28.3.2024 | Svátek má Soňa


GLOSA: King Rath

30.5.2012

Tento rok má být konec světa, samozřejmě to beru s rezervou, ale svět p. Ratha, na který byl zvyklý, už skončil, vlastně je to konec Ratha, tak jak jsme jej znali. Skoro by se zdálo, že Narcis David záviděl některým publicitu. Co se vlastně stalo:

a) Kompromitující akci na p. Ratha připravila již před léty ODS. Pan bývalý poslanec Petr Kott, předstíral notorický alkoholismus, byl přijat pod křídla ČSSD, stal se Rathovou prodlouženou rukou, poté na něj ušili boudu s dotacemi a výsledek...

b) Léčku na pana Ratha nastražila samotná ČSSD, protože se odmítal dělit se svou stranou, byl to solitér (to se o něm říká). Nakonec peníze mu podstrčila paní Pancová a první jej odepsala ČSSD. Uvnitř každé politické strany existuje řevnivost a rivalita. Do uvolněných křesel se jistě někdo rád posadí. Prohra jednoho je vítězstvím druhého nejen v politice,

c) Aféru připravila KSČM (tedy její stále fungující podzemní složka - StB), protože ta jediná na této aféře politicky vydělá, levicoví voliči přejdou k ní,

… atd., atd., klidně můžu vymyslet další a další spiklenecké teorie.

Myslím ale, že vysvětlení bude mnohem jednodušší. Pan doktor prostě ztratil soudnost, je mi líto otce, p. Ratha staršího, který tvrdí, že úplatky neměl zapotřebí. Má naprostou pravdu. P. Rath jistě nouzí netrpěl, naopak, vlastnil 4 vily, dva byty,… celkem za 18 melounů, plus hotovost pod podlahou, v krabici. To mi nevadí, ale již několikrát se mi potvrdilo, že ti největší mravokárci a pedanti jsou těmi největšími, jak to jenom říci – zamindrákovanci, kteří sami žádnou morálku nemají. Někdy se jedná o jednotlivce, někdy o skupiny, někdy o celé politické - ideologické systémy - státy.

Celá ČSSD je takovou mravokárnou stranou, bojující za chudé rodiny s dětmi, důchodce, bojují proti korupci, ale do svého vlastního financování ani do kapes svých vlastních hejtmanů, poslanců, zastupitelů nevidí nebo nechce vidět. Copak nikomu z nejužšího vedení sociálů nebylo nikdy nic podezřelého, nic neviděli, nezaslechli? Nikomu nebylo divné, jak "modrý pták" změnil barvu a názory, jak přišel k majetku? V budoucnu by u ČSSD nikomu nebylo podezřelé, kde vzal Šibal peníze na nemocnici?!? Zadržený si byl neuvěřitelně jistý, ukázalo se, že pravdu měl pan Topolánek, Rath nemá strop!

Sociálové by si měli konečně udělat vnitřní audit, nejen finanční, personální, ale i morální, zatím o tom ani neuvažují. Jsou nejvíce zadluženou stranou, nejvíce másla na hlavě, je před volbami (permanentně). Jenom "cinknutý" by nyní sponzoroval partaj Zaorálků, Sobotků a Palasů. Sociálové chtějí vyvést zemi z krize a dluhů, ale měli by začít vlastní krizí, vlastními aférami. Kolik takových "Rat(h)ů" se teď klepe strachy, co kdy, kde řekli do telefonu, kolik krabic vína jim prošlo rukama, teď nemyslím jenom sociály.

Patřilo by se podotknout, že ačkoli mají pan ministr Kubice a pan policejní prezident Lessy rozdílné názory na organizaci policejních složek, na odhalení se to v tomto případě neprojevilo a zatčení poslance s imunitou přímo při činu je dobrá práce. Není pravda, že David Rath je malá ryba!

Trochu se pozapomnělo, že p. Rath byl také sedm let předsedou ČLK a již tehdy se objevily zvěsti o podivných praktikách při zadávání reklamy do oborových časopisů Tempus medicorum a Osobní lékař, jehož byl Rath šéfredaktorem, ani zde si nikdo ničeho nevšiml, veškeré chování a jednání samé dobro.

Na téma "Davidův pád" bylo napsáno mnohé, každý server alespoň pět, deset článků, den za dnem, tisk, rozhlas, televizní zpravodajství, případ se bude rozvíjet, budou se na něj nabalovat další a další odhalení, spekulace, mlžení. Nečeká nás okurková, ale Rathova sezóna, bude to hořké čtení, ale ani novináři ani blogeři za to nemohou.

Bylo zadrženo osm lidí, je jasné, že někomu po čase ujedou nervy, začne mluvit. Předpokládám záhadné zmizení některého obžalovaného, svědka, předávkování prášky, nevyjasněnou autonehodu….. Soudcům ani vyšetřovatelům rozhodně není co závidět.