18.12.2017 | Svátek má Miloslav


MLSOTNÍK: Kapustnica

15. prosince 2017
Začínáme ladit na Vánoce více

MLSOTNÍK: Granátnický pochod

8. prosince 2017
Milka! Iděm variť Granatýr! Príď zo Šarkou! více

MLSOTNÍK: Zapečené brambory trochu jinak

1. prosince 2017
Podle Čiriny více

MLSOTNÍK: Na divoko

24. listopadu 2017
Tzv. na divoko lze upravovat snad všechny druhy masa, každý dává nějakému přednost. V naší kuchyni je tento způsob úpravy masa klasika. více

MLSOTNÍK: Vepřové kari s kokosovým mlékem

10. listopadu 2017
Recept je jednoduchý, příprava rychlá a výsledek vynikající. více

MLSOTNÍK: Kuřecí plátky se šalvějovou šťávou

3. listopadu 2017
Velmi jednoduché, velice chutné. více

MLSOTNÍK: Salát s rýžovými nudlemi

27. října 2017
Zatepla i zastudena více

MLSOTNÍK: Houbový „ketchup“

20. října 2017
Stále je sezóna hub a já narazila na zajímavý receptík. Hodí se zejména pro ty, kdo o houby vyloženě zakopává, každopádně komu přebývá tak kilo... více

BLSOD-ÝK: Asi už tušíte...

13. října 2017
... a k pátku třináctého se to docela hodí. více

MLSOTNÍK: Houbová zmínka

6. října 2017
Tentokrát o omáčce více

MLSOTNÍK: Pečené kuře s brambory na řecký způsob

29. září 2017
Asi ho znáte, ale pro mě je to premiéra. A můžu potvrdit, že se hodí i pro začátečníka! více

MLSOTNÍK: Kroupy

22. září 2017
Vždycky jsem je měla moc ráda a ze zabijaček úplně nejradši. Vzpomínám na hrnec plný vařených krup a co se nevešlo do jelit, odebíralo se po lžících... více

MLSOTNÍK: Houby

15. září 2017
Snad rostou nejen u Xerxových? více

MLSOTNÍK: Nezbytný domácí spotřebič – lednička

8. září 2017
Do mých asi osmi let jsme v pražském bytě ledničku neměli. Měli jsme jen velký chladný špajz s oknem do studeného světlíku... více

MLSOTNÍK: Je prvního září

1. září 2017
... takže začíná škola. více

MLSOTNÍK: Moje první vaření

25. srpna 2017
Je to hodně dávno, vlastně 41 let, co jsem se rozhodla, že mamince „pomůžu“... více

MLSOTNÍK: Beaverská cuketová pomazánka

18. srpna 2017
Sharka přivezla z Beaveru recept na skvělou pomazánku či omáčku, která šla výborně na odbyt. více

MLSOTNÍK: Letní teplé jídlo (se sladkou tečkou)

11. srpna 2017
Pouze zelenina bez příloh, takže pro hladové to zase tak není. Ale chutná. A červené víno k tomu skutečně nic nezkazí. více

MLSOTNÍK: Dvakrát pečené brambory

4. srpna 2017
které jsem nakonec dvakrát nepekla - aneb další moje pokusy, s překvapivě chutným výsledkem! více

MLSOTNÍK: Meruňkový koláč s tvarohem

28. července 2017
Tenhle koláč jsem kdysi dávno, ještě v minulém století, jedla u kamarádky, která je kuchařka od Pána Boha. Tak jsem si řekla o recept v naději, že... více

MLSOTNÍK: Letní koláč (ne)kynutý

21. července 2017
Další moje pokusy více

MLSOTNÍK: Třešňové knedlíky

14. července 2017
Jak se dřív dělávaly více

MLSOTNÍK: Čočkový salát

7. července 2017
Výborný samostatně i jako příloha. více

MLSOTNÍK: Pečené plněné papriky

30. června 2017
Co vím já, tak v našich končinách plněná paprika představovala lusk naplněný ochuceným mletým masem... více

MLSOTNÍK: Oběd pro návštěvu, když je horko

23. června 2017
Návštěvu mlsnou, podotýkám více

MLSOTNÍK: Dršťková

16. června 2017
U mnohých nepochybně nosím dříví do lesa, ale divili byste se – jsou domácnosti, kde manželka odmítá uvařit manželovi dršťkovou. více

MLSOTNÍK: Bread and Butter Pickles, aneb co s přebytkem okurek

9. června 2017
Možná si někteří vzpomenete, že jsem tenhle recept na výborné sladko-kyselé okurky už jednou napsala před sedmi lety pro Náš Zvířetník... více

MLSOTNÍK: Jak na to

2. června 2017
Aneb co narychlo ke kávičce na zoubek více

MLSOTNÍK: Opět bramborové téma

26. května 2017
Asi jsem si ten vztah k bramborám odnesla z domova, byli jsme hodně bramboroví, a otec zdůrazňoval – základem je mít dobré brambory a chleba, zbytek... více

MLSOTNÍK: Jahodová pěna (mousse)

19. května 2017
První sobotu v květnu mi volala kamarádka, že jede na jahodovou farmu a zda se nechci přidat. Jela jsem. Na farmě jsme zjistily, že jahody rodí už od... více

MLSOTNÍK: Bramborové pokusy

12. května 2017
Jak jsem se zase do něčeho pustila. více

MLSOTNÍK: Bramborové hrátky s plátky

5. května 2017
Aneb jak jsem se nechala inspirovat. více

MLSOTNÍK: Pstruzi

28. dubna 2017
Opět jsem zalistovala Starou kuchařkou Nové Anglie, abych zjistila, co píše k aktuálnímu ročnímu období. A hle, jako by tu autoři byli s námi: více

MLSOTNÍK: Sarma

21. dubna 2017
aneb zelné závitky s masem více

MLSOTNÍK: Velikonoční

14. dubna 2017
Malý nákuk k sousedům bližším i vzdáleným více

MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

31. března 2017
Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které... více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !