Diskuse
Jak prosté, milý Watsone
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P. Vandas
Re: Kajan
Ale já to chápu, co chcete říci, pouze s tím nesouhlasím.
P. Vandas
Tak, když už probíráme toho Klause, nemůžeme zůstat v půli cesty. Nuže mé, nepříliš promyšlené názory, co s tímto tématem, který bude nastolen v nadcházejícím období. Kdo tak přichází v úvahu? Bobošice- hrůza a to strašná(pro mne snad i na nechtěnou emigraci), dále Paroubek- ten je nejen nepřijatelný , ale naštěstí i odkecaný....doufám že definitivně. Švejnar- kdo to je? Neznám. Dále Zeman- neměl jsem jej rád, nesouhlasím s jeho názory, avšak to, co jej odlišuje od ostatních politických šašků,je fakt, že on je státník. Možná bych jej i strpěl. Závěrem? Skutečně zásadní řešení bych však viděl v obnovení konstituční monarchie se zvolením Lucemburka na Český trůn a Česko-Lucemburskou personální unií, s adaptací Lucemburských zákonů a soudní unií. To by mohlo vést k nápravě toho našeho komunistického pořádku a vzestupu zpět na dříve námi zaujímané místo v říši římské.
S. Netzer
Já jsem myslela, že legitimním pretendentem na český trůn je Karl von Habsburg. Má syna, který se jmenuje Ferdinand Zvonimír.
Nebylo by to krásné, mít jednoho dne monarchu se jménem Ferdinand Zvonimír?
P. Vandas
Paní Netzer, to je přesně jádro problému, zda-li obnovit monarchii, či vrátit na trůn Habsburky. Sám s tím problém významný nemám, avšak z politického pohledu, z pohledu prosaditelnosti monarchistické myšlenky je zde mnoho věcí, které nabádají k opatrnosti. I když ideu republiky považuji za zhoubnou pro české země, neboť výsledkem bylo od roku 1918 dvacet let pochybných národnostních sporů následovaných nepochopitelnými zločiny Němců na Češích v době protektorátu oplacených neuvěřitelnými ukrutnostmi spáchanými Čechy na Němcích. Výsledkem bylo celkem 50 let pod okupací cizí moci. Vina Habsburků spočívá v odmítnutí České koruny Františkem Josefem I. , to zakládá právo českých stavů, podle Zlaté Buly Sicilské,svobodně zvolit panovníka na český trůn. A protože, Lucemburkové nekolaborovali ani s Hitlerem(pro poctivost je třeba dodat, že ani Habsburkové), a protože byli v historii největším přínosem pro Čechy a Moravany, chceme-li monarchii, dokážeme to pouze s Lucemburky. Toť můj nerealistický sen.
M. Prokop
V monarchii by nebyly národnostní spory?
Proč se tedy rozpadlo R-U a třeba království Srbů, Chorvatů a Černohorců, zvané též Jugoslávie? Nebo unie Švédsko/Norsko, proč je permanentně v průseru Belgie?
P. Vandas
Ale, pane Prokope,já netvrdím, že by národnostní spory nebyly. Ostatně, byly jsou a budou. Je však na zvážení fakt, že teprve rozpad monarchie vedl k fatálnímu konfliktu a nejen u nás.Co se Belgie týče, monarchie je posledním společně sdíleným institutem obou národních rivalů. I to o něčem vypovídá.To platí i pro Jugoslávii, i pro Rakousko-Uhersko.Možná i pro Británii.Co více chcete, jako argument, pro monarchii?
M. Prokop
Nic. Monarchie dnes o ničem nerozhoduje, s vyjímkou Qataru, Kuvajtu, Saúdké Arábie a podobných končin, dala by se zahrnou i Sýrie a KLDR.
V evropských monarchiích vládne vláda kontrolovaná parlamentem stejně jako v republikách.
Takže nevidím jediný důvod zde nějakou monarchii zřizovat.
M. Prokop
Nepomohlo by to. "Dederoni" akceptovali prověřený právní řád BRD, i nějaké ty lidi, jazyk je stejný a stejně tam dodnes ledacos nefunguje a lidé utíkají.
V tomhle by nás nemohlo narovnat nějaké Lucembursko.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz