25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

BUDOUCNOST: Plánovači chudoby

Nyní se z paniky o klima Země zamořené dýmajícími elektrárnami a výfuky téměř jedné miliardy aut, jež podle některých teorií naší planetu nebezpečně zahřívají, dohodli politici všech hlavních stran, že sci-fi uskuteční a celý průmysl přestaví na elektřinu z čistých zdrojů převážně z nedostatečné a nestálé sluneční a větrné energie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hrbek 4.3.2023 14:42

Jak můžou voliči říct dost, když 90% všech kandidujících stran i politiků plánují chudobu a ten zbytek je medii označován za "populisty" nebo "extremisty'? Alternativní media jsou místo diskuze označována za "dezinformační', případně rovnou znepřístupněna a komu se nelíbí, že má vládu, která myslí na všechny kolem jen ne na své občany, tak je "dezolát" nebo rovnou 'ruskej šváb':-/ ... v devadesátkách bych nevěřil, že českého voliče utáhnou na vařené nudli:-(

P. Sura 4.3.2023 14:51

Kecáte a děláte jim radost.

J. Krejčová 4.3.2023 15:48

V čem pan Hrbek "kecá"? Toto prohlášení byste nevyargumentoval.

L. Kuča 4.3.2023 16:44

Opravdu? Mainstream se důležitým tématům vyhýbá, rozebírá podružnosti, to, že se někdo kompetentní obuje do eunijní ideologie se z něj prakticky nedozvíte. Hollywood do nás pere progresorství a viktimologii horem spodem. Filmový projekt zřejmě běžně nedostane počáteční investici bez jasného příslibu dělat z nenormálního normální a bez zdůrazňování toho, kdo se na kom historicky provinil. Reklamy automobilek vykreslují z velké části pouze elektrovozítkovou idylu. Často jak parkuje u domu zřetelně multimilionářského vezření. - To ano.

Ovšem tzv. alternativní media nejsou žádná výhra. Většinou je to něco ve stylu bulváru, zavádějící bombastické titulky jsou samozřejmostí, ověřování faktů jim také mnoho neříká. Celkem stoka. Z těch, co nějak frekventněji komentují aktuální dění, jsem zatím nezachytil nic, co by se dalo nazvat relevantním zdrojem informací. Ještě tady na Psu je to docela OK, leckdy se tu objevují články protichůdného vyznění, což je užitečné. Slyšíme argumentaci pro i proti. To je ale spíše světlá výjimka.

J. Krejčová 4.3.2023 17:36

Se vším, co píšete, plně souhlasím. I s tím, že kromě Psa moc na výběr nemáme. Mně také odrazují media, ve kterých mají autoři všech příspěvků stejný názor i když je zván alternativním.

A kde tedy čerpáte informace a jste si jistý, že jsou objektivní? Docela mě znejisťuje, že nevím, kde je pravda. Připadám si podváděná.

L. Kuča 5.3.2023 13:10

Zcela upřímně? Já už začínám mít pocit, že vůbec přestávám chápat cíl a smysl toho, co se kolem nás děje. Kdo je opravdu tím, za koho se vydává, a kdo se nás snaží jenom obalamutit svým hereckým výkonem. A co je zlovolným plánem a co lze vysvětlit asi nejčastější příčinou lidského konání – to jest lidskou hloupostí. Ale možná je lepší frustrace z toho, že nevím na čem vlastně jsme, než abych se sebeuspokojením žil v bludu o tom, že jsem to já, kdo to ví. Jednotlivosti snad i poznat můžeme, ale odečíst celek?

J. Krejčová 5.3.2023 13:44

Je mnoho takových, kteří jsou přesvědčeni, že jsou to právě oni, kteří vědí jak se věci mají. I mezi vzdělanými lidmi jsou takoví, kteří nepochybují. Viz diskuze po úvodníky na Psu.

A já Vám děkuji za Vaše myšlenky.

J. Majzlík 6.3.2023 0:01

R^R^R^

J. Hrbek 4.3.2023 17:56

Plně souhlasím ... nakonec za tu stále větší mizerii můžou zřejmě media, která ve své většině přestala být "hlídacím psem demokracie".

Osobně jsem vzdal hledání nějakého objektivního media, většina je poplatná jednomu směru, když si člověk do své pravidelné news-prohlídky zahrne protichůdné a nezabydlí se jen tam, kde ho utvrzují v tom co si už myslí, má šanci získat objektivnější pohled.

Konkrétně např. tolik zatracovné ParlamentníListy občas uveřejňují přímé rozhovory, které si v mainstreamu těžko najdete... třeba teď se Zemanem, který označil za nesmysl vinu Merklové, že UK nebyla přijata do NATO protože nelze přijmout zemi, kde se válčí ... a to není špatné vědět když se člověk dostane k této tématice třeba na Novinkách... EpochTimes má zase pěknej a průběžně doplňovanej seriál o Covid době... bylo by krásné, kdyby viníci byli donuceni k nějaké sebereflexi, jinak máme šanci si tu nesmyslnou covid-totalitu zase někdy zopakovat...

K. Křivan 4.3.2023 19:06

Ukrajina má zkratku UA. Bylo mi divné, co by dělala Universita Karlova (UK) v NATO. ;-D

J. Jurax 4.3.2023 19:58

UK je taky United Kingdom (of Great Britain and Northern Ireland)

K. Křivan 4.3.2023 21:02

No ano, máte recht. Moje Alma Mater mě napala nejdřív.

J. Prečuch 4.3.2023 23:00

Mne teda udivují lidé co tu pitomou zkratku používají v diskusich i po roce války na Ukrajině a furt tam pletou Spojené kralovstvi.

V. Petr 4.3.2023 18:00

Je třeba stát na stanovisku "všechno lepší, než rudozelená pakáž." I jiní politici mají své vady, ale proti těm bruselským je to marginální.

P. Diviš 4.3.2023 16:15

Mohou, zatím. Pokud by ovšem chtěli.