Neděle 7. prosince 2025, svátek má Ambrož, Benjamin
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

Komunisté – hup do sněmovny

Na svých ramenou vlastenci vynesou komunistickou stranu zpátky do parlamentu.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JK

Tak pánové, nabídněte lidem něco lepšího než dnes předvádí vládní smečka a třeba vás zase někdo bude volit. Proč myslíte, že to lidi hází komunistům?

Mám kamaráda, je to podnikatel a pracuje rukama. Svým politickým naladěním je spíše pravicový. A po posledních volbách říkal: "Nikdy v životě jsem je nevolil, ale teď jsem to hodil komunistům." To stojí za zamyšlení, ne?

26 4
možnosti
Foto

A proč konunistům? Když je údajně pravicový, mohl to hodit Svobodným nebo Konzervativcům nebo Motoristům. Opakem nesmyslů ANO a 5k nejsou komunisté ani náhodou. Zase jen hyperregulace shora, násilí, prpodnik

5 6
možnosti
JK

No, já nevím, asi považoval jejich program v té chvíli za nejpřijatelnější a jejich šanci dostat se do Sněmovny a dělat tam opozici za dosti výraznou.

5 1
možnosti
IB

I92a70n 65B11i96k45k87h54u

21. 11. 2024 10:21

Dokud budou lidi volit podle šancí a slibů a ne podle toho co chtějí a činů tak budeme pořád v pr...

0 0
možnosti
JL

"teď jsem to hodil komunistům." no asi už mu to podnikání leze krkem, ale až ho komunisti znárodní a zavřou tak se konečně nadechne a bude doopravdy žít... kdo by to nevzal že? No pravdu měl M.Z., že "polovina národa jsou blbci". Probatum est. J.L. end

0 1
možnosti
JK

Ne, je stále velmi podnikavý. Měl dokonce rozpracovaný nový projekt a šel by do toho. Jenže nešel, prostudoval si totiž podmínky, za jakých by to musel spustit. Zjistil, že to prostě nejde, za současného stavu byrokracie a při těch cenách energie by uvedení plánu do provozu nikdy nezaplatil. A není to žádný "blbec", ale inteligentní a velmi pracovitý člověk s odvahou pustit se do zajímavých aktivit. Ten jeho projekt mimo jiné počítal s tím, že dá práci i postiženým lidem. Náš současný ekonomicko-byrokratický systém však takovým lidem nedává šanci.

A co tady strašíte znárodňováním? Volby vyhraje ANO a asi jste zapomněl, jak Babišův systém "zaklekával" na firmy, které se mu nelíbily, nebo naopak líbily a chtěl je pro sebe. Pokud v takovéto situaci lidé nechtějí volit SPD a podobné strany s nehezkými nálepkami, pak už zbývá málo možností.

0 0
možnosti
JL

"A co tady strašíte znárodňováním?" Aha, takže ti Neo-Komunisti až jednou zvítězí.... tak budou naopak zkapitalizovat že? Každý ten systém má nějaké základní rysy a Komunisti prostě musí usilovat o celospolečenské vlastnictví výrobních prostředků. Celospolečenské vlastnictví manželek už kdysi opustili, ale třebas se k němu vrátí. J.L. end

0 0
možnosti
JK

Oni samozřejmě nezvítězí a taky nikdo neříká, že je lidi budou volit pořád a za všech okolností. V současnosti je však potřebné mít ve sněmovně opozici, která bude aspoň upozorňovat na největší hovadiny a zločiny koalice a která bude lidi informovat o tom, co se potichu na ubohého občana chystá. Protože ČT to prostě nedělá. Přítomnost opozice znamená dialog a to je demokratické.

A nepodléhejte hysterii. Zatím se nic tak dramatického jako gulagy a znárodňování opravdu nechystá. Zatím v oblasti vlastnictví výrobních prostředků vítězí nadnárodní korporace, a to je úplně jiný šálek kávy.

0 0
možnosti
JL

Ano, "nejlepší hajnej je bejvalej pytlák" se říká. Otázka je, zda bude jen a jen bejvalej. No takže strana, která svoji opozici nemilostrně likvidovala jí bude dělat. Inu svatá boží prostoto. No a když tak nemáte ráda "nadnárodní kooperace" co vám říká RVHP? Tam se nadnárodně nerežírovalo a nekomandovalo kdo co má a kdo co nemá dělat? J.L. end

0 0
možnosti
JK

Pokud konečně začnou vládní strany dělat něco pro užitek tohoto státu a tohoto národa, pak není nebezpečí, že by lidé volili komunisty, fašisty a já nevím koho, z koho všeho ještě máte strach. Ale čím se zatím můžou pochlubit? Státní dluh jako prase, inflace taky taková, předražené energie, úpadek ekonomického výkonu státu a obrovský odliv financí do zahraničí, rostoucí problémy ve zdravotnictví, ve školách nesmyslná inkluze a ještě nesmyslnější výuka LGBT, zákony na šmírování v bankách, jak to dopadlo s digitalizací, to taky vidíme. Předražené zakázky, přebujelá byrokracie, snížení valorizace důchodů, ale na druhou stranu placení tisíců podivných politických neziskovek, zvyšování věku odchodu do důchodu. A k tomu lhaní a nastupující cenzura, už zde máme i politické procesy. No tak se nedivte, že jsou lidé nespokojení. Řekněte mi aspoň jeden nebo dva body, ve kterých se v posledních třech letech zlepšil život obyčejného občana díky vládě. Já žádný takový bod nevidím, takže nevidím ani jediný důvod je volit.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz