26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

Rychlokvašná reforma

Tryskem chce běžet Jiří Paroubek k roku 2027, potažmo 2036, aby to stihl ještě do příštích voleb v roce 2006. Nesmysl? Ano a ne. Jde o reformu důchodového systému, nebo aspoň o to, co se za reformu důchodového systému prohlašuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Andy 6.11.2005 15:11

Re: Re: Re: Re: Re: Rputi

Škromach nechtěl žádné Kazašské čechy, chtěl pravé Kazachy. Takhle to bylo. Nesnažte se napasovat na to nějaké kořeny. "Pilotní projekt, jak přilákat zahraniční "mozky" do České republiky, nevychází podle představ a slibů Ministerstva práce a sociálních věcí. Po necelých dvou letech, kdy projekt běží, to přiznal i ministr Zdeněk Škromach: "Naší bolestí je malý počet účastníků. Stanovené kvóty za loňský a letošní rok nebudou naplněny." Jeho úřad nyní věří, že projekt spasí Ukrajinci, jimž hodlá nabídnout to, co Bulharům, Chorvatům nebo Kazachům: když si najdou v republice kvalifikovanou práci, mohou si do země přivést své rodiny a za dva a půl roku požádat o trvalý pobyt.
IBN 6.11.2005 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rputi

myslite tohle? : Autor: IBN IP: 81.63.97.xxx Datum: 06.11.2005 15:24
"Cizinci zajistí český důchod 16. 7. 2003 12:16
Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach otestuje toto léto projekt změny imigrační politiky. Do České republiky bude v rámci něj vpuštěno za prací několik set Bulharů, Chorvatů a Kazachů i s rodinami. Jedá se zejména o vysokoškolsky vzdělané lidi hovořící česky. Pokud projekt uspěje, měl by se spustit ve velkém jako zbraň proti stárnutí populace."
 
To je ale to, o cem jsem uz psal a nic proti tomu nemam. Ja fakt myslel  Kazasske Cechy, tam to byla spise ostuda.  Existuje v CR vubec starnuti populace? A reknemez, ze ano, co s tim?
jojo 6.11.2005 15:17

"Těžká práce" by se neměla zaměňovat za "špatně placenou práci"

Cituji : nebyt Vietnamcu a Ukrajincu u nas, museli by zacit delat tezke prace sami Cesi a to by bylo nepredstavitelne.
Místo slov "těžké práce" je správnější použít slov "špatně placené práce" (a to je významový zásadní rozdíl). Češi se nebojí těžké práce. Ale za málo peněz jsou ochotni pracovat jenom Vietnamci a Ukrajinci.
Když jsme v roce 1989 chřestili na náměstích klíčemi, tak se většina z nás domnívala, že tržní ekonomika má zpětné vazby přes peníze. Například když o nějakou práci není zájem, tak by měla vzrůst cena takové práce do takové výše, kdy o ni začne být zájem. Takhle funguje zpětná vazba přes peníze, nebo ne? Pokud ale za minimální mzdu pracují Ukrajinci, tak to neznamená, že by se Češi takové práce štítili, oni by jenom za získané peníze neuživili rodiny. U Ukrajinců je to ale trochu jinak. Díky kouzlu "směnného kurzu" je pro ně i to získané minimum lepší příjem.
Tedy není férové používat zavádějící formulace.
   
 
IBN 6.11.2005 15:32

Re: "Těžká práce" by se neměla zaměňovat za "špatně placenou práci"

Neexistuje spatne placena prace. Plat urcuje trh a tak sem nepatri zadne emocionalni adjektiva, kdyz uz.
Cesi a ostatni zapadoevropane nejsou ochotni pracovat za tak malo penez. A tak za sebe nechaji delat jine a ted se divi tomu, ze taci vubec existuji a ze nebydli nekde v kanalech. S kapesnickem u nosu prochazi horicimi ctvrtemi, to je obraz jako z Dickense ;-))).
jojo 6.11.2005 15:54

To, že plat určuje trh zkuste vysvětlit např. českým lékařům.

To, že plat určuje trh zkuste vysvětlit např. českým lékařům. Asi je trefí šlak. Tam taky nastupují Ukrajinci (lékaři).
 
