Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
25.4.2024 | Svátek má Marek
MLSOTNÍK: Čokoládový dort
17.10.2008
Šedesát = kopa, proto ta neobvyklá výzdoba. Jak já se bála, aby ty dvě kopy nevypadaly jako prsa zazděné jeptišky. :o)) Z.
Korpus s hořkou čokoládou
Ingredience:
100 g změklé hořké čokolády,
60 g másla nebo Hery
100 g krupicového cukru,
5 žloutků,
100 g polohrubé mouky,
1 lžička prášku do pečiva,
sníh z 5 bílků
Příprava:
Čokoládu nalámeme na dílky a necháme změknout ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Tuk utřeme s cukrem a žloutky (nejlépe v robotu na vysoké otáčky), do ušlehané hmoty zatřeme změklou prochladlou čokoládu a nakonec přidáváme střídavě mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Naplníme do dortové formy (vymazané tukem a vysypané strouhankou nebo hrubou moukou) a pečeme při 180 °C, později teplotu snížíme a dopečeme.
Upečený necháme vychladnout ve formě, po vychladnutí vyjmeme z formy a druhý den plníme náplněmi.
Zároveň připravíme piškotovou roládu s džemem, která patří mezi ty náplně:))
Krém:
Ingredience
pudink z 1/4 l mléka a jednoho pudinku (vychladlý)
1/4 rozměklého másla
2 sáčky vanilkového cukru + cukr pudr dle chuti
Příprava
Vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme tuhý pudink. Proříznutý korpus namažeme višňovým džemem (nebo jiným) a krémem. Na něj naklademe řezy rolády (min. na prst silné) a zase dáme vrstvu krému. Na to dáme vrchní díl dortového korpusu. Zatížíme prkýnkem a hrncem vody (cca na hodinu). Potom dort dozdobíme krémem.
Dort na obrázku byl ze dvou dávek na korpus a 3 ks rolády. Krém byl ze 4 ks másla a 0,5 l mléka. A 1 větší džem.
***
Recept převzala od zasvěcených a vlastní rukou představila Zvířetníkům
Matylda
OT- mrkvová buchta Minulý týden mi doma přistála nějaká mrkev zbylá ze školy z...
18:19
17.10.2008
RenataE
Re: OT- mrkvová buchta Mám, ale kde? Je to asi z apetitu. Zkusím to najít na...
18:41
17.10.2008
RenataE
Re: OT- mrkvová buchta tady, dělala jsem to bez sirupu a taky to bylo dobré....
19:01
17.10.2008
Bláža
Bábovka z mrkve Mrkev je třeba jemně nastrouhat. 10 dkg cukru, 7 dkg Hery, 1...
18:49
17.10.2008
zana
Re: OT- mrkvová buchta U nás se dělávala tahle: 25 Dg hladké mouky, 25 Dg mrkve...
20:48
17.10.2008
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!