19.4.2024 | Svátek má Rostislav


POLITIKA: Policie je sexy, řekl ministr Langer

3.12.2008

Viděl jsem ho poprvé "živě" na poradě policejních špiček. Jeho první návštěva na poradě policejního vedení krátce po jeho uvedení do funkce byla plná prohlášení, ale tohle bylo jedno z nejzajímavějších. To nemusí být špatné, říkal jsem si v duchu při představě, jak se většina lidí obvykle chová k subjektům, které jim připadají sexy.

Pozapomněl jsem ovšem, že většina neznamená všichni. Nechci tady naprosto vůbec mluvit o žádných sexuálních deviacích a činit jakákoliv srovnání s ctěným panem ministrem vnitra, jakkoli by byla jen abstraktní. Pevně však doufám, že pan ministr se ke všem ostatním subjektům, které mu připadají sexy, chová podstatně lépe než k Policii ČR.

Myslím, že stav Policie ČR, události a procesy, které v ní probíhají, a stejně tak některé osobnosti a jejich počínání si zaslouží náležitý komentář a pozornost veřejnosti. Těmto tématům se obvykle ve svých článcích také věnuji.

Všechny články, které jsem dosud publikoval, jsem psal především s ohledem na svoje vidění událostí. Málo jsem se přitom zajímal o to, jestli to, co právě nejvíc zajímá mě, zajímá stejně tak mnoho i vás, čtenáře.

Nyní jsem se rozhodl, že udělám malou změnu a nabídnu vám možnost ovlivnit téma, o kterém budu psát. Nejde o to, že bych neměl plnou zásuvku zajímavých témat, jde o to, které z nich zajímá nejvíc vás.

Aktuálně mohu publikovat články na tato témata :

1) Ministr vnitra přistižen při lži

Lhal někdy ministr vnitra občanům ČR? Jednalo se o zásadní věc, která negativně ovlivnila bezpečnostní politiku a ve svém důsledku i bezpečnostní situaci naší země? Bojím se, že odpověď většinu lidí zarmoutí. Podstatu věci se dočtete v tomto článku.

2) Houba a jeho "minely"

Styl řízení a některá rozhodnutí současného náměstka policejního prezidenta pro trestní řízení mě naplňovala úžasem a brala mi dech ještě v dobách, kdy jsem byl v aktivní službě. Ani s odstupem doby se na tom nic nezměnilo. Trochu se bojím, že se vše do jednoho článku nevejde a třeba to nakonec bude seriál. Při čtení tohoto článku může dojít k naplnění onoho známého … : "Laik se diví, odborník žasne".

3) Finanční policie a její pád

Okolnosti zrušení elitní policejní jednotky a její důsledky, aneb proč mají zločinci prázdniny a ještě dost dlouho je mít budou.

Více informací k problematice naleznete na mých webových stránkách : www.zimmel.cz