IBN 6.11.2005 15:59

Re: To, že plat určuje trh zkuste vysvětlit např. českým lékařům.

Ale ja jsem cesky lekar a co si mam jako vysvetlit?
jojo 6.11.2005 16:08

Re: Re: To, že plat určuje trh zkuste vysvětlit např. českým lékařům.

Měl bys tedy vysvětlit sám sobě, že neexistuje špatně placená práce poněvadž platy určuje trh. Jsou to tvoje slova a už mi neklaď tak překvapivé otázky.
 
jojo 6.11.2005 15:57

Re: Re: "Těžká práce" by se neměla zaměňovat za "špatně placenou práci"

Jo, a zapomněl jsem dodat, že české lékaře ani ve snu nenapadne dělat to stejné jako ukrajinské lékaře, tedy přesunout se na místa s lepšími podmínkami do Anglie, apod. Raději budou naříkat.
 
IBN 6.11.2005 16:02

Raději budou naříkat.

Prectete si nejake prispevky pod Neumannem. Narikani uz nestaci, v mode zacina byt genocida.
Rpuť 6.11.2005 12:10

PeSi, Ibn je zcela zřejmě hubenej a tudíž netuší, že kecat do vaření je neslušnost,

zvláště, když je neděle a článek k tématu o dvě hospody níž:)
PeS 6.11.2005 11:57

2 IBN

ad 1 - tak nějak se za ty léta už trochu znám... ad 2 - o tom se diskutuje pod Dušanem - a dovolím si nesouhlasit, že si imigranti na sebe upletli bič. Ten bič si totiž upletli politicky korektní kajícníci a přímo ho těm "ubohým utlačovaným" vnutili do ruky. A ještě teď to nejsou schopni vidět - a to už začínají brečet (sice hezky, ale na blbým hrobě). Jsem zvědav, kdy a zda vůbec jim to dojde... Tady by se sice mělo diskutovat na téma Warthog, ale touto dobou je téma již jaxi vyčpělé - tak proč nevařit?
IBN 6.11.2005 11:46

PeSi

Jak jste prisel na to, ze kdyz zhubnete, tak:
"znervózníte, zapšknete a užerete se tu do bůhvídokdy" ?!?
 
Ale v klidu varte i nadale. Ve Francii se rozjely nepokoje na jeste vetsi obratky a imigranti si tim na sebe upletli docela slusny bic.
 
" Desátá noc nepokojů a žhářství v řadě si vyžádala přes 1295 zničených vozidel a nejméně 312 zatčených.
Výtržnosti se z Paříže přenesly do dalších měst, do Lille na severu, do Štrasburku na východě nebo do Nice na jihu Francie.
Nepokoje jsou hlášeny i z Marseille, Dijonu a také z Toulouse a Nantes.
V Toulouse tamní hasiči v noci vyjeli ke 14 požárům. Nepokoje tam trvají druhou noc.
Ve městě Evreux v Normandii výtržníci zničili nejméně 50 vozidel, když založili požár v nákupním centru."   http://www.bbc.co.ukczechworldnewsstory200511051106_france_riots_1020.shtml
PeS 6.11.2005 11:27

2 Tesák

No dyť jsem si myslel, že to znáš... Ohledně pečení - zatím jsem nevyzkoušel, ale kamarád mi radil, že je vhodné dovnitř zašít prázdnou flašku od piva, že se pak kuře/kachna/husa lépe vypeče zevnitř, zatímco "klasicky" je vevnitř v podstatě dušená či vařená. To se pak ovšem nesnáší s nádivkou - těžké rozhodnutí...
Tesák 6.11.2005 11:22

PeSi

jo tzv.medová kachna.To jo!
PeS 6.11.2005 11:16

2 martin

Na tom je něco pravdy - radši umřu relativně v pohodě díky tloušťce na infarkt či na mrtvici (nejlépe z práce rovnou do penálu), než podstatně zhubnout, znervóznět, zapšknout a užírat se tu do bůhvídokdy. Jak už tu jednou zmiňoval Tesák - žít zdravě se dá, ale kurevsky se to potáhne...
Andy 6.11.2005 11:08

představa,

že místo martinské husy se člověk dusí deseti dekagramy vařené krůty obložené mrkví - také bych dala přednost infarktu :) Jinak bych, Martine, ocenila, kdybyste se o husičce moc nerozepisoval, dostala jsem pozvání na tři Martiny( i sestra je Martina), a nemůžu ani jedno přijmout. Buééé.
PeS 6.11.2005 11:08

