Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Za čtrnáct dní k urnám
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
S. Lazárek 26.9.2021 18:39Máte chodit čurat před hospodu, tam zpívaj ptáci. |
![]() |
R. Toman 26.9.2021 18:58To si můžete dovolit vy, u vás na venkově. Ve středu Prahy to dost dobře nejde. A kromě holubů tam žádní ptáci nejsou. A ti nezpívají, ale s... |
![]() |
S. Lazárek 26.9.2021 19:19Tak se běžte podívat k vašemu hlavnímu nádraží do centra voni Pražane, nic takového k zeblití u nás nenajdete. A ptáky kromě holubů který vám serou po sochách v Praze nemáte, to máte pravdu. |
![]() |
R. Toman 26.9.2021 19:31Možná neznáte příliš Prahu, ne každý venkovan se tam dostane. Pivnice U Tygra je opravdu dost vzdálena o Wilsoňáku. A já psal o hajzlíku U Tygra. Jinak máte pravdu, tam se natáhla svoloč z celé ČR i mimo ČR. Obvyklé pro hlavní město. Byl jste někdy např. v N.Y., S.F. L.A. ? A ptáků u nás v Hostivaři máme dost, sojky, straky, sýkorky, datle, vrabčáky (ti ubývají) apod. I holuby. |
![]() |
S. Lazárek 26.9.2021 19:39Naštěstí neznám, v tom bordelu bych vydržel existovat max. týden, cesta do kanclu je většinou očistec. |
![]() |
E. Novotny 26.9.2021 17:29A prece jen jeste jednu blbou otazku? Proc ty slepicince od tety z vesnice jsou nabouchany dusikem neboli nitrogenem? |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:33Slepičinec je zkvašenej slepičí trus, tím by se daly vyhazovat mosty do povětří. |
![]() |
P. Boublíková 26.9.2021 17:34Protože se do slepičích výkalů dostávají konečné produkty metabolismu dusíku. U savců jsou v moči, takže například kobylince (koblihy! |
![]() |
J. Václavíková 26.9.2021 17:38Jenže se používá celý hnůj, i s tou močí. |
![]() |
P. Boublíková 26.9.2021 17:40Právě proto jsem psala o kobylincích, a ne o koňském hnoji. Na zahradu dávám kobylince. |
![]() |
J. Václavíková 26.9.2021 17:42Neumím si představit, že na celou zahradu budu mít sesbírané kobylince. A to jsem prakticky u zdroje. Navíc k tomu není důvod. Rostliny potřebují i ten dusík. Samotný kobylinec používám jen k přesazování leknínů. |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:44A na jaře do pařníku a k žampionům, těm dělaj kobylince vyloženě dobře. |
![]() |
P. Boublíková 26.9.2021 17:45Však ono je dost dusíku i v kobylincích. Mně se prostě víc líbí koblížky než hnůj, jsem fajnovka, ale hnůj vám neberu |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:47Koblížky mají tu výhodu, že je můžete sbírat holou rukou. Teda ty ne úplně čerstvý. |
![]() |
P. Boublíková 26.9.2021 17:52To právě dělám (teda ne právě teď, teď píšu |
![]() |
J. Havelka 26.9.2021 17:45Kdyby kravince, věděl bych.. |
![]() |
J. Václavíková 26.9.2021 17:35Nemyslím si, že je to tak horké. I teta z vesnice hnojí až zkvašenými kuřinci. Na přehnojení dusičnany jsou háklivé spíš saláty a tam prý záleží na tom, jestli jsou sklizeny ráno, nebo až později, kdy ten přijatý dusičnan už zpracovaly. |
![]() |
J. Václavíková 26.9.2021 17:37Jo, a stejně se to patřičně ředí, tolik kuřinců asi nikdo nemá, aby to tam valil denně. |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:38Jako u všeho záleží ma míře. Já jsem napsal, že "zalévá slepičincem" (kuřincem), to je samozřejmě na hranici zdravýho rozumu. |
![]() |
J. Václavíková 26.9.2021 17:40To bude zřejmě velmi výjmečné. Neumím si představit, že by to někdo takto hnojil pořád až do sklizně. |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:42Ale jo, když je to na kšeft .... Musí se samozřejmě dávat bacha, aby se to nespálilo. |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:40Pardon, "za" hranicí zdravýho rozumu. |
![]() |
J. Havelka 26.9.2021 17:39Musí být suchý, říkají biozelináři. Jinak obšírněji by odpověděl Drob búú, to je specialista v otázce hov en, i svoji ranní defekaci tady nedávno plasticky popsal.. ;-) |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:43
|
![]() |
E. Novotny 26.9.2021 17:23Jedna moje pribuzna uz za totality hnojila prirodne a jeji nakladana vajicka, jeji kurata, kralici, nakladane okurky a spousta jinych dobrot - nesrovnatelne s beznymi. |
![]() |
E. Novotny 26.9.2021 17:12Moje zkusenosti pred tretmi lety z Brna - mne tam chutnalo celozrnne pecivo a nektere druhy jogurtu a tvarohu, zejmena jihoceskych. Taky takove miniaturni parecky i kdyz netusim, odkud. |
![]() |
E. Novotny 26.9.2021 17:09A ktere potraviny v CR k mani povazujete za kvalitni? A kde je kupujete? Ty Babisovy, jak ctu, to asi nebudou? |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:14Asi je to mě, je jich spousta, podle různých kritérií, těžko říct. Někdo přísahá na zeleninu vod tety z vesnice, ale teta zalejvá slepičincem, takže je nabouchaná dusíkem jak petarda vod Číňanů. Pro jistotu: to byl jen příklad. |
![]() |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:14..."na mě" .... |
![]() |
E. Novotny 26.9.2021 17:18No ta bude bio, asi. Takze nejen dobra, ale i zdrava. Vyplati se nakupovat u farmaru? Nechci s tim otravovat, probiha tu politika a tak ma byt, jen tak na okraj. |

