Středa 26. března 2025, svátek má Emanuel
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

Dobrá zpráva před Vánoci

Raketa Falcon 9 Muskovy společnosti SpaceX vynesla na oběžnou dráhu tři desítky satelitů.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DL

Proč mi to píšete? Chudoba a bohatství jsou všude na světě. Vaše protiruská fanatická zaujatost je mi cizí.

2 0
možnosti
JF

Proč mi to píšete? Vaše protizápadní fanatická zaujatost je mi cizí.

1 0
možnosti
DL

Já jsem z dnešního Západu především znechucená, pane Fridrich. Pohrdám pokrytectvím.

1 0
možnosti
PV

Dano, připomněla jste mi moje mládí za komunistů, když jsme se učili, že na Západě obyčejní lidé musí žebrat, zatímco buržoazie se topí v bohatství. Když se v roce 1968 otevřely hranice, ukázalo se, že tamní dělníci téměř všichni mají skutečná auta, ne Trabanty nebo Moskviče. Němečtí důchodci mají dnes průměrný důchod po zdanění odhadem 1300 Euro.

0 0
možnosti
DL

Ja ziju na Zapad uz skoro 40 let, muzete mi verit. Kdyz jsem byla mala, slysela jsem v Ceskoslovensku take tuto propagandu. Ale mela jsem nastesti otce, ktery nam detem doma naleval cisteho vina. "U nas patri fabriky delnikum a auta pred nimi "tem nahore". Na Zapade je to naopak, rikal tata: Fabriky patri "tem nahore" a auta pred nimi delnikum"... Cas malin nezralych.... Kde to vsecko je.

V Nemecku platite z duchodu, ktery cini zhruba tolik, kolik pisete, zdravotni pojisteni ve vysi 11%. Mluvime o duchodech, ne o rentach. Jen pro predstavu: Najem bytu v Mnichove cini v prumeru 16,95 Eur/m². Nemci jsou narod najemniku, tady zdaleka tolik lidi nevlastni imobilie, jako Cesi. Nemci maji ale vetsinou soukrome pojistky... Ty se jim s Eurem hodne znehodnotily, to je delsi tema. Secteno a podtrzeno: Nemecky duchodce je velmi casto odkazan na tzv. "Grundsicherung". To je socialni podpora. Ostatne, Grundsicherung ve stejne vysi dostane v Nemecku dnes kazdy privandrovalec, ktery do socialniho systemu nezaplatil nikdy ani halir.

0 0
možnosti
LS

Vy si ani dnes, den před štědrým dnem, nedáte pokoj? Jste jako kolovrátek, na kterém jsou nahrané kecy.

1 0
možnosti
JF

Já jen reaguji na ty vaše rusomilné kolaboranty. Stačí se podívat. To neumíte ?

0 1
možnosti

Jo.

Jenže Rusko je schopno nasadit a taky nasazuje všechny ta letadla a tanky etc. na Ukrajině, kdežto NATO odměřuje pomoc Ukrajině na lékárnických vážkách.

0 0
možnosti
JF

Je to tak. A je to špatně. Tam se bojuje za naši Evropu a Západ...

0 0
možnosti
KF

K14a16r90e68l 42F26i16l23i34p

23. 12. 2024 7:59

Lipavský je kdo? Bakalář nejoblíbenější diplomacií. Na setkání ministrů zahraničí musí leda šoupat nohama.

1 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz