19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ČSA: Na spadnutí

Numerologové a astrologové tvrdí, že rok 2012 přezdívaný "dvojkový" má být šťastný. V případě státem ovládaných Českých aerolinií (ČSA) to rozhodně není jisté, zdá se však, že letos je číslo dva provází na každém kroku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 9.3.2012 21:14

Re: Má zkušenost s ČSA

... a kdo podle Vás ČSA řídí ? :-))))))

Dluh máme zcela jistě nižší, ovšem taky jsme podstatně menší a otázka je, jak moc Kalousek fixluje. Nebo myslíte, že to se u nás nedělá ? :-)

J. Boleslav 9.3.2012 18:46

Re: Má zkušenost s ČSA

Že by hlavně politici mohli za současné problémy ČSA? Státní dluh máme menší než většina zemí  EU.

P. Skřivan 9.3.2012 17:45

Re: Má zkušenost s ČSA

... a tak to dopadne se vším, co řídí naši soudruzi politici ... .

... ale dluhy umí dělat skvěle ! :-))) Však máme nejlepšího ministra financí široko daleko ! Asi proto máme daně jak hrom, všechno je tu dražší, máme nižší mzdy a státní dluh jako prase ! :-)

T. Vodvářka 9.3.2012 6:32

Má zkušenost s ČSA

Po přistání v Ruzyni jsem večer zjistil, že mi do Ostravy už prakticky nic nejede a tak byla možnost buď přespat a jet ráno, nebo letět posledním "pendlem" do Ostravy. V opuštěném stánku ČSA okolo 21.00 hod byla slečna, která mi sdělila, že letadlo je prázdné, místa dost a letenka stojí 4.990,- Kč /v business třídě pak 8.000,- Kč/. Do odletu bylo cca 30 minut a bylo možné předpokládat, že jsem asi poslední zájemce. Nabídl jsem částku 2000,. Kč s tím, že pokud nemůže slečna rozhodnout sama, nechť osloví nadřízeného. Ten její pohled vidím dodnes.

Takže raději prázdné letadlo za nehoráznou cenu než slevit. Nevím, jak je to u jiných společností, jsem přesvědčen, že by se tím aspoň zabývaly.

Proto mne současná ekonomická situace ČSA nepřekvapuje a pokud krachne, vím malý střípek proč. Čekání na "leteckého Jančuru" bude asi ještě dlouhé.