Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996VíP: Víkendový pokecník
Jelikož je sezona okurků, okurek a oharků, tak bychom to mohli vzít doslova. Mozek zpomalený teplem rád souhlasí. Takže:
Máte rádi spíš hadovky, nebo polní? Do salátu je strouháte na tenká kolečka, nebo nahrubo? Nebo snad dokonco najemno? Přidáváte někdo do okurkového salátu estragon? A jak to chutná? Přidáváte cukr?
A co nakládané (zavařené), jaký máte nejoblíbenější recept? A co kvašáky? Přiznávám se, že nezavařuji, jen jednou až dvakrát ročně vyrobím kvašáky. A že jsou! Škoda, že jsem neměla kousek křenu, vydržely by chrupkavé déle. A riskla jsem to i bez révového nebo rybízového listí. Ale chuť je i tak náramná.
Nevím, proč se pod pojmem okurková sezona myslí něco nudného, jako by se nic nedělo. A přitom všude kvapným tempem dorůstají okurky, takže řinčí sklenice, škrabou kartáče a voní lák a všechno je to háklivé na dodržení agrotechnických lhůt.
Přeji vám co nejlepší sobotu a neděli. A pište sem o čemkoli, co vás zajímá a oč se chcete podělit. Mezi koupáním a zavařováním :-)
Vše potřebné zjistíte zde...