20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

2021: Těžký a plný změn

Pro statisíce českých domácností bude rok 2021 nejtěžším za posledních bezmála deset let. Budou čelit citelnému poklesu příjmů či vzrůstající hrozbě propuštění z práce, a to zejména ty, jejichž členové jsou zaměstnáním či podnikáním tak či onak navázáni na turistický ruch, gastronomii, sektor kultury či ubytování a obecně sektor služeb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rádl 31.12.2020 16:52

A to si představte, že daň z nemovitostí je snad jedinou daní, jejímž zvýšením se budou snažit budoucí vlády (ať vyhraje kdokoli) snížit deficit. Ona je u nás totiž poměrně nízká.

J. Stehlik 31.12.2020 12:35

Musím se smát . Daň za zdravotní a důchodové pojištění placené firmou je jen korporatni zdanění.

Ukazují snad firmy kolik vyvádí dividend, Náklady či platby za prezentace či patenty? I kdyby se tedy zrušilo, zaměstnanec z toho nic neuvidí. Stejně jako z dividend.

J. Housa 31.12.2020 11:51

Zrušení superhrubé mzdy s sebou nese jeden, nezanedbatelný, fakt. Většina zaměstnanců již nebude vidět, černé na bílém, kolik vlastně vydělávají, kolik činí jejich plat, odměna za práci, neuvidí, kolik si stát bere. V praxi to je tak, že zaměstnanec, vydělávající 35 000 korun, odevzdá 15 000 státu, tedy je hodí do kanálu. Ze zbývajících 20 000, formou různých spotřebních daní, odvede cca 20% (ale také 60%, u některých komodit) při běžných nákupech. Dále ještě odvede různé daně a poplatky čistě za to, že dýchá, že podporuje předraženými základními životními potřebami bohatší lidi, další peníze mu stát bere tím, že rezignuje na některé základní služby (například zubní péče - z 90% není hrazena ze zdravotního pojištění), dále vás okrade na tom, že vůbec vlastníte byt či dům, auto apod.