Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
19.4.2024 | Svátek má Rostislav
MLSOTNÍK: Kuře s kari a paprikou
17. února 2017
Tento recept jsem se před více než třiceti lety naučila od své švagrové. A prověřen lety, zůstal na mém repertoiru dodnes.
více
MLSOTNÍK: Něco z balkánské kuchyně
10. února 2017
Mám ráda zeleninová jídla, ač jsou většinou pracnější a náročnější na čas. Dnes to budou obalované papriky, gjuveč a kjopolo.
více
MLSOTNÍK: Párty rohlíčky
3. února 2017
Moje milá tchýnička ráda pořádá různé oslavy pro rodinu a přátele. Je vynikající kuchařka a dokáže lehkou rukou skloubit prvorepublikové recepty se...
více
MLSOTNÍK: Velmi rychlé vaření
13. ledna 2017
Dnes to budou spíše drobnosti, možná se něco hodí i do „krabiček“.
více
MLSOTNÍK: Vyprošťovák libo-li?
30. prosince 2016
Možná vám toto téma přijde vzhledem k datu docela vhod
více
ĆLOVĚČINY a taky trochu MLSOTNÍK: Chvála slepiček
16. prosince 2016
Tááá sléépíííčka kropenatá, pééestrého peří - , kdo by neznal známou vypalovačku hasičských a mysliveckých bálů.
více
MLSOTNÍK: O vánočním pečivu
9. prosince 2016
Voňavé, křehké a hlavně dobroučké vánoční pečivo! Někdo napeče desítky druhů, jinému stačí jeden, dva, někdo si ho raději koupí na váhu v obchodě....
více
MLSOTNÍK: Horké nápoje
25. listopadu 2016
Zima, snížek, mráz, procházky s červeným nosem a horké nápoje po návratu za odměnu, že jsme to přežili
více
MLSOTNÍK: Jak jsem vyrobila nejdražší žampiony ve střední Evropě
11. listopadu 2016
Aneb houby v kuchyni
více
MLSOTNÍK: Polívka ruk-cuk a s crcáním
4. listopadu 2016
Zeptala jsem se Zany, na jaký Mlsotník by měla chuť, a dozvěděla jsem se, že na zimní polévkový.
více
MLSOTNÍK: Chlapský guláš starého Sedláka
14. října 2016
Dnešní Mlsotník patří k Jadranským střípkům – drobnostem z letošní plavby ve střední Dalmácii
více
MLSOTNÍK: Dýně, dýně, dýně...
7. října 2016
Od 24. září do 23. října probíhá u nás v botanické dýňové šílenství.
více
MLSOTNÍK: Nejlevnější hovězí a hvězdné řízky
30. září 2016
Nejlevnější hovězí je jazyk. Nemluvím o uzeném jazyku, ale o syrovém hovězím jazyku.
více
MLSOTNÍK: Znáte dort Štědrák?
29. července 2016
Někteří z vás možná ano, pro mne zcela nový objev.
více
MLSOTNÍK: Těstoviny 2x trochu jinak
22. července 2016
Pro mě těstoviny patří k letnímu období, a tak dávám dva oblíbené recepty, kde jsou jako hlavní jídlo samy o sobě, ne jenom jako příloha.
více
MLSOTNÍK: Salát z fazolových lusků
15. července 2016
Já už dlouho pokukovala po nějakém salátu z fazolových lusků, ale vždy jsem skončila u dvou verzí jídla z této suroviny. U konzervovaných lusků na...
více
MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp
8. července 2016
Je tu léto a na tržištích je konečně ke koupi místní zelenina typická pro toto období: květák, kapusta, rané zelí.
více
MLSOTNÍK: Kuře s nakládanými citrony a olivami a polévka Harira
24. června 2016
Před několika lety nám sem Šárka dala recept na nakládané citrony v soli...
více
MLSOTNÍK: Jak jsem pekla americkou buchtu
3. června 2016
Aneb všechno souvisí se vším a tak začnu někde úplně jinde (no celá já :o))
více
MLSOTNÍK: Sušenky z ovesných vloček (Oatmeal cookies)
27. května 2016
Jsou to sušenky z řady tradičních a velmi oblíbených sušenek, které každý Američan zná už od dětství. Protože mám Američana za manžela, sušenky jsem...
více
MLSOTNÍK: Jídlo na cestu aneb řízky
13. května 2016
Řízek mi totiž při pátku třináctého připadá jako takové bezpečné téma.
více
MLSOTNÍK: Marinovaný králík
6. května 2016
Posledně vznikla poptávka po králíkách, tak jsem opět zalistovala ve své oblíbené chorvatské kuchařce.
více
MLSOTNÍK: Chřest po chorvatsku
22. dubna 2016
Mám chřest ráda, nejradši syrový, ale vždycky mi bylo líto, kolik částí jsem nedokázala využít. A hle, v chorvatské kuchařce se nabízí řešení.
více