24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

BRUSEL: Zelený úděl se vítězně valí vpřed

European Green Deal nebyl koronavirovou pandemií ani zastaven, ani zpomalen, ani upozaděn. Paradoxně vyšel posílen a úspěšně si razí cestu k novým metám. Tou nejbližší je Evropský klimatický zákon.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 30.3.2021 21:43

Ano, souhlasím - "je jen otázkou kolik škod Otesánek napáchá, než v budoucnu narazí na svoje limity."

Jsem optimista - odhaduji, že to celé narazí na realitu mnohem dříve, než v roce 2030. Šílených plánů již Evropa zažila více, ale vždy jsme se z toho nějak dostali! Přežili jsme obludné vize Trockého i Hitlera, překonáme snad i ten Zelený úděl!

P. Rada 30.3.2021 22:12

Vám zřejmě po tisíciletích postupného civilizačního rozvoje připadá normální, antropogenně uvolnovat do atmosféry stokrát masivněji jak průměrná sopečná činnost uhlík který stamiliony let ležel mimo běžný uhlíkový cyklus a nyní rozvrací podmínky pro život rychleji jak cokoliv během posledních 65milinů let?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/All_palaeotemps.svg

Přijde Vám normální, že většina našich lesů, které předtím tisíciletí prosperovaly se začala pod patronátem dnešního člověka a jím způsobeného klimatického sucha rozpadat a půda polí degradovat?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nejnovejsi-zabery-lesni-katastrofy-vysocina-temer-znicena-nejvic-zatim-odolavaji-brdy-74892

http://zitkrajinou.cz/puda/eroze-smyva-pudu-poli-jeji-centimetr-vznika-stovky-i-tisice-let/

Co že Vy to dýcháte, jíte... když né produkty zelené biosféry. Co jste vlastně zač?

L. Novák 30.3.2021 23:09

Co jsi ty, je jasné. ;-O Duševně chorý magor... Rv :-/

V. Klepetko 31.3.2021 7:30

Myslím si, že pro zachování perspektivny života na Zemi v dlouhodobější perspektivě je naprosto nezbytné uvolnit veškeré zásahy uhlíku z fosilních zásob do atmosféry. A že právě to je hlavním ekologickým přínosem Homo sapiens!

CO2 je přítelem Matky - Země! :-)

P. Šídlo 31.3.2021 13:05

Ještě něco z Blesku, prosím...

A k vašim otázkám - všechno, co děláme je zcela přirozené. Záměrně neříkám, že to je odpověď na ně, pouze k nim, protože to, co tvrdíte, jsou holé nesmysly a manipulace.

A dále - tato planeta musí posloužit k našemu rozvoji, k technologickému rozvoji, abychom se mohli vydat dál, i kdychom ji při tom měli postupně vyčerpat až do nuly. Pokud podvážeme náš technologický vývoj ve jménu jakési úchylné zelené sekty, pak jednoho dne zjistíme, že jsme na prahu vyhlazení něčím, co je vně naši planetu a nebudeme schopni se tomu jakkoli postavit.

Tenhle svět dříve, nebo později zanikne i s veškerým životem na něm. Je na nás, abychom v té době měli jiná místa, kde budeme moci pokračovat.

Aktuálně to nejlepší, co bychom mohli pro nás všechny i planetu udělat, by bylo omezení populační exploze v Africe. Jděte a agitujte. Jenže to vás vaši rudozelení soudruzi ukamenují. Snad pak vaše tělo alespoň správně zrecyklují.

J. David 30.3.2021 20:41

Není ten Rada Ichtyl (Ichtyl označuje podivínského jedince, tedy člověka nezvykle vypadajícího a chovajícího se neočekávaně. Může být i psychicky nemocný nebo se pohybovat na hranici psychiatrické diagnózy, blízko paranoidního chování či obsese)?

P. Sura 30.3.2021 21:41

Čemu se divíte? Přece všichni bojovníci proti přírodě a jejím změnám jsou psychicky nemocní. Jinak by těžko mohli propagovat v článku popisované úlety.

P. Rada 30.3.2021 21:55

Něco na tom podivínství jedinců žijících poblíže víceméně homogeního stáda a všímajících si tím spíše hromadného zahledění ke žlabu asi je.

