28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se panství elit hroutilo v dubnu

Když jsem před více než rokem zahájil pravidelné přednášky nad knihou Prolomení hradeb, začalo na ně přicházet mnoho vyloženě zoufalých lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 17.5.2019 18:58

Klaus přestal dělat věčného kazišuka

a zakládá vlastní pravicovou stranu, což je podle mne poctivé chlapské řešení. Dosavadní czexitismus již sice opustil, neboť mu došlo, že tudy cesta nevede, přesto si ale nedovedu představit, kde by mohl nasbírat deset procent a více. ODS má své tvrdé jádro a to podle mne zůstane věrné ODS, pro národovecký lumpenproletariát volící SPD, jenž se vizuálně předvedl na Václavském náměstí, je podle mne Klaus příliš velká intelektuální elita a zůstane věrný Ortelu a kopce rýže. Pochybuji o tom, že by Klause začali volit voliči komunistů a socialistů. Zbývají intelektuálové z řad nacionalistů, těch ale podle mne není žádná velká a významná hromada. Snad by mohl přesvědčit zklamané kobliháře, jejichž milovaný vůdce se posunul zcela doleva. Pokud se mu podaří odebrat voliče od ANO a SPD, budu jen spokojen, ale to vše se ještě uvidí.

Víra sice hory přenáší, ale všechny dosavadní pokusy známých politiků, kteří opustili svou rodnou stranu a pokusili se založit nový politický subjekt (Zeman, Paroubek...) u nás skončily naprostým fiaskem.

K. Janyška 17.5.2019 19:10

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

Nejtvrdší jádro ODS jsem byl já a jsem z ní už roky pryč. Jen co si zvolili rudočerného zrádce EUFialu... Dzp.

V. Čermák 17.5.2019 19:12

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

Tak Proletariát už mnoho let neexistuje, natož pak Lumpenproletariát a to ani ve Francii. A pokud mluvíte o pokojné a předem řádně nahlášené demonstraci SPD na Václaváku, pak na tuto pokojnou demonstraci útočila všemi možnými Zvuky a Pazvuky aresivní Lumpenkavárna, vaši věrní přátelé. A SPD má do EU voleb můj Protestní hlas a to jsem strojní inženýr. Toš tak, stavební dělníku....

M. Mařák 17.5.2019 19:18

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

"Buzny!" "Lesby!" "Pusťte nás na ně!"....

Ty zuřivě pobíhající pivem nalité rudé xichty jsem viděl on-line. Stálo to za to...

V. Čermák 17.5.2019 19:25

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

Ale to přece byli ti Zvukaři a Pazvukáři....

M. Mařák 17.5.2019 19:28

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

Nikoliv, to byl ten Váš lumpenproletariát, řekl bych. se na to podívejte, jistě to jde někde v archivech sehnat. Těch pár sluníčkářů s bubínky a píšťalkami brutální policie chránící nacionalistický mainstream v ČR vytlačila pryč...

M. Prokop 17.5.2019 20:51

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

376 je většinový volič ... :-P

... a inženýr! :-P

J. Vlček 17.5.2019 19:58

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

Milý kazišuku, Zeman žádnou stranu nezakládal. Jinak si zbytečně nezatěžujte hlavu svými prognózami a nechte to na voličích. Ti se bez vašich prognóz obejdou. Vy si hlavně hlídejte, ať vás u vás doma nepřehlasují muslimáci.

M. Prokop 17.5.2019 20:52

Re: Klaus přestal dělat věčného kazišuka

Když neblbne s láskou k socialistické a centralistické EU, tak má občas i pravdu.

L. Písařík 17.5.2019 17:14

Hample

proč by se mělo Babišovo imperium sesypat? Naopak, ukáže se že zmohutní.

M. Prokop 17.5.2019 17:59

Re: Hample

Proč asi lezl do politiky? Aby dojil víc dotací a nespadlo mu to na hlavu, jako chorvatskému Babišovi. https://forum24.cz/babisuv-chorvatsky-vzor-agrokor-ktery-vydelal-na-eet-krachuje/

J. Farda 17.5.2019 18:43

Re: Hample

Proč? Aby byl miláčkem českých davů, ale ještě mu k úplnosti chybí oddaná přiznivkyně deklarující (jako ta v Berouně Zemanovi) jeho, tedy Jeho moudrost přesahující chápání zdejšího s/prostého lidu, a též co břevno fungování v oku neschopných kavárenských lepšoloidů, co umí jen, co sveřepí šakali, zavile naň výti - no nevolte ho, frajera selfmademana! :-) https://nazory.aktualne.cz/komentare/meze-populismu-babis-zadne-nema-rozdava-na-ukor-nejslabsich/r~3f8c2ad6788911e9b5e8ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

V. Čermák 17.5.2019 19:16

Re: Hample

Proč? No přece aby dokázal, že je Schopný, že Umí. A taky to dokazuje. Forum 24 se chytají jen zoufalci....

M. Prokop 17.5.2019 20:54

Re: Hample

To už se mu asi nepovede. Konjunktura pomalu končí, nebude co rozdávat.

Plivouni to postřehnou s několikaletým zpožděním.

L. Severa 17.5.2019 14:50

Mám obavy,

že široká veřejnost nesleduje názory Klause ml., že jí to jméno něco říká jen v souvislosti s bývalým prezidentem. A i to může některé voliče naopak odrazovat. Moc tomu nevěřím, že vznikne vlivná strana která by zásadně ovlivňovala politické dění. Doufám, že se mýlím, protože rozdrobování opozičních stran nahrává těm nahoře.

P. Kubáč 17.5.2019 13:27

Diskuse jak na Auto-serverech

Každému je i Bugatti Veyron málo, aniž by přiznal, že jeho rezavá Fabia tak-tak prošla technickou.

