Neviditelný pes

Psomlsotník

27.9.2016

Recepty jsem objevila v kuchařce Dáji Mrázkové: „Domácí pekárna – snadné recepty“. Pesoně nemajíc jsem je nezkoušela, ale předpokládám, že psolidi by zajímat mohly.

Jen se budete muset obejít bez obrázků, neb na netu nejsou a v knížce jsou tak mrňavé, že nestojí za kopírování.

Narozeninový chlebíček pro pejsky

(tvar kvádříku jako každý jiný chleba)

Suroviny:

  • 200 ml vody
  • 1 rozšlehané vejce
  • 2 lžičky vegety
  • 60 ml oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 100 g kuřecích jater – kousky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • Na ozdobu: Pomazánkové máslo a drobné psí granulky

Postup:

Všechny suroviny dobře promícháme a nalijeme do pečící nádoby BEZ hnětací lopatky.

Přístroj nastavíme na program pečení a zapneme. Po skončení programu zkontrolujeme a eventuelně zapneme znovu.

Hotový chlebík vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

Potřeme pomazánkovým máslem a zdobíme granulkami.

Psí suchary

Suroviny:

  • 150 ml horké vody
  • 3 kostky masoxu
  • 1 lžička maggi
  • 200 ml rajčatové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g pšeničné celozrnné mouky
  • 100 g pšeničných otrub
  • 2,5 lžičky sušeného droždí

Postup:

Všechny suroviny dáme do pečící nádoby v uvedeném pořadí.

Program nastavíme na „Těsto“ a zapneme.

Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na 4 díly.

Každý díl rozválíme na plát cca 3/4 cm silný a vykrajujeme tvary.

Suchary přeneseme na olejem potřené plechy a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hod.

Troubu vypneme a suchary v ní ještě několik hodin sušíme.

Dobrou chuť přeje Rpuť!



zpět na článek