28.3.2024 | Svátek má Soňa


GLOSA: Proč Fischer? (2)

11.2.2012

Tak jsem si přečetl článek na Aktuálně.cz - uveřejnili tam rozhovor s naším možným budoucím presidentem. Jde o celkem dlouhý článek, kde je mnoho slov a žádná informace. Je to tak legrační, jak se mnoha slovy dá říct doslova nic. Ale neublíží, že...

Před časem jsem tu uveřejnil článek o tom, jak bych nechtěl, aby naším dalším presidentem byl pan bankéř Fischer. Teď jsem se v tom jen utvrdil. Paní Slonková, která s ním rozhovor vedla, se ho zeptala na mnoho věcí, ale dostala mnoho odpovědí bez obsahu. Hrozné, jak člověk neřekne mnoha slovy nic.

  • Proč by zrovna on byl dobrým presidentem? Dozvěděli jsme se, jaký by měl president asi být, ale ne to, proč zrovna on. O tom nepadlo ani slovo, ani slabika. Být jím, také bych neměl co napsat.
  • Co by jako president prosazoval? Už víme, co by prezident měl dělat, jak by měl být na všechny hodný, ale jak to bude praktikovat on, jsme se nedozvěděli...
  • Jak bude financovat svou kampaň? Dozvěděli jsme se, jak ji financovat nebude...
  • Bude se jí věnovat a odejde ze svého místa v Londýně? Dozvěděli jsme se, že je to otázkou času a jednání...

Samé bezobsažné odpovědi, které neřekly nic konkrétního. Asi se bojí o každý měsíční plat, kampaň zahájí až poté, co ho zvolí. Mě by zajímaly ty důvody, proč zrovna on. Já se rád nechám přesvědčit, ale není čím. Mnoho vět o ničem dokáže vyprodukovat kdokoli. Trochu mi připadá, jako by nám vzkazoval, že bychom ho měli zvolit na dálku a pak mu to poslat i s Hradem do Londýna.

Připadá mi, jako by se bál říci cokoli, co by ho mohlo s něčím konkrétním spojit, co by mohlo říct: "Ano, to si myslím." Ten člověk je tak opatrný, nečitelný... Evidentně vyslal do sněmovny vzkaz - budu loutka a vy to zařiďte!

Já takového prezidenta nechci, ať zůstane v Londýně.

Rozhovor si přečtěte zde...

Převzato z blogu se svolením autora