2 Tesák

martin chytil nápovědu a pochopil. Hodně pomalinku pečeš a při pečení hodně často potíráš směsí medu, sójovky, vývaru a koření. V tom koření (bohužel) není kmín (zkoušel jsem to, byl tam pak příliš dominující, ale můžeš ho dát trochu dovnitř - já dávám zázvor, nové koření, kardamom a bílej pepř). Hlavně se to používá na kachnu (canard), ale na husu to jde taky. Jo a vypečenou šťávu samozřejmě vracet nazpátek do potírací směsi. Ten med s kořením se vypeče do krásné kůrky připomínající lak... Spory se vedou o to, kdy solit. Někdo solí předem, někdo až do té lakovací směsi.
martin 6.11.2005 11:02

Ještě pobavený

Díky za starost, ale bez kůžičky to nejde. Kromě toho mám dneska 125/65 a cholesterol 5,0. Já to risknu, na něco se umřít musí.
Vladimír 6.11.2005 11:00

Martine

copak o to jídlo, ale člověk občas tápe... A teď jsem Ti posílal mail, any ses zase pro změnu nedivil Ty... :-)
martin 6.11.2005 10:59

Recept

Tak díky za přehršel nápadů na husičku. Asi se na ty žrouty vykašlu, udělám obě klasicky a jako zpestření dostanou na cestu "martinský rohlík".
martin 6.11.2005 10:56

Andy

na všem špatném je třeba si najít něco dobrého - je to vždycky variace na starý židovský vtip: "Ono se říkalo, že se budeme mít jak v ráji, ale proč ausgerechnet Já a proč teď?"
martin 6.11.2005 10:54

Vladimír

tos mě poznal až při řeči o jídle?
martin 6.11.2005 10:52

2 Pes

máš na mysli pečenou husu, potíranou při pečení medem? Jinak si lakovanýho kanára neumím přeložit.
Andy 6.11.2005 10:52

a u článku o novém ministru zdravotnictví :)))))))))))))

Chladící a mrazící zařízení pro gastronomii a zdravotnictví
Andy 6.11.2005 10:50

konečně jsem našla zalíbení v novém Psu, jeho kontextové reklamy jsou neodolatelné

viz zde u úvodníku: Chci efektivní stát Spectris Praha, s.r.o. měřící a regulační technika u hořící Francie jsou odkazy na bezpečnostní dveře atd. Tak za tuhle srandu to stěhování stálo.
Rpuť 6.11.2005 12:04

Re: konečně jsem našla zalíbení v novém Psu, jeho kontextové reklamy jsou neodolatelné

Andy, najděte si v lidovkách  článek o italské babičce, co chtěla s nožem vykrást banku. Reklama na sadu nožů je pak k sežrání:)
Tesák 6.11.2005 10:48

PeSi

co je toza jídlo "lakovanej kanár"?
Vladimír 6.11.2005 10:46

Martine

pokud jsi to Ty (tam taky), tak pozdrav...
Ale ke komentáři mistra huhu: docela by mě zajímalo, koho co označuje termínem VELKÁ a MALÁ vyžírka? Obvykle to bývá jenom vyžírka (socan, socka  atd. atd ad libidum...)  :-)
PeS 6.11.2005 10:28

2 martin

Tím jsem chtěl říci, že stejným způsobem jde udělat i husa...
PeS 6.11.2005 10:26

2 martin

No - jak bych tak nejlépěji poradil. Začnu oklikou. Tzv. francouzská kuchyně se stala proto pojmem, protože je vlastně nestravitelná (po několika nocích plných vášní si další experimenty v této oblasti rád odpouštím). Jistou snahu jí nelze upřít, ale většinou se to nedá žrát. Takže kdykoli jsem ve Francii, chodím na jídlo hlavně k Číňanům - je to dobré, levné a člověk se toho aspoň nají. No a s oblibou si tam dávám tzv. "lakovanýho kanára", jak jsme si to tak překřtili s kolegama do češtiny...