Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Kresinka
S obrovskou nostalgií
vzpomínám na párkaře s kotlíkem, s dírkovanou pukličkou, kudy unikala pára. Byly to ty nejlepší párky mého života, už nikdy mi žádné tak nechutnaly
Schumacher
Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.
Ještě za pozdního Husáka byly fajn. A buřy byly špakovatý a ne bláto co se za ně dnes vydává. A vlašák, bramoborový a pochoutkový byly s pravou majonézou a ne touhle nasládlou velkoprůmyslovou supermarketovou břečkou. Pamatuju i váženou majonézu. A obložené briožky. V Praze na Václaváku jak je Baťa byl krámek a tam je měli se šunkou, uherákem, pěnou, vajíčky. Vláčné, namazané máslovou pěnou. Dvanáct jsem jich někdy koupil. A všechny sežral. To byla taková dobrota, já byl briožkovej závislák. Jen si na ně vzpomenu, už kaním jak bernardýn když civí na buřta. Ty také nejsou. Stejně jako buřty na stokrát přepáleném oleji, s patkou chleba a ředěnou hořčicí. A nahoře na Václaváku byl mlíčňák, kde měli chleby obložené sýrem a pravou smaženkou, k tomu kakao, kefír nebo našlehaný jahodový koktejl. A jako kluk se vždycjky těšil na limonádu za korunu z automatu s oranžovým knoflíkem na pomerančovou a červeným na jahodovou. A na pravou "italskou" zmrzlinu. A na zmrzlinu vůbec, jahodovou ze smetany a pravých jahod, nepřeslazenou a nenastavenou. Na jahodový pohár a rakvičky se šlehačkou. Pravou šlehačkou, ne tím umělým pššc ze spreje, co s pravou šlehačkou nemá nic společného. Jo za Husáka, to byly buřty. A byli jsme mladý.....
jezevec
Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.
a co rybárna v luxoru?? taky už je ve kšá
svět se v prdel obrací . . . .
kája
Re: Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.
rybárna- jó,kapr po židovsku a hranolky- tehdy snad jediné místo v centru, kde si člověk mohl dát hranolky. Dnes už po nich netoužím, ale toho kapra s výtečnou, lahodnou šťávou bych si dala hned. Mňam!
krmič
Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.
V Koruně vepřenky, humrové chlebíčky a jiné laskominy. A (ještě hodně dříve) u výroby mléčného koktejlu tam byl vyvěšený recept, který končil slovy "každý pohár zarovnaně naplněný"
M.Rund
Re: Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.
teď taky koukám, že jste psal o vepřenkách. Co to prosím je??
Jakub S.
Bože, to je krásné, plastické, opravdové líčení!
Čím to je, že za té blbé doby t o h l e bylo tak úžasné?
lucinapes
Re: Bože, to je krásné, plastické, opravdové líčení!
Protože jsou to vzpomínky mládím zlacené....
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz