24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Za nástup extremistů mohou sociální demokraté

Tuto tezi vyslovil již před padesáti lety německý filozof Theodor Adorno. Sociální demokracie, tedy levice, podle něj perfektně odkanalizovává zlobu. A naopak, když kolabuje, vytváří prostor pro nárůst sociálního pnutí a radikalismu či extremismu, kterému se otevírá velký prostor pro vytváření strachu, nejlevnější komodity, s níž se dá manipulovat s lidmi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 9.8.2019 12:01

Re: Vidím to zcela jinak

Máte pravdu, ale s Piráty si ještě chvílí počkáme. U všech komunistů bylo nadšení svazáků, pak rozčarování a teprve pak někteří lidé pochopili důvod toho rozčarování = komunistický základ.

P. Čech 9.8.2019 8:01

Radikální radikál.

Kdo je to "radikál", ať pravicový nebo levicový? Je to rozhodný člověk, usilující o pronikavé a rychlé, dlužno dodat potřebné změny od základu. Potom ovšem opravdu ANO 2011 a SPD patří mezi radikální hnutí. Dlužno dodat , potřebná radikální hnutí. A lidé to poznávají a stále větší měrou tato hnutí podporují. A politické strany? Ty se v zajetí svých, více než 100 let starých ideologií jen plácají v zahnívajících rybníčcích oficiální politiky. Ono je nutno si konečně přiznat, že dnes již nemůže fungovat ani pravicová, ani levicová politická ideologie. Lidé se změnili spolu s dobou. Jen ty ideologie zůstávají stejné. A proto je třeba zejména těch "radikálních" hnutí, které jediné dávají rozumné návody, jak dál. Politické strany jsou již se svými ideologiemi odepsané. Všechny!

M. Valenta 9.8.2019 9:10

Re: Radikální radikál.

Lidé to většinou pane Čechu poznají, jak z historie známo, až když už je pozdě. Ta druhá mnohem lepší varianta je, že dotyčnému diktátoru - začátečníkovi dojdou koblihy. A to bude snad i náš případ. So geht das.

P. Čech 9.8.2019 10:29

Re: Radikální radikál.

Jak je obecně známo, tedy pokud to někdo chce vidět, existuje stát, kde lidé to poznávají ještě včas. Nikoliv až je pozdě. Tím státem je Švýcarsko. Švýcarsko a jeho systém skutečné zastupitelské demokracie, kde konečné slovo ve všem mají jeho občané. Občané, vychovaní efektivně působícím systémem.Tak to je a ne tak , jak říkáte Vy. Babiš je vším možným, jen ne diktátorem. V současné době je jediným, kdo je schopen a ochoten tento stát vytáhnout z bryndy, do které jej uvrhly ODS, ČSSD, KSČM, KDUČSL,TOP 09,VV, SZ, US, ODA a jiné politické strany.

J. Ganaur 9.8.2019 11:41

Re: Radikální radikál.

Máte to marné.Vůl zůstane volem, toho nepřesvědčíte.Nejhorší na tom je, že iniciativní blbec je horší než třídní nepřítel.

P. Jášek 9.8.2019 6:37

Když

to říkal jeden z tvůrců neomarxismu........... ;-)

J. Elias 9.8.2019 6:34

Ze zacatku jsem cekal ze pan Hvizdala mysli extremisty co chcou zakazat auta, maso a vlastni nazor. No nic...

I. Krahula 9.8.2019 6:10

názor

Opět zvukomalebné koalovat. Co na to koaly?