Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996VíP: Aneb víkendový pokecník
Onehdy jsem znovu vzala do ruky Shakespearova Macbetha, protože jsem potřebovala zjistit, jak přesně se s Macduffem štengrují, a knížka se mi otevřela u čarodějnic, jak kuchtí něco v kotli. Což mi oslím můstkem připomnělo, že jsem slíbila další recept z chorvatské kuchařky. Přímo do Mlsotníku se asi nehodí, možná spíš do toho temného lesa v bažinách :-)
Recept je totiž...
Brodetto z úhořů a žab z Neretvy
Potřebujete:
- 600 g úhořů
- 400 g žab
- 150 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 0,5 dl olivového oleje
- 3 dl bílého vína
- 3 dl rajského protlaku
- 4 pálivé papričky
- 20 g soli
Pořádně úhoře umyjte a odrbejte je drátěnkou, abyste z nich odstranili sliz (raději zdůrazním, že masité ingredience už jsou ubezdušené). Pak se věnujeme žábám. Ostrým nožíkem vypreparujeme krevní cévy, které mají barvu rtuti a táhnou se od páteře do nohou žab. Potom nakrájíme úhoře na špalíky 5 – 6 cm dlouhé. Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky a osmahneme je v rendlíku na rozpáleném oleji. Přilijeme víno a rajské pyré. Přidáme špalíky úhoře, pak celé žáby a nakonec sůl a rozdrcené papričky. Vařte nezakryté. Až směs začne vařit, stáhněte teplotu plotny na polovinu. Chvílemi hrncem potřeste a podávejte po 40 minutách vaření.
Ohni hoř a kotli vař!
Jestlipak jste jedli něco opravdu exotického, a jaké to bylo?
Toto je obvyklý vípák, takže sem pište o čemkoli, co vás zajímá a oč se chcete podělit. Přeji krásnou sobotu a neděli.
Vše potřebné zjistíte zde...