29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yarda 2.3.2007 20:34

Citát klasika:

Lépe než vykrást banku je založit banku:-(

Je absurdní že musím platit za to že bance půjčuji své peníze.

Můj děda vzpomínal, že kdysi banky své náklady hradily z úroků z úroků (tj. úroky z vkladů dostali střadatelé ale úroky z těch úroků si IMHO nechávaly banky).

jirka 2.3.2007 20:01

vlastní banka

ptám se jen tak okraj, kolik čechů má vlastní banku? jeden?

Byg 2.3.2007 10:25

eBanka

eBanka už neúčtije poplatek za příchozí platbu, poplatek za "účetní položku" jsem neplatil nikdy. Paušální poplatek neplatím také, a u všech bankomatů platím 6,90. A věřím, že vzhledem k rostoucí konkurenci a nabídkám se i eBanka v tomto směru ještě zlepší. Snad se český bankovní trh konečně začně trochu "znormálňovat".

Byg 2.3.2007 10:28

Re: eBanka

Jinak souhlas s ostatními v diskuzi - nechápu proč banka nežije pouze z úroků - na spoření menší úrok, na půjčky větší, rozdíl je banky a hotovo. Jako to bývalo před více než 100 lety, kdy si banka považovala za čest, že si do u ní peníze uschováte. Je tu však rozdíl - dnes banky používají výpočetní techniku, která vše zjednodušuje tak, že banky musejí mít mnohem více zaměstnanců, prostor i řádově větší náklady, než před těmi 100 lety, tak na to holt musí někde vzít :-)).

volkswagen 2.3.2007 14:50

Re: Re: eBanka

Jsem rád že se k bankovnictví vyjadřují lidé kteřé jim skutečně do hloubky rozumí. Kteří ví kolik musí banka investovat do bezpečnosti, archivace, převodů hotovosti, školení zaměstnanců (mimochodem mnohdy povinného).

Mimochodem když se pořád operuje těmi poplatky v zahraničí - zkuste si najít třeba sazebník Raiffeisenbank v Rakousku a podívat se na jejich poplatky. Budete překvapen :-)

Jirka 2.3.2007 16:10

Re: Re: Re: eBanka

ono se stačí podívat na platy v bankovním sektoru a odměny představenstvu a porovnat to s průměrnou mzdou v ČR. Zejména platy bankovních úředníků, kteří rozdávali úvěry o kterých věděli že nemají návratnost  v dnes zkrachovalých bankách by byly zajímavé. A co teprve ty úplatky, aby klienti dostali co chtěli a nemuseli nic splácet. Ale je to o těch sto let od té doby co se banky, alespoň některé chovaly normálně.

LT 2.3.2007 18:26

Re: Re: Re: eBanka

Zahranici neni jenom Nemecko a Rakousko. Co treba nejvetsi banka na svete, 三菱東京UFJ (Tokyo-Mitsubishi UFJ)? Ta ma pomerne nizke poplatky. Treba vybery z bankomatu vlastni banky nebo prevody na ucet ve stejne bance jsou zdarma (i kdyz pouze v pracovni hodiny). Poplatky za vedeni uctu nejsou zadne. Kreditka (za kterou nejsou zadne poplatky) sice nema nektere pekne vlastnosti jako evropske kreditky  elektronicke bankovnictvi neni  v anglictine a na mensich pobockach nikdo nemluvi jinak nez Japonsky, ale celkove je to docela slusna banka.

kdokoli 2.3.2007 8:59

za co poplatky ?!

Banky mají vydělávat na půjčování peněz podnikatelům a spotřebitelům. Což ovšem neznamená, že střadatel dostane úrok 0,1% a dlužníka zaplatí 15% !! 

furfur 2.3.2007 8:17

s křížkem po funuse

V eBance po mně chtěli 100 Kč za rozměnění bankovek nad 10 ks.

Po výběru 10 tis. Kč z bankomatu (5x2000,-) jsem chtěl rozměnit na 10x1000,- To už ovšem bylo 15 bankovek, protože bankovní úředník počítal přijaté i vydané bankovky. Nicméně byl rozumný, domluvili jsme se a rozměnil jsem si pouze tři dvoutisícikoruny na 6 tisícovek, což je jenom 9 ks a tedy bez poplatku.

U mincí poplatek ještě chápu, ale u tak malého počtu bankovek?

Jynx 2.3.2007 8:35

Re: s křížkem po funuse

A co by se stalo, kdybyste potom šel na konec fronty a až by na vás znovu přisla řada, vyměnil si zbylé dvě dvoutisícovky? Uvědomili by si v té bance, jací jsou blbci?

Jinak já považuji za nemrav JAKÝKOLI bankovní poplatek. Banka se má živit z rozdílu úroků. Asi se budeme muset inspirovat u našich muslimských bratří s jejich hawalou, třeba to pak bankám dojde. 

- pzv - 2.3.2007 8:37

nemám rád poplpatky :(

Mě nejvíc vaděj poplatky o kterých nevím. Najdu je vždycky na výpisu, poté co mi je odečtou.

- pzv -