Neviditelný Pes

MLSOTNÍK: Paprikáš Csirke

15.6.2018

Suroviny na paprikáš

Suroviny na paprikáš

Recept na tohle jídlo jsem dostala od společnosti HelloFresh, od kterých jsem si v minulosti několikrát nechala dodat krabici s recepty a ingrediencemi, když jsem opravdu neměla čas a náladu vymyslet, co vařit.

Všechno je přesně naměřené, popsané a hotové do půl hodiny, a tenhle recept se stal jedním z mých nejoblíbenějších, a podle průzkumu maďarské kuchyně na google je i celkem autentický.

Pro dva lidi budeme potřebovat:

Osmahneme základ

Osmahneme základ

  • 3 kuřecí stehna nebo dvě prsíčka
  • 1 cibule
  • 1 malá cuketa
  • 1 kapie
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 plechovka máslových fazolí
  • 1 malý kelímek zakysané smetany
  • 1 kostku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 hrnek basmati rýže
Omáčka se vaří

Omáčka se vaří

Nejdříve si nakrájíme kapii na proužky, rozpůlíme cuketu a nakrájíme na špalíčky, toto dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posolíme, popepříme a dáme do trouby na 180 stupňů, na 25 minut.

Potom si nakrájíme cibulku, trochu opečeme v hrnci, přidáme nakrájený česnek a nakrájená kuřecí stehna nebo prsa.

Několik minut posmažíme dohromady s cibulkou, přidáme mouku, zase minutu posmažíme, přidáme mletou papriku, zalijeme 400 ml vody, k tomu přidáme vývarovou kostku a necháme vařit 10 minut.

Přidáme fazole

Přidáme fazole

Mezitím si umyjeme basmati rýži a dáme taky vařit na 10 minut.

Po deseti minutách přidáme ke kuřeti plechovku máslových fazolí a necháme vařit dalších deset minut. Nakonec přidáme sójovou omáčku, med a kysanou smetanu.

Servírujeme s rýží, navrch posypané upečenou zeleninou z trouby.

Dobrou chuť k paprikáši!

Dobrou chuť k paprikáši!

Foto: Fallen DragonKin

Fallen DragonKin Neviditelný pes


zpět na článek