29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Tak ta bábovka

Já vím, slíbila jsem recept. Na bábovku, bramborovou. S tím, že dodám po Novém roce, protože tou dobou ji vždycky peču.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 20.1.2023 7:27

Dostala jsi mě, Dagu Bedmene! ;-D Teď mě to bude pokaždé při pečení této bábovky nutit, abych si vzala teplé spodní prádlo!

Moc děkuju za recept, těšila jsem se, a podobně jako Eva miluju brambory (třeba přidané do těsta na domácí chleba, no náramné!).

Chtěla jsem se zeptat, křehne tato bábovka rychleji než třená? A všimla jsem si, že ji krájíš přímo ve formě - jde dobře vyklopit?

No jo, už se na ni těším R^

Z. Lika 20.1.2023 7:33

O té křehkosti vlastně asi píšeš - čili déle vydrží vláčná (pokud nezmizí jinak) ;-D

Š. Matyášová 20.1.2023 9:34

ano,brambory ji drží vláčnou,podobně jako banány...

T. Zana 20.1.2023 8:52

Ona není úplně křehká, spíš hutná, úplně jiná než nadýchané piškotové bábovky (ty já nerada ;-)

Vyklopit jde dobře, ale musí jít ven, hned když trochu vychladne. Já ji dala stydnout na balkon a zapomněla ji tam přes noc. To už moc dobře nešlo.

Z. Lika 20.1.2023 9:02

Aha, takže postup s vyklápěním bude klasický, to znám a jde to moc dobře. Že ti ji na balkoně nespucly sýkory? ;-D

A co se týče nadýchanosti - uvidím, jak uspěju, v tom máme s MLP naprostý rozpor. Ale příští týden má přijet kamarád, takže když tak bábovku dostane s sebou (nesmím ji sníst sama, i když bych to určitě dokázala, a bramborová bude vynikající, to je mi jasné už teď).

Š. Matyášová 20.1.2023 9:38

u nadýchané,si vždycky vybavím skvělého herce Leoše Suchařípu s jeho "dusivka!" když viděl bábovku..