Podivínší jedinci svého času analogicky tvrdili Davidům... že je Země kulatá.... - dlouho a dlouho marně. Dnes jsou sice dokonce odborné instituce na poznání kterých relativní podivíni jako "rada" staví - ale to "davidy" zdáse nezajímá. Oni by raději vše vyčešily pejorativní nálepkou - že? Pro ostatní alespon některé zdroje uvedu:

https://www.czechglobe.cz/cs/

https://climatereanalyzer.org/

J. Zima 31.3.2021 1:01

Místo připitomělých poznámek byste už konečně mohl odpovědět na otázku položenou níže. O kolik současné dotace a regulace, které již stály bilióny, snížily (celosvětově) produkci CO2.

P. Šídlo 31.3.2021 13:09

Bože, to je sranda. :-)

Mimochodem, víte, co mi na tom světáááckém "CzechGlobe" (chtěl bych vidět, jak by například ve Francii, nebo Německu podobnou instituci pojmenovali anglicky) přijde nejzábavnější? Jejich skupinu Intersucho, co po letech brutálního alarmismu skončila tak, že se snaží vyvinou na svoje mapy nové odstíny bílé, aby nebyli až tak úplně za pitomce.

Takové, jakým jste i vy.

J. Prikner 30.3.2021 20:28

Hezky se o EP vyjádřil pan David: ti odhadují i že je země placatá a slunce se otáčí okolo ní, když to EK vydá jako směrnici. Bohužel má pravdu, ale co my s tím že?? Nezbývá než je poslat do pr...e a oddělit se. Pořád to bude nejlevnější řešení.

V. Chrastina 30.3.2021 18:47

Potvrzuje se v plné výši trapný postulát, že EU se chová jako bolševici, vlastně hůř, už nám nařizuje i to, co budeme jíst. Britové měli tucha jak to v EU doadne a dokázali zavčasu z tohoto novodobého žaláře národů odejít. K tomu, jak to s EU dopadne, ukázal krach bolševického žaláře národů. Ve vobách do sněmovny bude proto nezbytné dávat své hlasy výhradně těm, kdo vypracuje program, jak se této nové totalitě ubránit, když už z ní zatím nelze bez úrazu vycouvat. Holt nám zbývá už jenom občanská neposlušnost podle vzoru Maďarska a Polska. Zkrátka piráty a jim podobné nebrat, s nimi vede cesta do pekel bruselské diktatury.

J. David 30.3.2021 17:31

Panu Radovi nasadit krpce, na palici futrál s rolničkami a do pazourů vrazit digitální polarograf. Jenom by nesměl hřmotně vypustit větry své, aby vibrací nerozezněl rolničky na čepici a polarograf nezahltil lokálním přísunem CO2, NH4 a H2S. Klima a polarograf by utrpěly klima nouzi.

Na NP máte funkci "dvorního klimatického šaška", ve vší skromnosti mého výroku. Jenom skromný dotaz, jak vnímáte fotosynézu chemicky ve dne a v noci? Rád se nechám poučit.

J. Hajský 30.3.2021 16:24

Poprosil bych pana Radu, kterému mimochodem gratuluji k úspěšnému absolvování VUKO (Večerní Universita Klimatismu - Oteplismu) o odpověď na jedinou otázku: "Je zemská atmosféra jednou velkou vzdušnou hmotou, ve které se CO2 vlivem meteorologických podmínek promíchává a rovnoměrně rozmísťujěev celé zemské atmosféře (případně vstřebává do vodních mas)?"

Jestliže odpoví "Ano", jak tedy pomůže, že Evropa, která má na Zemi okolo +/-10% obyvatel a okolo +/- 10% průmyslové produkce a okolo +/- 10% vypouštění CO2 op atmosféry, tedy okolo +/- 10% zvyšování teploty zemské atmosféry, když dalčích 90% zemí světa na to bude kašlat?

Odpovím sám: Tím, že ztratí konkurenceschopnost a její obyvatelé zchudnou.

To chcete, pane KODr Rado (Klimatismu-Oteplismu Doktor).

V. Mokrý 30.3.2021 18:21

[>-]R^ !!

P. Sura 30.3.2021 15:58

Všechny proklamace těchhle Grýndýlů smrdějí tunelem, jaký ještě ve světě neměl obdoby.

P. Sura 30.3.2021 15:54

Blázny dřív zavírali do blázinců, dneska je nechávají řídit svět.....

L. Novák 30.3.2021 18:22

Jo. Tohle je jeden z nich: ;-D

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vyhlaste-stav-klimaticke-nouze-dokud-nedosahnete-uhlikove-ne/r~9901fcfc3cb011eb8b230cc47ab5f122/

P. Sura 30.3.2021 19:09

Ano, TO jsem měl na mysli....

L. Novák 30.3.2021 15:43

EU je banda EU rudozelených ;-O idiotů, bez přírodovědného, technického či ekonomického vzdělání (nemám na mysli potvrzený papír z univerzity), kteří propadli zelenému náboženskému šílenství. Jedinou reálnou metodou, jak to šílenství zastavit, je vystoupit z EU nebo EU jako Parkinsonovsky zvrhlou organizaci rozpustit.

Tahle banda šílenců s kořeny v komunistické ideologii nás vede do chudoby... Rv

M. Valenta 30.3.2021 15:00

Kdyby se homo sapiens choval ke svému okolí slušně, mohli jsme si tyhle výlevy odpustit. Ale jelikož si zatím průměrný jedinec tohoto přemnoženého druhu nedokáže připustit, že je pouhou součástí ekosystému, a už vůbec ne, že by za stále se zvětšující a všudypřítomnou mizérii nesl vinu, tak to poštěkávání z obou stran jen tak neskončí.

V. Novák 30.3.2021 15:10

Jděte příkladem a eliminujte se z přemnoženého druhu.

P. Sura 30.3.2021 15:56

Může bejt, ale tím poštěkáváním akorát všichni ztrácejí čas. Na pokusy o "záchranu" i na řešení problémů, oteplováním vyvolaných.

M. Smutný 30.3.2021 13:54

Součástí zelenorudého šílenství EU je také národní program ČR. No a v pasáži snížení emisí z dopravy chce ČR dále o 7 % zvýšit podíl biopaliv 1. generace. Tedy paliv, jež západ EU již dávno opustil. Ale u nás na tom jede mj. velký Agrofert a jeho chemie premiéra Babiše. Takže česká pole nebudou více sloužit na výrobu potravin, ale budou ještě více oseta (nejvíce poměrné plochy v EU) žlutou řepkou. A biopalivy se budou ničit spalovací motory. Hurá do světlých zelených zítřků. Tohle dopadne logicky rozpadem EU.

V. Petr 30.3.2021 12:57

Uvědomte si, že i někteří čeští voličí jsou NEBETYČNĚ PITOMÍ. Třeba jsem četl, že "Piráti zefektivní elektronizaci státní správy." Ti snad spadli z Marsu...

P. Rada 30.3.2021 13:09

Piráti jsou uskupením, které obsahuje hodně lidí živících se v informatikou. Tak se naopak nedivím, že přicházejí s takovými ideály jako je zefektivnění státní zprávy.

Do té přeci spadá ledacos co dělá občana občanem - včetně dnes tak frekventovaných aktivit kolem covidu. Kéž si toto dá někdo znalý za cíl a úspěšně to zvládne.

R. Langer 30.3.2021 13:50

Já znám HODNĚ lidí živících se informatikou, ale Pirát z nich není ani jeden, Zelený bolševiku, takže zase lžeš... ;-D

P. Rada 30.3.2021 14:30

Nelžu - některé znám. Znovu proto tvrdím, že dát si do programu fungující státní správu je chválihodným záměrem. Záměren navíc nezávislým od profese subjektu.

L. Novák 30.3.2021 15:45

Blbe rudozelený, nežvaň a zapni nebo nainstaluj si v počítači češtinu! Rv ;-D

J. Prikner 30.3.2021 20:44

Taky jdssem se živil inform atikou více než 40 let., Ale žádného piráta mezi svými kolegy neznám. Je zvláštní, že projekty státní správy v3tšinou končily špatně a draho, zatímco projekty bankovnictví již léta fungují . Je to dáno neschopností a alibizmem. zadavatelů při analýze projektu státní správy. Piráti jsou jistě ukázkovými zadavateli neschopnými jasné definice, kecám se žádný projekt nezanalyzuje a následně končí vyhozením paměť.