Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Paroubek hejtmanem?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Václavíková 5.7.2011 23:37Re: Umělé maso je tady Jistě, ale ten musí z něčeho připravit. Nevyjde to nakonec nastejno? |
M. Martinovská 5.7.2011 23:36Re: Ať se trochu vzdělám, Tak tak. N. Pes - vaše domácí univerzita, Osmóza a ž k vám domů snadno a rychle. Je to tak - a teď už to trochu vím - prostě se to cedí pod tlakem - rozhodně ale v rozhovoru ten výraz jistě působí skvěle. (Jen tak mimochodem, co říkáte na nejnovější pokusy s reverzní osmózou? Myslím sedmóza a šestóza se neosvědčila.) |
O. Kadlec 5.7.2011 23:34Re: Umělé maso je tady Já už dnes říkám, že manželka nocí ze kšeftu výrobky továren pana Tricatela, a ne skutečné maso. Brzy to bude doslova. Ovoce a zelenina už skoro neexistují, drůbež taky zrušili, prodávají se falešné ryby, ale existuje ještě hovězí. Bude velký problém sehnat skutečné maso a odlišit ho od napodobenin. Snad se pro něj bude dát jezdit někam na venkov jako za války. |
J. Tolman 5.7.2011 23:34Re: Ať se trochu vzdělám, Dzp. |
J. Tolman 5.7.2011 23:33Re: Umělé maso je tady Já se na to taky nijak neklepu. Ale představuji si, že to povede ke snížení míry utrpení mnoha tvorů. |
J. Tolman 5.7.2011 23:32Re: Umělé maso je tady Živným roztokem. |
J. Tolman 5.7.2011 23:31Re: Ať se trochu vzdělám, Kdo neví, co je to reverzní osmóza, ví o životě prd. |
M. Martinovská 5.7.2011 23:31Re: Umělé maso je tady A ta libovost... představuju si, jak z továrny leze strašně dlouhá panenka, nebo kýta... z tradičních důvodů vytvarovaná do tradičního tvaru, ale dlouhá jak lovosice... |
J. Václavíková 5.7.2011 23:29Re: Umělé maso je tady Jenže živý organismus si obstará sám všechny potřebné děje počínaje trávením. Čím to krmí? |
J. Tolman 5.7.2011 23:29Re: Umělé maso je tady Kdyby to umělé maso bylo používáno do krmných směsí pro ryby a zvířata, včetně domácích mazlíčků, i to by byl přínos. Nám to mrtvý prase ještě nikdo od úst neodtrhne. |
J. Tolman 5.7.2011 23:27Re: Umělé maso je tady Tovární výroba je levnější. Odpadají ztráty způsobené povětrnostními vlivy, nemocemi, predátory atd. |
P. Vandas 5.7.2011 23:25Re: Umělé maso je tady Amarouny, můj konec. |
M. Martinovská 5.7.2011 23:24Re: Tady je dnes jakýsi útlum. Napsala jsem reakci o trochu výše, začíná Jo, je to on... a nejde mi to okopírovat. |
J. Václavíková 5.7.2011 23:24Re: Umělé maso je tady Nepřipadá mi, že to může být levnější, než přes zvířata. Kam ten svět spěje? |
J. Tolman 5.7.2011 23:23Re: Ať se trochu vzdělám, Reverzní osmóza je u nás dobře známá ze zdravotnictví, kde se již 30 let používá při dialýze (umělá ledvina). |
M. Martinovská 5.7.2011 23:22Re: Tady je dnes jakýsi útlum. Jo, je to on, teď jsem to našla. Ta kniha není asi špatná, ale mně hrozně štvala. Asi je potíž v tom, že každý, kdo píše historický román, často obhajuje v první řadě svoji tezi, má své hrdiny kladné a záporné a historickou skutečnost tam nemůžeme čekat - podobně jako ve filmech, kde to ale ještě víc tluče do očí - vidíme tam ty moderní, poměrně dobře živené, ale prostě dnešní lidi, navlečené do jakýchsi hastrošád podle představ režiséra... Jediná výjimka skvělého historického filmu je pro mně od Kubricka Barry Lyndon, a teď doufám nic nepletu. |
