29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zeleninová omeleta

S mrkví, zelím a rajčaty

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 2.8.2019 17:19

Liko, díky za další zajímavý recept

Jsi mi s nimi velkou inspiraci pro obměnu jídelníčku :)!

Takže i tohle určitě vyzkouším, ale také jako večeři (my neobědváme a ráno mám raději chleba). Ale mám dotaz - dá se to pak na talíři normálně krájet nožem, nebo to trháš jako prskance(bramborák)? Ano, zelenina je předem podušená, ale přeci jen vejcem zalité delší kousky zelí....nezůstávají "cancoury" jako u dušeného třeba u knedlo-vepřo?

Jinak hlásím, že jsem v pondělí dělala tvůj japonský salát a zítra bude znovu (dneska bude lečo), protože mi zbyla okurka a několik plátků šunky. Salát byl velice dobrý, chutnal nám moc oběma. Použila jsem zdejší červené brambory (5 středně velkých, extra na to koupené) a dokonce jsem si udělala i vlastní majonézu (tyčkovým mixérem)v níž jsem ale vynechala hořčici. Kolečka okurek byly trochu větší, tak jsem je pokrájela na čtvrtky, zdálo se mi, že se to tak bude lépe jíst. Na první sousto jsem měla pocit, že je chuť stejná, jako normální brsalát (kam ovšem šunku nedávám). Ale na druhé už se chuť v puse "usadila" a chutnalo to přeci jen jinak, velmi dobré. ALE opravdu mu prospělo vychlazení. Salát jsem chutnala když jsem ho dokončila, pak ho dala asi na dvě hod. do lednice, vychladit a rozležet. Rozdíl studeného mezi "teplým" byl znatelně lepší, stejně asi jako u všech brsalátů. Snědli jsme ho celou misku, udělala jsem k tomu jen ledový salát (+ rajčata s cibule). Mohu vřele doporučit !!!

Z. Lika 2.8.2019 19:36

Re: Liko, díky za další zajímavý recept

Maričko, děkuji :-)

Jestli se bude omeleta trhat a nechávat cancoury, záleží na délce zelných "nudliček". Mně se spíš trhala, krájet jen vidličkou to nešlo, nůž jsem po ruce neměla. Tak jsem prostě kus omelety urvala a z ruky se ládovala :-) Je to vidět na té poslední fotce v galerii.

A díky za referát o japonském brsalátu, ta poznámka o vychlazení se hodí. A čerstvým zeleninovým salátem je to vynikající jídlo.

T. Zana 2.8.2019 16:00

To vypadá zajímavě

I když jako snídani nee, ráno mívám hlad a než bych tohle všechno pokrouhala a pokrájela, asi bych si ukrojila kus chleba a zhltala to syrové :DD

Z. Lika 2.8.2019 16:14

Re: To vypadá zajímavě

Určitě se šikne i k obědu nebo večeři!

Z. Lika 2.8.2019 16:27

Re: To vypadá zajímavě

Vnukla jsi mi nápad - příště si připravím a podusím té zeleniny víc, nechám v lednici a budu odebírat ad hoc!

T. Zana 2.8.2019 17:02

Re: To vypadá zajímavě

Jooo:-)

Z. Janaba 2.8.2019 12:48

Hm, hm

Šlo by to bez rajčat? Ty nemusím. Co takhle zelené jablko? To by byl základ jako na Coleslaw a to by mohlo být jedlé. Pro mne, tedy. Co?

No co! Vyzkoušet, jak jinak.

Z. Lika 2.8.2019 13:26

Re: Hm, hm

Přesně :-) Dej pak vědět, zajímá mě to.

Z. Inka 2.8.2019 9:12

tak tohle

zaručeně vyzkouším, máme rádi dušenou či jinak upravenou zeleninu a budu mít více času na vaření. Když jsem byla na mateřské, jezdil kolem nás jeden kamarád s mixem a občas se stavil na kafe. Dali bychom mu i oběd, ale téměř výhradně mu to vycházelo na zeleninová jídla a on je dost striktní masožravec. Byl z nás v šoku

Z. Lika 2.8.2019 10:17

Re: tak tohle

Ano, taky jsem znala jednoho, co si dával řízek i ke krupičné kaši :D

Tohle můžu opravdu doporučit, je to mňamka - jen k tomu určitě už nic nepřidávej (míněno do těsta).

Z. Lika 2.8.2019 9:11

Ještě mě napadlo

že pokud by chtěl někdo větší množství, tak by to možná šlo upéct na pekáčku, akorát asi ne moc vysokou vrstvu.

Š. Matyášová 5.8.2019 11:33

Re: Ještě mě napadlo

tak pak nepiš pekáček, ale napiš, na plechu - ten není moc vysokej, ale bude to do rozpálené trouby a první pokus fakt hlídat :-D

Z. Yga 2.8.2019 8:36

Milá liko

mně se to líbí, ale jsem na tom jako Matylda - spíš by to byla večeře - anebo klidně i oběd - a vejce aspoň dvě. Ale vypadá to bezva. Určitě vyzkouším.

Z. Lika 2.8.2019 9:07

Re: Milá liko

Tak to jsem ráda, že se zalíbilo. A jídlo je to velmi univerzální, hodí se kdykoli během dne.

Z. Matylda 2.8.2019 7:58

Liko,

vypadá to jedle, ale jako snídaně teda neee. Večeře jo :) akorát jak jde o vejce, tak já jsme megaloman a hodila bych tam dvě větší :)

Z. Lika 2.8.2019 9:06

Re: Liko,

Těch vajec tam patří tři, tak směle do nich :-) Těsto má prostě trochu téct.

Z. Xerxová 2.8.2019 6:43

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Vypadá to jedle - tady mi ani maso nechybí... Musím opět pochválit fotodokumentaci výroby

Z. Lika 2.8.2019 9:05

Re: hezký den

Děkuji :-)