19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: K demonstracím

Lidé v Praze a některých velkých městech, kde se pěstuje velká obava o osud naší báječné justice a spravedlnosti tváří v tvář tetě Marii Benešové v její staronové funkci, jsou na náměstích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Mach 16.5.2019 20:54

Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Pan Holásek se rozjel a došel k závěru, že máme právo jednou za čtyři roku volit a zbytek doby držet hubu. No pak Holásek si na komunistické praktiky pamatuje, zdá se, dobře. Ale dneska je jiná doba a demokracie je pernamentní záležitost. Lidé proto zcela běžně jdou na náměstí a vyjadřují svůj názor. Jednou je to za zvýšení platů, podruhé za čisté ovzduší, jindy pak za obranu demokracie proti zlodějům a korupčníkům. Co je na tom nepochopitelného? Pro pana Holáska, který se zapomněj třicet let zpátky (nebo na Kubě?) asi všechno! Je zvláštní, že shromáždění neofašistů ho nechávají klidným.

M. Prokop 16.5.2019 21:02

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Neofašisti, to je Antifa, Greenpiss a podobní?

J. Vlček 16.5.2019 21:27

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Pane Machu, když vás to baví a nemáte nic chytřejšího na práci, co byste si nezahopsal týdně u vás na náměstí. Můžete u toho vyřvávat jako paviján, pokud vám to budou tolerovat nájemníci bydlící na tom náměstí, proč ne. V nejhorším na vás vychrstnou noční vázu, ale to vy jistě s pochopením a tolerancí nepřehlédnete, že.

D. Mach 16.5.2019 21:37

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Nevím, proč říkáte zpěvu hymny, jednoho ze státních symbolů naší země, vyřvávání paviánů. A shromáždění v 18 hodin odpoledne není nic, co by se mělo řešit jako rušení nočního klidu. Ale pokud je vám stav naší společnosti někde u "noční vázy", je to jen a pouze vaše věc.

J. Vlček 16.5.2019 21:45

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Já vám vaše mítinky neberu. Klidně si manifestujte obden. Jen si dovolím podotknout, že kdyby mně každou druhou neděli někdo hulákal pod okny, byl pěkně odvázanej.

D. Mach 16.5.2019 21:59

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Vy tady v té diskusi trollíte už od rána. Myslíte, že z toho jsou ostatní odvázaní?

I. Břízová 16.5.2019 22:27

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Dovoluji si jedinou poznámku. Toleruji já vás, tolerujte i vy mne. Tím chci naznačit, že nazývání lidí s jiným názorem hlupáky, je odporné.

M. Jandáková 16.5.2019 23:00

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

Zajímá mě stav naší společnosti. Opravdu hodně. Proto nesleduji ani tak osoby ministrů, jako chování lidí, zejména v davu. Protože masa, ne osůbka ve funkci, ale jen a jen masa lidská je tím, kdo svou aktivitou demokracii (u)drží anebo ji správně neu(po)chopí, čili ji (záměrně či nevědomě) zdeformuje: jinak se demokratických svobod chopí demokrat, jinak teokrat a jinak hysterický radikál.

.

Zatím dobrý, ale horší se to: )

P. Grigar 16.5.2019 22:34

Re: Vyjdeme na náměstí třeba každý týden!

.. pane Machu, nikdo vás nenutí držet hubu. Rozhodně by však stálo za zvážení, jak obstojí názory těch, co nedokázali uspět ve volbách, proti těm, kteří za sebou mají nejméně milion voličů. Místo křepčení na náměstích zkuste přijít s něčím, co přiměje občany, aby vám dali své hlasy. Zatím v tomto směru nemáte valné výsledky, ale k obraně demokracie se cítíte povoláni. Je nutno změnit program nebo vyměnit občany. Třetí možnost neexistuje.

K. Janyška 16.5.2019 19:11

Ty EU vlajky tam na těch demonstracích v Praze

mi otevřely oči. Ale k sympatiím k Babišovi a Zemanovi nevedly. Jsou to dvě zla proti sobě.

Kromě toho, že to vzývání mylné demokracie, tedy totality většin vůči jednotlivci, mi nepasuje. A pokaždé jiných proti pokaždé jiným, tedy všech proti všem. Musíme k demarchii, tedy k vládě práva soukromého nade vším i na správou věcí veřejných... Dzp.

M. Němec 16.5.2019 16:54

Holásek + Holíček

jak je to na ho , tak je to na hovno.

J. Vlček 16.5.2019 17:47

Re: Holásek + Holíček

Pane Němče, na to jste přišel sám, nebo vám někdo radil? Opravdová duchaplnost, hodná svého autora.

V. Čermák 16.5.2019 18:47

Re: Holásek + Holíček

No, já se musím pana MNěmce zastat, on je takový lidový bard. A to Bášník šmí....

V. Heidlerová 16.5.2019 15:37

Já se divím......

Divím se, že někdo může napadat shromáždění občanů vedená proti našim hlavním činitelům. Ústavou je zaručeno právo shromažďovací, svobody projevu a další - a stále někdo dumá, zda je to produktivní či kontra. V obdobích mezi volbami je to jediná možná zpětná vazba mezi občanem a politikem. Jestliže právoplatně zvolený politik na svém postu zklame či neobstojí, nemá občan jinou možnost, jak mu to dát vědět než manifestačně. Je dobře, že občanská společnost se probouzí, že využívá svých práv. Jinak by už nebyla demokracie demokracií. Je dobře naslouchat "Vox populi" a počítat s ním a ne ho posměšně nazývat "ulicí" či křiklouny. Zatím ještě nehoří barikády ani se nevytloukají obchody či vstupy do vládních budov.

J. Holíček 16.5.2019 15:55

Re: Já se divím......

Já se těm lidem nedivím, paní Věro, takže s vámi souhlasím. Mají se stále hůř, ještě víc než za komančů, to stály banány 8 kaček, dneska cibule i brambory za 30 a bůhví co Milda s Andym na tu naši demokracii ještě chystají.

Uvidíme se na dalším spontánním Staromáku. Příští úterý. Budu tam pod Husem, jestli se v tý mačkanici pod něj s berlemi doškobrtám. Poznáte mě podle placky s Kalouskem na klopě. Zase si užijeme milionovou chvilku.

Pak bychom mohli zapadnout do nějaký putyčky na plzničku za šede. Co říkáte? Pokud teda ty pajzly nebudou obsazený mlčící netečnou většinou. :-))

V. Heidlerová 16.5.2019 15:59

Re: Já se divím......

Já jsem nešťastná pajdavá babka 82 na francouzských berlích z periférie republiky, nemám možnost dostat se do Prahy, tak se trápím tady doma a sháním aspoň stejnou placku jako máte Vy. Tady je lid opožděný, ale věřím, že to přijde i k nám. Nazdar.

J. Richter 16.5.2019 16:03

Re: Já se divím......

asi jste nepochopila pokus o ironii jednoho zasloužilého soudruha...

V. Heidlerová 16.5.2019 16:48

Re: Já se divím......

No jo, já už mám dlouhé vedení, teď si uvědomuji, že to jméno soudruha H. je dost profláknuté. Jsem blbá, zapomínám. Díky za upozornění.

V. Čermák 16.5.2019 18:52

Re: Já se divím......

No, já s vámi víceméně souhlasím, ale nic nového neříkáte....

J. Vlček 16.5.2019 18:52

Re: Já se divím......

Já se zase divím, když jste blbá a máte dlouhé vedení, jak říkáte, že si zatěžujete hlavu politikou. Politika je svinstvo a vy si akorát neděláte v hlavě guláš.

V. Čermák 16.5.2019 19:03

Re: Já se divím......

Přece ty Hlasy v hlavě....

J. Lepka 16.5.2019 19:41

Re: Já se divím......

Ale pánové, Vlčku a Třisedmšestko, u soudruha presidenta vám to nevadí? A ten nejen MAHOMIMO, ale ještě lže zcela vědomě a s gustem.

J. Vlček 16.5.2019 19:56

Re: Já se divím......

Ale pane Lepko, u prezidenta Havla vám to nevadilo? Také rád dělal věci lidem najust, a s gustem.

J. Lepka 16.5.2019 20:03

Re: Já se divím......

U Havla hlasy v hlavě? Nebo howno místo mozku? I když jsem s jeho názory zhusta nesouhlasil a mnoho jeho kroků mi připadlo podivnými, objektivně konstatuji, že jsme od války lepšího neměli a jeho pověst ve světě se odrážela i v pověsti celého státu a ta od jeho odchodu z funkce jen klesá, viz chilské pero a nyní podivné kroky ješitného staříka, co si nevidí do huby a trpí obsedantním pocitem, že se musí pomstít všem, co mu i jen zdánlivě ublížili.

J. Vlček 16.5.2019 20:23

Re: Já se divím......

Prostě co nám vadí u jednoho, nevadí nám u druhého, podle jak se to komu zrovna hodí a momentálně vyhovuje. Nebudeme si navzájem vyvracet své názory a necháme si každý ten svůj, co říkáte, pane Lepko.

M. Prokop 16.5.2019 21:04

Re: Já se divím......

Havel byl dobrá ikonka Československa, posléze Česka. Práci odvedl hlavně Klaus.

V. Heidlerová 16.5.2019 20:07

Re: Já se divím......

Ano, já si hodělám, ale vy ten guláš už v hlavičce máte dávno. Blbá jsem proto, že jsem zapomněla, jak se jmenují ti podivní rudí týpkové, nechodím na diskuse často, takže se někdy zmýlím. Jinak samozřejmě mně to ještě chválabohu myslí a umím si udělat úsudek.

Vy jste se dnes rozjel, pane Vlčku, že se Vám chce bavit se s blbou.

J. Vlček 16.5.2019 20:35

Re: Já se divím......

Já se s bábama rád pobavím, zvláště s takovými, které všechno vidí hned rudě, jako vy. V každém vidíte rudého týpka, ale hovado typu Richtera zřejmě lahodí vašemu uchu, že. To je patrně ta vámi proklamovaná noblesa, že ano.

J. Richter 16.5.2019 16:01

Re: Já se divím......

Ty ne, ty jsi stál naposledy na Staromáku 25. února 48.

A příští úterý si to můžeš zopakovat, ale budeš tam stát sám, jako idiot. Všichni, kdo umí číst, psát a jíst příborem se totiž v úterý sejdou na Václaváku.

Vy, Okamurův odpad, máte společnou taškařici s KSČM na Jiřáku.

J. Holíček 16.5.2019 16:09

Re: Já se divím......

Zalez Kalouskovi zpátky do trenýrek, úchyle.