Neděle 20. července 2025, svátek má Ilja
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kresinka

23. 9. 2008 17:04
S obrovskou nostalgií

vzpomínám na párkaře s kotlíkem, s dírkovanou pukličkou, kudy unikala pára. Byly to ty nejlepší párky mého života, už nikdy mi žádné tak nechutnaly

0 0
možnosti

Schumacher

23. 9. 2008 19:51
Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.

Ještě za pozdního Husáka byly fajn. A buřy byly špakovatý a ne bláto co se za ně dnes vydává. A vlašák, bramoborový a pochoutkový byly s pravou majonézou a ne touhle nasládlou velkoprůmyslovou supermarketovou břečkou. Pamatuju i váženou majonézu. A obložené briožky. V Praze na Václaváku jak je Baťa byl krámek a tam je měli se šunkou, uherákem, pěnou, vajíčky. Vláčné, namazané máslovou pěnou. Dvanáct jsem jich někdy koupil. A všechny sežral. To byla taková dobrota, já byl briožkovej závislák. Jen si na ně vzpomenu, už kaním jak bernardýn když civí na buřta. Ty také nejsou. Stejně jako buřty na stokrát přepáleném oleji, s patkou chleba a ředěnou hořčicí. A nahoře na Václaváku byl mlíčňák, kde měli chleby obložené sýrem a pravou smaženkou, k tomu kakao, kefír nebo našlehaný jahodový koktejl. A jako kluk se vždycjky těšil na limonádu za korunu z automatu s oranžovým knoflíkem na pomerančovou a červeným na jahodovou. A na pravou "italskou" zmrzlinu. A na zmrzlinu vůbec, jahodovou ze smetany a pravých jahod, nepřeslazenou a nenastavenou. Na jahodový pohár a rakvičky se šlehačkou. Pravou šlehačkou, ne tím umělým pššc ze spreje, co s pravou šlehačkou nemá nic společného. Jo za Husáka, to byly buřty. A byli jsme mladý.....

0 0
možnosti

jezevec

23. 9. 2008 20:14
Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.

a co rybárna v luxoru?? taky už je ve kšá

svět se v pr(Y)del obrací . . . .

0 0
možnosti

kája

23. 9. 2008 22:26
Re: Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.

rybárna- jó,kapr po židovsku a hranolky- tehdy snad jediné místo v centru, kde si člověk mohl dát hranolky. Dnes už po nich netoužím, ale toho kapra s výtečnou, lahodnou šťávou bych si dala hned. Mňam!

0 0
možnosti

krmič

23. 9. 2008 20:57
Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.

V Koruně vepřenky, humrové chlebíčky a jiné laskominy. A (ještě hodně dříve) u výroby mléčného koktejlu tam byl vyvěšený recept, který končil slovy "každý pohár zarovnaně naplněný" :-P

0 0
možnosti

M.Rund

25. 9. 2008 0:53
Re: Re: Jo, to bývaly párečky, ne jako ta umělá hmota plná mouky a drůbežího separátu.

teď taky koukám, že jste psal o vepřenkách. Co to prosím je??

0 0
možnosti

ferdinandeste

23. 9. 2008 21:17
a taky ještě zdraví

0 0
možnosti

Jakub S.

23. 9. 2008 22:06
Bože, to je krásné, plastické, opravdové líčení!

Čím to je, že za té blbé doby  t o h l e  bylo tak úžasné?

0 0
možnosti

lucinapes

24. 9. 2008 1:41
Re: Bože, to je krásné, plastické, opravdové líčení!

Protože jsou to vzpomínky mládím zlacené....

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz