28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Nepřítele (zatím) mají

Jedním z témat letošního léta se stal potenciální vznik volební koalice čtyř opozičních stran, konkrétně ODS, lidovců, TOP 09 a STAN, která by měla mít šanci zvítězit v příštích volbách, a získat tak nepsaný nárok na post premiéra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 14.8.2019 12:30

Koalice stmelená jediným lepidlem antianonismu ... pokud by se nedejž bohové dostala k moci, vznikne svářící se neschopná vláda s křehkou většinou, kde si všichni navzájem budou mydlit schody a zviditelňovat se na úkor koaličních partnerů. Ostatně průnik názorů nepatrně euroskeptické a prý "pravicové" ODS, eurohujerné nazelenalé topky i pružných lidovců a beztvarých starostů by byl zajisté zajímavý.

A odnese to nejsilnější člen koalice - ODS, neboť ti ostatní budou jen kotníky okopávající přícmrdci. Koneckonců ODS už do podobné pasti nejednou a ke své škodě spadla ... takže bych se divil, kdyby do podobné pasti v touze po moci a korytech vlezla.

P. Spáčil 14.8.2019 10:22

Koalice dojmobloku

možná vznikne ale jakmile budou volební preference oscilovat kolem 20% a bude hrozit, že by se do parlamentu vůbec nedostala tak lidovci z projektu utečou jako první tak jak to udělali minule vůči STAN. A to se tak dojemně lídři drželi za ručičky. (:-))

K. Janyška 14.8.2019 9:15

Co je to kompozitivní teorie, víte ? Ne ?

To máte tedy odbahu se pouštět do takových litanií... Dzp.