28.3.2024 | Svátek má Soňa


GLOSA: Na lepší časy se neblýská

18.6.2018

Poslanci rodící se levicové koalice pohřbili další návrh na úlevu podnikatelům od jha elektronické evidence tržeb, a to přesto, že někteří sociální demokraté dříve tento návrh v předchozích fázích projednávání podpořili.

EET u malých podnikatelů postrádá smysl, to je zcela prokazatelné a nevyvrátí to ani hausnumera ministerstva financí, která tvrdí, že výnos z DPH roste právě díky EET. Roste, protože podnikatelé jsou šikovní, lidé mají peníze a ekonomice se daří. EET na tom nemá žádný podíl.

Rýsující se vláda odmítla od EET osvobodit plátce DPH s tím, že jí navrhovaná novela osvobodí od EET prý ty nejmenší podnikatele s obratem do 200 tisíc Kč ročně. To je ale směšný argument, protože tito podnikatelé sice nebudou muset mít elektronickou evidenci, ale přesto budou tržby muset hlásit každého čtvrt roku papírově.

Jedná se pouze o falešnou hru, která dokazuje, že hnutí ANO, ČSSD a komunistům jsou podnikatelé a živnostníci zcela ukradení a nemají nejmenší zájem na tom, aby se jim dařilo. To je pro mě nepřijatelné a za zrušení či zmírnění EET budu proto i nadále bojovat.

 

Autor je slovácký senátor

Převzato z profilu.