Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
26.4.2024 | Svátek má Oto
MLSOTNÍK: Jak jsem se stala skorokřečkem
17. července 2015
Musím se přiznat, že nejsem žádným zastáncem zdravé výživy – sebemilitantnější vegetarián nebo dokonce vegan narazí se svými argumenty na neoblomnou...
více
MLSOTNÍK: Kapusta proklínaná i chválená
10. července 2015
Onehdy jsem v angličtině položila běžnou otázku – co jste dělala o víkendu? A nějak jsme pak se studující paní zabředly do diskuze o kapustě...
více
MLSOTNÍK: Chvála polévky miso
22. května 2015
Zajímavá inspirace pro léčbu potíží se zažíváním, včetně zánětu slinivky.
více
MLSOTNÍK: Ještě jednou jáhly
15. května 2015
Po přečtení jáhlového Mlsotníku od Zany a zjištění anglického názvu jsem se o nákup „millet“ začala zajímat. Objela jsem všechny zdejší obchody, ale...
více
MLSOTNÍK: Malý mlsotníček pro líné a ještě línější mlsaly
10. dubna 2015
Jednoduché lívance a sýrové palačinky se špenátem.
více
MLSOTNÍK: Jarní
27. března 2015
Je jaro a já mám chuť na něco lehkého, dobrého, trochu zeleného...
více
MLSOTNÍK: Chlebová polévka
13. března 2015
Když jsem tuhle četla Zbytková jídla na Zvířetníku, měla jsem už asi druhou neděli chuť na chlebovou polívku....
více
MLSOTNÍK: Zbytkovník
27. února 2015
Znáte to, navaříte víc, než dokážete během oběda zbaštit, a na večeři si zpovykaná rodina už radši namaže chleba, než by si ohřívala zbytky od oběda....
více
MLSOTNÍK: Piklení aneb pokusy o pickles
14. února 2015
Pro příznivce mléčného kvašení a jiné dobrodružné povahy
více
MLSOTNÍK: O jáhlách
23. ledna 2015
Za hlasitého cvakání francouzských holí jsem se plížila naším supermarketem, když tu náhle vidím jáhly. V tu ránu...
více
ROZHLEDNÍK: Bramborový škrob
22. ledna 2015
To jsem se zase jednou rozhodla udělat k večeři bramboráky...
více
MLSOTNÍK: Chvála selské omelety
16. ledna 2015
Selská omeleta je jídlo mého dětství. Ze zbylých brambor, vajec a něčeho. Mívali jsme ji k večeři často a mívali jsme ji rádi.
více
MLSOTNÍK: Novoroční ovocný salát
2. ledna 2015
Novoroční ovocný salát je příjemné osvěžení po všech těch chlebíčcích, čipsech a splácaném alkoholu na konci roku. Ale je fajn i pro ty...
více
MLSOTNÍK: Specialita ze zbylých nevykostěných rybích řízků
22. prosince 2014 23:59
Zcela mimořádně dnes vychází i Mlsotník, protože přišel na poslední chvíli a nesnese odkladu. Kdo by taky někdy po Novém roce sháněl čudly a grundle...
více
MLSOTNÍK: Luteránská nebo katolická?
19. prosince 2014
Kdo? No přeci zelňačka, zelnice, kapustnice, couralka,couračka...
více
MLSOTNÍK: Kefírové bochánky (bez hnětení)
28. listopadu 2014
Víc než deset let si doma dělám kefír. Pila jsem ho buď samotný, nebo...
více
MLSOTNÍK: Pro zdravé kostlivce
21. listopadu 2014
Trochu netradiční recept pro polámané mravenečky.
více
MLSOTNÍK: Bez vajec
14. listopadu 2014
Přišlo na naši rodinu nadělení v podobě bezvaječné (a bezlaktózové) diety pro synka...
více
MLSOTNÍK: Polévka z dýně hokaido
7. listopadu 2014
Tato polévka je taková lehce pikantní a překvapivě úžasná!
více
MLSOTNÍK: Jídla za kačku a vaření pro jednoho
17. října 2014
Doby, kdy jsem se živila pytlíčkovými polévkami za 2,50 z výprodeje a ztvrdlými rohlíky, už naštěstí pominuly. Ale čas na hrdinství ještě nenastal.
více
MLSOTNÍK: Když nás honí mlsná
3. října 2014
Protože mám strašnou chuť na něco dobrého a bohužel přesně na to, co nesmím… to tak bývá, že…
více
MLSOTNÍK: Moje letní vaření
12. září 2014
Tuším, že tímhle mlsotníkem potěším některé z vás, zatímco jiní (jiné) si poťukají na čelo. Ale mne vážně v létě nebaví vařit a ani nemám na teplé...
více
MLSOTNÍK: Přílohy trochu jinak
22. srpna 2014
Kořenová i jiná zelenina jako příloha nebo samostatné jídlo
více
MLSOTNÍK: Recepty na saláty
15. srpna 2014
Léto je snad nejlepší čas na saláty, já je dělám k lehkému obědu za letních weekendů nebo jako přílohy k barbeque, tak tady je několik receptů.
více
MLSOTNÍK: Tématicky věnovaný CH3-CH2-OH
8. srpna 2014
Dnes dává Jarka F. k dobru dva recepty, získané před čtvrt stoletím.
více
MLSOTNÍK: Máme rajčata – a co s nimi?
1. srpna 2014
Dnes máme vskutku nabito recepty, chutěmi a možnostmi – prostě bomba! Rajčata, třeste se!
více
MLSOTNÍK: Nadýchaná bábovka na pekáč (s drobenkou)
25. července 2014
Mouka, cukr, máslo, vejce a mléko. Pět nejběžnějších surovin pro pečení moučníků. Přesto když jeden peče to samé, není to to samé.
více
MLSOTNÍK: Daňčí se připravuje podobně jako srnčí
18. července 2014
Tak jsem se jednou stavila u dcery své kamarádky, která bydlí nedaleko mého letního působiště, šla jsem si tam pro nabroušenou sekyru.
více
MLSOTNÍK: Rybízové hody
11. července 2014
Rybízová sezóna vrcholí, takže s chutí na tyhle červené, černé i bílé bobule!
více
MLSOTNÍK: Máme buřta – a co s ním?
4. července 2014
Začaly prázdniny, čas vlahých večerů a ohníčků, kolem kterých rádi posedáváme, povídáme a nejradši něco opékáme. Třeba buřty.
více
MLSOTNÍK: Využití bezinek a jejich společenský význam
27. června 2014
aneb
Případ křepčícího kovotepce
více