O. Kadlec 5.7.2011 23:19Re: "z Evropy jednotný stát nebude nikdy. Ale Evropa se po tisíci letech taky sjednotila " Strach z SSSR sjednotil Evropu? To vás neopodstatněná sebestřednost Rusů nějak nakazila. Ne, to bylo nepodstatné. A s tou "občanskou" válkou to byl samozřejmě vtip. Ale trvám na tom, že antagonismus kontinentálních mocností, který po staletí vypadal jako hybná síla civilizace, se ve dvacátém století ukázal jako sebevražedný. Někomu to bylo jasné už po 1.světové, ale teprve po 2.světové se mocní politici v Německu a Francii, v Itálii (a Nizozemsku a Belgii a Lucembursku) rozhodli pohřbít dosavadní vývoj nezávislých a spolu bojujích národů. A jejich národy je podpořili, až se narodila EU. |
J. Tolman 5.7.2011 23:18Re: Umělé maso je tady |
J. Tolman 5.7.2011 23:16Re: Ať se trochu vzdělám, |
H. Lukešová 5.7.2011 23:14Rudolf Hoess byl velitelem vyhlazovacího tábora v Osvětimi je přímo zodpovědný za likvidaci 1,5 milionu evropských Židů. Během Norimberského procesu se ptali Hoesse, co říká tomu, že zabil 2,5 milionu Židů a on odpověděl ne 2,5 milionu, ale pouhých 1,5 milionu- http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=3791 Později byl souzen v osvětimském procesu v Polsku, kde byl odsouzen k trestu smrti oběšením...Nezamněnovat však s Rudolfem Hessem, mužem, který letěl do Británie dojednat mír...odsouzen v Norimberku na doživotí... |
M. Martinovská 5.7.2011 23:14Re: Ať se trochu vzdělám, Článek je hned vedle na Psu - ale osmóza, to jsou na mně moc těžké výrazy - a oni to tam moc nepopisují. |
J. Tolman 5.7.2011 23:13Re: Ať se trochu vzdělám, Dnes převládá reverzní osmóza. |
J. Tolman 5.7.2011 23:13Umělé maso je tady Výroba umělého masa ze zkumavky má začít příští rok Příští rok se možná zapíše do dějin jako úsvit nové zemědělské revoluce, protože holandští vědci chtějí spustit testovací produkci masa „ze zkumavky“. Mimo jiné jde o jednu z technologií, které by mohly odpovědět na otázku, jak se budou moci uživit přibývající miliardy lidí na Zemi. Maso vyrobené bez krávy bude k dispozici rychleji a levněji než dnes a neodpadne jen masakrování skotu chovaného často v nevábných podmínkách. Postup je poměrně jednoduchý - genetici chtějí maso produkovat přes kultivaci kmenových buněk hovězího skotu, a není důvod, proč by se k tomu nedaly využít vzorky buněk i jiných živočichů - třeba vzácnější zvěřiny Časopis Scientific American Post upřesnil, že první hamburger ze zkumavky bude hotový během 12 měsíců. |
J. Václavíková 5.7.2011 23:13Re: Tady je dnes jakýsi útlum. Snad ne Robert Merle? Od toho jsem četla romány. |
M. Martinovská 5.7.2011 23:11Re: Tady je dnes jakýsi útlum. No jo, ten můj je taky Hösse! Teď jsem to našla, Je též Rudolf, tak to na omluvu zní asi dost podobně - a ta vaše kniha asi byla lepší. Ještě ke všemu autor Merle popisuje jakoby život nějakého Langa, ale říká, že na základě pamětí Hösse. |
J. Václavíková 5.7.2011 23:09Ať se trochu vzdělám, máte tam, na jakém principu to nové odsolovací zařízení funguje? |
J. Václavíková 5.7.2011 23:06Re: Tady je dnes jakýsi útlum. P.S. Napište, co je nového. Už jste zdraví? |
M. Prokop 5.7.2011 23:02Re: Pokud jde o odsolování vody Problém je starší než "Arnie" a ani jemu se ho nezdařilo vyřešit. Limitované prodejní ceny energie mají jediný následek, její nedostatek. FV to pravděpodobně ještě zhorší. |
M. Prokop 5.7.2011 23:00Re: Trendy: Desalinizace vody "Pravdu a lásku" vám klidně půjčím. |
J. Tolman 5.7.2011 22:59Re: Pokud jde o odsolování vody Kalifornie má stejný problém, jako celé USA. Má sice dobře fungující hospodářství, produkující hafo peněz, ale výdaje má ještě větší. Arnold se to pokoušel zkrotit, ale v boji s oranžovými místními samosprávami moc neuspěl. Ale hlavní energetický program Kalifornie je solární energie a ten jede naplno. Ve využití FV je v USA Kalifornie na prvním místě před Texasem. |