28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

KNIHY: Donald Trump a jazyk

„Nebrat si servítky.“ – Tak zní český ekvivalent jednoho z dvou stovek hesel ve francouzském slovníku zábavných výrazů souvisejících s lidským tělem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 18.7.2019 23:00

Mm

Jestli to má být satirická kritika Trumpa, tak je natolik intelektuálně navýši, že jsem se vní úplně ztratil.

M. Mikulec 18.7.2019 9:13

Jak jsem včera psala,

nevěřím překladům, obzvlášť když komentují politiky jako je Donald Trump. Stávají se z nich jen poštěkavajici pisalkové. Je velmi osvěžující poslouchat Trumpa. Nezapomene nikdy pochválit své spolupracovníky a je to vlastenec.

S. Netzer 18.7.2019 12:25

Re: Jak jsem včera psala,

A teprve jak krásně lže!

J. Pokoutný 18.7.2019 13:34

Re: Jak jsem včera psala,

Obamová, Viennotová, nebo ty pětiminutové hvězdy, které osočují úspěšné muže ze znásilnění - třeba v kabince obchoďáku - aby to ve chvíli hrozícího soudu odvolaly, neb byly prokazatelně někde úplně jinde (na opačném pobřeží např,)?

M. Mikulec 18.7.2019 16:01

Re: Jak jsem včera psala,

Když neumíte anglicky, tak vám to může být fuk. Spoléhejte se na "vyvážené zpravodajství", které začíná krokem B, zatímco krok A je vynechán. Stejně jako to byl humbuk, kdy Trump reagoval na ty muslimky.Co vlastně řekly?

T. Hraj 18.7.2019 22:55

Re: Jak jsem včera psala,

Slabota.

F. Houžňák 18.7.2019 9:04

No, toho Lacroixe si pořídím, tu hysterickou

babu samozřejmě nikoliv. Jenom technická, když doslova, tak doslova, v tom prvním citátu nic o vypouštění z úst nestojí, takže prosím do závorky jako vysvětlivku.

P. Jášek 18.7.2019 8:18

Noo

a o té svobodě projevu by to platilo i o knize o M. Obamové a komentování jejich výroků o zlých běloších?

J. Fridrich 18.7.2019 7:55

Myslim, ze vetsine lidi - pokud neslouzi v diplomacii a maji radi otevrenost, primost, uprimnost je milejsi takove vyjadrovani, kde je realita neprikraslovana.. Nyni, v nasi dobe se casto pouziva vyraz, ze se nekdo vyjadruje NEKOREKTNE - a je napominan ke KOREKTNIMU vyjadrovani - to ale je mysleno zcestne tak, aby dotacny LHAL-tedy aby nemluvil PRAVDU...

Maly priklad - je temer vyzadovano, aby se o Romech-Ciganech nekonstatovalo to, co je po staleti v Evrope zmamo, ze jsou s nimi - tedy s vetsinou problemy... Jake vime, neni nutno vyjmenonavat.

J. Vintr 18.7.2019 10:43

Re:

Navíc bývá požadavek korektnosti jednostranný. Jistě čtyři americké kongresmanky použily nesčetněkrát na adresu současného amerického prezidenta ty nejhrubší výroky a pomluvy a kromě toho soustavně plivají na zemi, která jim poskytuje velice nadstandardní (zvláště ve vztahu k jejich "schopnostem") živobytí a novináře a jiné blbý to vůbec nevzrušuje. Když se ale americký prezident neadresně vyjádří, že by takoví lidé měli táhnout tam odkud oni (nebo jejich rodiče) přišli, spustí se hystetické ječení většiny médií, jaký že to je pan prezident rasista a spoustu dalších "istů".

J. Fridrich 18.7.2019 11:18

Ano, souhlas... Ona i ta nase, e i svetova media zapominaji uvadet to, co jsme znali jako rodice, ze je moudre - " zjistit, kdo si zaćal ".........