17.8.2017 | Svátek má Petra


MLSOTNÍK: Letní teplé jídlo (se sladkou tečkou)

11. srpna 2017
Pouze zelenina bez příloh, takže pro hladové to zase tak není. Ale chutná. A červené víno k tomu skutečně nic nezkazí. více

MLSOTNÍK: Dvakrát pečené brambory

4. srpna 2017
které jsem nakonec dvakrát nepekla - aneb další moje pokusy, s překvapivě chutným výsledkem! více

MLSOTNÍK: Meruňkový koláč s tvarohem

28. července 2017
Tenhle koláč jsem kdysi dávno, ještě v minulém století, jedla u kamarádky, která je kuchařka od Pána Boha. Tak jsem si řekla o recept v naději, že... více

MLSOTNÍK: Letní koláč (ne)kynutý

21. července 2017
Další moje pokusy více

MLSOTNÍK: Třešňové knedlíky

14. července 2017
Jak se dřív dělávaly více

MLSOTNÍK: Čočkový salát

7. července 2017
Výborný samostatně i jako příloha. více

MLSOTNÍK: Pečené plněné papriky

30. června 2017
Co vím já, tak v našich končinách plněná paprika představovala lusk naplněný ochuceným mletým masem... více

MLSOTNÍK: Oběd pro návštěvu, když je horko

23. června 2017
Návštěvu mlsnou, podotýkám více

MLSOTNÍK: Dršťková

16. června 2017
U mnohých nepochybně nosím dříví do lesa, ale divili byste se – jsou domácnosti, kde manželka odmítá uvařit manželovi dršťkovou. více

MLSOTNÍK: Bread and Butter Pickles, aneb co s přebytkem okurek

9. června 2017
Možná si někteří vzpomenete, že jsem tenhle recept na výborné sladko-kyselé okurky už jednou napsala před sedmi lety pro Náš Zvířetník... více

MLSOTNÍK: Jak na to

2. června 2017
Aneb co narychlo ke kávičce na zoubek více

MLSOTNÍK: Opět bramborové téma

26. května 2017
Asi jsem si ten vztah k bramborám odnesla z domova, byli jsme hodně bramboroví, a otec zdůrazňoval – základem je mít dobré brambory a chleba, zbytek... více

MLSOTNÍK: Jahodová pěna (mousse)

19. května 2017
První sobotu v květnu mi volala kamarádka, že jede na jahodovou farmu a zda se nechci přidat. Jela jsem. Na farmě jsme zjistily, že jahody rodí už od... více

MLSOTNÍK: Bramborové pokusy

12. května 2017
Jak jsem se zase do něčeho pustila. více

MLSOTNÍK: Bramborové hrátky s plátky

5. května 2017
Aneb jak jsem se nechala inspirovat. více

MLSOTNÍK: Pstruzi

28. dubna 2017
Opět jsem zalistovala Starou kuchařkou Nové Anglie, abych zjistila, co píše k aktuálnímu ročnímu období. A hle, jako by tu autoři byli s námi: více

MLSOTNÍK: Sarma

21. dubna 2017
aneb zelné závitky s masem více

MLSOTNÍK: Velikonoční

14. dubna 2017
Malý nákuk k sousedům bližším i vzdáleným více

MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

31. března 2017
Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které... více

MLSOTNÍK: Květákové nákypy

24. března 2017
Vzpomněla jsem si, že mám dlouhá léta uložené recepty na květákové nákypy. Kdysi jsem si je odněkud opsala, ale nikdy nedošlo k tomu je vyzkoušet. více

MLSOTNÍK: Kančí se šípkovou

17. března 2017
To si jednou povídáte s kamarádkou o vaření a dozvíte se, že nikdy nejedla kančí se šípkovou omáčkou více

MLSOTNÍK: Čočkový „prejt“

10. března 2017
O mně se ví, že mám ráda cukety a jiné zhůvěřilosti, tak se připravte i dneska. více

MLSOTNÍK: Žaves koblihy

3. března 2017
Aneb jak si nezasvinit kuchyň více

MLSOTNÍK: Doro Wat v pomalém hrnci

24. února 2017
Dneska se s vařením podíváme do Etiopie, a vyzkoušíme si jeden z nejběžnějších receptů na kuře, který je i ve světě nejznámější jídlo z této oblasti, více

MLSOTNÍK: Kuře s kari a paprikou

17. února 2017
Tento recept jsem se před více než třiceti lety naučila od své švagrové. A prověřen lety, zůstal na mém repertoiru dodnes. více

MLSOTNÍK: Něco z balkánské kuchyně

10. února 2017
Mám ráda zeleninová jídla, ač jsou většinou pracnější a náročnější na čas. Dnes to budou obalované papriky, gjuveč a kjopolo. více

MLSOTNÍK: Párty rohlíčky

3. února 2017
Moje milá tchýnička ráda pořádá různé oslavy pro rodinu a přátele. Je vynikající kuchařka a dokáže lehkou rukou skloubit prvorepublikové recepty se... více

MLSOTNÍK: Jestliže je zima, budeme péct bůček

27. ledna 2017
Tentokrát bez crcání. více

MLSOTNÍK: Z Moničina polského kotlíku

20. ledna 2017
Dnes to bude bigos. více

MLSOTNÍK: Velmi rychlé vaření

13. ledna 2017
Dnes to budou spíše drobnosti, možná se něco hodí i do „krabiček“. více

MLSOTNÍK: Polévka s crcáním

6. ledna 2017
Aneb pořádný boršč přijde k chuti. více

MLSOTNÍK: Vyprošťovák libo-li?

30. prosince 2016
Možná vám toto téma přijde vzhledem k datu docela vhod více

MLSOTNÍK: Báječná rybí polévka

23. prosince 2016
A ještě něco navíc. více

ĆLOVĚČINY a taky trochu MLSOTNÍK: Chvála slepiček

16. prosince 2016
Tááá sléépíííčka kropenatá, pééestrého peří - , kdo by neznal známou vypalovačku hasičských a mysliveckých bálů. více

MLSOTNÍK: O vánočním pečivu

9. prosince 2016
Voňavé, křehké a hlavně dobroučké vánoční pečivo! Někdo napeče desítky druhů, jinému stačí jeden, dva, někdo si ho raději koupí na váhu v obchodě.... více

MLSOTNÍK: Horké nápoje

25. listopadu 2016
Zima, snížek, mráz, procházky s červeným nosem a horké nápoje po návratu za odměnu, že jsme to přežili více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !