18.4.2024 | Svátek má Valérie


KULTURA: Pan radní Richter je popleta. A škodí i ODS

2.5.2008

Tak jsem si přečetl v LN dopis paní Nadi Dvorské Zlo se chechtá do očí o nelichotivé poznámce vykřiknuté na mou adresu na shromáždění herců před radnicí. Sám jsem si všiml, že se po náměstí poflakují prapodivné existence, a jsou-li to přátelé muzikálu, tak rozhodně ne našeho - to bylo jasné na první pohled.

Pan radní Richter je popleta. Místo aby náporu svých odpůrců čelil, poskytl jim naopak další argumenty. Vzducholodě a víno odhalily tváří v tvář zanikajícím divadlům, že na radnici peníze jsou, a tlupa hulvátů najatých jako klaka je zase svědectvím toho, jaké má pan radní spojence. Na otázku, proč udělal takovou hloupost a angažoval pro svůj účel pokleslý vzorek společnosti, je snadná odpověď: nikoho slušného by na tuhle práci nesehnal.

Myslím, že ODS by neměla být panu radnímu příliš vděčná, protože její jméno poškodil už dost. A velice, ale opravdu velice se divím, že našel na radnici podporu u tolika kolegů. Ačkoliv, ono to vlastně všechno do sebe logicky zapadá. Jsem rád, že ve veřejnosti počíná převládat názor, že naše protesty by neměly slábnout. A jak se mi to jeví, tak nebudou.

za divadlo Semafor