24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

Jde o nouzový stav

Opoziční strany mají obrovské štěstí,že jim jdou média na ruku. Ono je to na jedné straně dobře, představme si, jak bychom prskali, kdyby to bylo naopak a média hlavního proudu by se pohupovala po vládní vlnce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Sember 25.3.2021 17:31

Právě jsem založil Stranu Přirozeného Rozumu (SPR). Zatím jsem jejím jediným členem a zároveň i předsedou. Pokud se chcete někdo přidat, tak se přidejte. Uvítal bych ajťáka, který by vytvořil internetové stránky SPR.

R. Nováček 25.3.2021 17:41

P Ř I R O Z E N Í - má rozum?

V. Sember 25.3.2021 17:43

Bezpochyby;-)

R. Nováček 25.3.2021 17:51

Aha,

takže jste - p a n i c?

V. Sember 25.3.2021 18:00

Mám dva syny, pane Nováčku, a za sebou pěknou řádku žen:-P

R. Nováček 25.3.2021 18:13

G r a t u l u j i!

P. Spáčil 25.3.2021 17:46

Tak ještě aby se na Vás někdo složil, bez peněz do hospody nelez. :-P

R. Nováček 25.3.2021 17:09

20% lidí utrácí víc než před pandemií. Co může být důvodem?

Kvůli pandemii jsou mnohé obchody zavřené, rostou však nákupy po internetu. Řada domácností se chová uvážlivě, zbytečně neutrácí a snaží se i šetřit a omezovat výdaje. Průzkumy však uvádějí, že skoro 20% Čechů utrácí víc, než dříve. Proč tomu tak je?" idnes

A N O,

přiznám se, že i já utrácím nyní za ryby, čerstvou zeleninu a víno ... aj. mnohem více než dříve - rohlik.cz mne prostě neskutečně rozmazluje.:-)

V. Novák 25.3.2021 17:11

Takže covid pomáhá české ekonomice!

Utrácet je třeba - hanba škudlilům!

M. Ilsner 25.3.2021 17:14

A proč jste před pandemií za ryby, čerstvou zeleninu a víno utrácel mnohem méně?

R. Nováček 25.3.2021 17:22

Jednoduché,

protože v místním supermarketu nebyl žádný VÝBĚR. Čerstvá ryba v malém výběru, přesněji DVĚ - pstruh nebo losos.

rohlik.cz jich má na výběr více jak DVACET

M. Ilsner 25.3.2021 17:31

Mohl jste zajet do jiného, ale byl jste línej!:-)

R. Nováček 25.3.2021 17:48

Ne,

nakonec jsem pro ryby OBČAS jezdil do MAKRA. Ale tam je zase nekonečný výběr destilátů, likérů, šampaňských, zahraničních vín, ... aj. A žena mne tam nerada pouštěla - prý, že se ze mne stane alkoholik.

Nicméně, jezdit každý den pro čerstvé ředkvičky do MAKRA je vopruz - ale rohlik.cz mi je vozí denně.

J. Kombercová 25.3.2021 17:53

Chtěla jsem se vás zeptat už několikrát, vy podle toho, co píšete, se živíte vesměs rybami a zeleninou... ty ryby, nepřejídají se vám?

Je pravda, že mně stačí nějaká ta ryba jen občas, vy zase třeba nejíte to, co já... no ale vrtá mi to hlavou, taková jednostranná strava. Četla jsem kdysi, že se někdy dávno v Praze vzbouřila čeládka, protože jí byly podávány ryby častěji, než se jim líbilo. :)

R. Nováček 25.3.2021 18:11

Ano,

také jsem to o té čeládce četl. To se stávalo za tahu hlavně lososů, kteří tenkrát ve velkém množství táhli Labem do jeho přítoků se vytřít. Zkoušel jsem jíst lososa pár dní vkuse a máte pravdu, že je (stejně jako kapr) intenzivní chuti a moc mi to nešlo. Nejméně intenzivní je syrový (na sushi) z chovu v Norsku. Divocí lososi jsou ještě intenzivnější chuti.

rohlik.cz má opravdu více jak DVACET druhů čerstvých ryb a plodů moře, takže mohu mít každý den jiný DRUH a tedy i jinou chuť a samozřejmě také střídám úpravu - gril na ohni, pánev, pečení, vaření atd.

J. Kombercová 25.3.2021 18:13

Dík za odpověď, vlastně mi do toho nic není. Nechte si chutnat.

R. Nováček 25.3.2021 18:24

Děkuji - opravdu to chutná,

ale klidně napište nějaký svůj oblíbený recept.

Minule jsem vařil perličku ala kohout na víně a žena mne poučovala, že by ji raději prošpikovala špekem a upekla.

J. Kombercová 25.3.2021 18:15

P-S. Jsem ráda, že jste o té příhodě také četl, jsou zde lidé, kteří by chtěli odkaz. :)

J. Ganaur 25.3.2021 18:29

Ano, jednalo se o lososy, protože jich byl nadbytek.Dneska je to drahá ňamka.Jsem autorem receptu na grilovaného lososa s s jablečnozázvorovým soté.:-)

R. Nováček 25.3.2021 18:29

To bylo v nějaké knize

o historii stolničení (je jich více). Jednak v jižních Čechách dostávala čeládka kaprovité ryby a u Labe zase ty lososi.

R. Toman 25.3.2021 17:22

Jak to říká jedna naše sousedka " stojí to za h...., a tak se aspoň pořádně nadlábnem ". A také času na dlabanec mají lidé víc, obzvlášť ty co dělají dnes doma.

D. Polanský 25.3.2021 17:06

Já bych udělal MZ Flegra, alespoň by bylo v této smutné době trochu srandy. Sice takové černé, ale sranda by to určitě byla.

M. Ilsner 25.3.2021 17:10

Proč? Nestačí ten Burešův Spejbl, se kterým je sranda převeliká? 8-o

R. Nováček 25.3.2021 17:13

Ano,

ale profesor je trochu roztržitý, asi by nestíhal v rámci time managementu úřadu

V. Hájková 25.3.2021 17:05

Skvělý podcast s Věrou Jourovou - pro lánského křiváka se patrně narodil další nenáviděný človíček ;-D

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zapad-konecne-pochopil-ze-rusko-je-hrozba-tvrdi-jourova-141691

TĚCH 30 MINUT - STOJÍ ZA POSLECH!

I. Kellner 25.3.2021 17:09

Jourová..?

TUPÁ KOBLIHO !!!

:-)

F. Doušek 25.3.2021 18:06

Jourová to bude vědět. Vždyť ji tehdá zatkli při návratu z Ruska.

H. Lukešová 25.3.2021 17:17

Není paní Jourová od Bureše, agenta STB? Proč velebíte dámu, která reprezentuje estébáka?

V. Hájková 25.3.2021 17:21

Kdybyste si ten podcast poslechla nanynko - tak byste se tak blbě neptala

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

H. Lukešová 25.3.2021 17:24

Víte milá paní, já většinu odkazů zde neotvírám, dá se říci skoro žádné, ani já jsem moc odkazů nelepím, protože vím, že si je nikdo neotevře. Ale já vám nerozumím, paní Jorouvá je za ANO, že? A ANO vede Bureš, agent STB? není-liž pravda? Tak jsem z toho jaksi jelen, takže nerozumím. Zkuste mi to vysvětlit "po lopatě".