P. Čech 17.5.2019 13:21

Čekat, až se Babišovo impérium sesype?

To bychom se tedy načekali, tedy, pokud je pod tím "impériem myšleno ANO 2011. Toto občanské hnutí se totiž v dohledné době nesesype. Nesesype se proto, že je podporuje nejvýznamnější část občanů a jeho preference stále rostou.

"Je to soupeření, které nikdy nekončí". Přesně tak. Toto soupeření politických stran, jejich boj o moc nad občany, je u nás vzletně nazýváno "volná soutěž politických stran". Naprosto a absolutně volná soutěž. Tak volná, že přímo přináší anarchii. Probíhá totiž neustále a nepřetržitě (nejen před volbami)a všude. Na škodu je to zejména na půdě moci zákonodárné (poslanecká sněmovna, senát), výkonné (vláda, policie a orgány činné v trestním řízení) a mnohdy i soudní. Tyto demokratické orgány jsou zcela paralyzovány touto "volnou soutěží politických stran", že ani nemohou normálně fungovat. Když k tomu připočítáme štvavé kampaně všelijakých politických neziskových organizací a různých nátlakových skupin (Milion chvilek pro "demokracii"), je oheň na střeše. A vesele hoří a nikdo jej nehasí. Naopak. Benzínu do něj přilévají davy hlupáků, vřískající po ulicích, kteří si osobují právo jmenovat ministry, odvolávat předsedu vlády a žádat demisi většinově, demokraticky a přímo zvoleného prezidenta. A tady je základ nefunkčnosti našeho státu. Přímo v té volné soutěži politických stran.

M. Varadinková 17.5.2019 12:58

Pro začátek by stačilo

kdyby nová Klausova strana dostala ve volbách aspoň tolik hlasů, aby mohla s Babišem vytvořit koalici. Tedy nějakých 10%.

Samozřejmě by bylo nejlepší volby vyhrát, ale to vidím jako příliš velké, málo realistické očekávání. Na to by museli mít nejen dost peněz, ale hlavně média na své straně. Nebo aspoň neutralitu médií. Jenže mediální mainstream jim půjde po krku. Stejně jako uječení umělci a vůbec celá Kavárna.

P. Han 17.5.2019 13:05

Re: Pro začátek by stačilo

Proč by proboha měli s Burešem vytvářet cokoliv?

M. Varadinková 17.5.2019 13:07

Re: Pro začátek by stačilo

A s kým tedy? Věříte snad, že hned napoprvé dosáhnou na 50%? To by bylo hezké, ale...

P. Han 17.5.2019 13:14

Re: Pro začátek by stačilo

Držte se toho Bureše. Tomu je jedno, po čích zádech se vydrápe na koně, hlavně když tam bude sedět on. A lokajům, co mu na koně pomohli, občas dolů hodí nějakou kůrku.

M. Varadinková 17.5.2019 13:28

Re: Pro začátek by stačilo

Proč bych se měla držet Bureše? Já jsem ho přece nevolila.

Jak si to představujete Vy? že Klaus založí novou stranu a ta se zařadí po bok těch stávajících (ODS, TOP09, lidovci, STAN), event. nahradí TOP09, která se do sněmovny nedostane, a všichni sborově povedou dál v opozici antibabišovské výkřiky? K čemu by taková strana byla?

Planých stran, které nemají žádný tah na branku a vyhýbají se vládní odpovědnosti, je tam už teď více, než je zdrávo.

J. Kombercová 17.5.2019 13:46

Re: Pro začátek by stačilo

Ale vy se ho držíte. Doposud jste měla na paškálu ODS, že s Burešem nešla a nepodpořila tak legálně jeho vládu, teď úkolujete ještě nenarozené (osobně téhle nové straně moc šancí nedávám). Volila jste SPD, tam klaďte požadavky.

M. Varadinková 17.5.2019 14:01

Re: Pro začátek by stačilo

SPD byla od počátku konstruktivní a státotvorná, je Babišova chyba, že dal takový podíl na moci rozhazovačným socanům. Takže já jsem se svou volbou spokojena, v dané chvíli to byla nejlepší možná volba. Jsem ráda, že jsem nevolila ODS, protože její chování je ještě mnohem horší a nepřijatelnější, než jsem si tehdy dokázala představit. Tehdy jsem u ní postrádal jasné vymezení se vůči migraci a Bruselu, dnes už u ní už postrádám všechno, co dělá politickou stranu volitelnou..

Tu Klausovu stranu, bude-li taková, jak očekávám, ale volit budu.

A co si o tom myslíte Vy? Měla by ta nová strana jít s Babišem (který pravděpodobně volby opět vyhraje) do vlády? Nebo dáváte přednost pokračování vlády Babiše se socany (projdou-li v příštích volbách)?

Nebo umíte diskutovat jen o mně?

I. Štípek 17.5.2019 15:40

Re: Pro začátek by stačilo

Cítím to stejně jako vy.

M. Prokop 17.5.2019 18:00

Re: Pro začátek by stačilo

Upřímnou soustrast.

L. Písařík 17.5.2019 17:16

Re: Pro začátek by stačilo

Dýý si bacha, ze závisti ti rupne žluč a povezeš se.

J. Richter 17.5.2019 13:09

Re: Pro začátek by stačilo

Tak chápu že by se vám líbilo, kdyby se spojil vnuk slovenského fašisty a poválečného komunisty Klaus jr. s komunistickým práskačem STB a udělali spolu vládu.

A. Nový 17.5.2019 13:13

Re: Pro začátek by stačilo

Klaus nebyl váš spolustraník. :-))

J. Richter 17.5.2019 13:37

Re: Pro začátek by stačilo

jste blb?