonávající státní správu nemá čas zabývat se takovými blbostmi protože je zavalen zákony, které přijímají politici s plnou hubou řečí o tom jak sníží počet poředníků. Každý nový zákon úředníky množí.

Flaskowec 28.10.2008 8:32

Re: Neznalost

Chudaček úředník, zavalený zákony na jeho teploučké sesli. Nejspíš mu to nevadí, jinak by ouřad dávno opustil. Mám jednoho v rodině a vskutky, jeho starosti na mojí hlavu.

AdVy 28.10.2008 9:58

Re: Neznalost

Pavle - hluboce se omlouvám, myslel jsem pochopitelně ty volené představitele placené penězi z kapes daňových poplatníků

tich@dohoda 28.10.2008 10:22

Re: Neznalost

vzhledem k vazbam z minulosti predpokladam ,ze jde o A....x nebo tal nejak, vim, ze tam porad je ve vzduchu nejaky projekt Cargo letiste a logisticke centrum pro stred. Moravu a soucasne priprava odborniku na Vysoke skole logistiky . Vzpominam si, ze tyto uvahy se vzdy cas od casu objevily a nasledne to usnulo. Pravda je, ze Prerov je  jednim ze stredne velkych mest, ktere nedokazalo vybudovat prumyslovou zonu a prakticky neprilakalo zadne vetsi nivestice. Ten projekt Cargo + logist. centrum se mi zdal zajimavy/perspektivni pro region , ovsem jsem laik v tomto oboru, tak do hloubky problemu nevidim.

pp 28.10.2008 11:43

Re: Neznalost

Jsem si jistý, že se tu kvalitně nakapsuje několik lidí a vracet neoprávněně čerpané dotace potom bude stát, neboli my ostatní.