Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
19.4.2024 | Svátek má Rostislav
MLSOTNÍK: Neexotická želví polévka
3.7.2008
Nejprve si připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme silným hovězím vývarem, dobře zamícháme a přivedeme k varu. Do vařící polévky přidáme šalvěj, oregáno, tymián a bobkový list, dle chuti osolíme a opepříme.
Povaříme asi čtvrt hodiny, pak tam nasypeme nadrobno nakrájené vařené hovězí maso (u většiny řezníků se dají koupit hovězí žebra na polévku – na tohle ideální a za rozumnou cenu).
Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s vajíčkem a krátce prohřejeme, ale nevaříme.
Podáváme s nasekanou zelenou petrželkou. Můžeme přikusovat opečený toast nebo bagetu, případně lehce potřené česnekem.
Bonus:
Do libového mletého masa klepneme vajíčko, nasypeme nadrobno nakrájenou pažitku, sůl, pepř, koriandr a semínka (slunečnicová, sezamová, lněná...). Směs důkladně promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou a na rozpáleném tuku opečeme.
Pokud se připravuje večeře, směs tvarujeme do malých karbanátků. V případě, že se s tím počítá na nějaké posezení s přáteli, uděláme malé kuličky (jednohubky) a vedle připravíme hořčice, kečupy, cibuli, různé pikantní omáčky...
redneck Mike, Mississippi
Pani Hano, asi pre dvema dny jste se ptala jak na kadzu, nevim uz kde ten dotaz...
3:45
4.7.2008
Hana W
Zase pozde Ale jako pilny ctenar Mlsotniku smekam klobouk - tu bylinky to tam...
0:21
4.7.2008
alimo
Bublanina U nás se zase traduje, jak jsem pekla při přílžitosti první návštěvy...
21:24
3.7.2008
Jakub S.
Jak jsem přivedl poprvé na oběd svou potomní ženu - patří k rodinným legendám!...
13:00
3.7.2008
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!