20.4.2024 | Svátek má Marcela


MLSOTNÍK: Přírodní

21.9.2018

Napadá mě to, když čtu o vašich toulkách po lesích, lukách, skalách a tak všelijak podobně.

Jíte něco z toho, co vidíte kolem sebe? A co? Jsem zvyklá si zobnout smrkový jarní výhonek, trochu šťavele, šťovíku, na louce kvetoucí pampelišku (dobře oklepat), nějakou tu sedmikrásku, žebříček... s postupujícím ročním obdobím uvítám jahody, vrhám se na třešně, špendlíky... nebo kukuřičný klas, i s „vlasama“.

Totiž, někdo se třeba nechce zastavovat. Ono vypadnout z rytmu chůze, sklonit se nebo si dřepnout, to nemusí být po pár kiláčcích lákavé. Anebo to není lákavé vůbec - kdo to onehdy psal, že kolem kempu byly závoje malin, nedotčených?

V dětství jsme taky pořádali nájezdy na pole s hrachem - byl to nějaký krmný hrách, nijak dobrý, ale začerstva a mladý ještě ušel. Škoda, že na výletech tato pole nějak nepotkávám, takže jsem odkázaná na to lupení :-)

Četla jsem kdysi článek o nějaké partě ruských vědců, kteří přecházeli Sibiř a živili se jen tím, co našli/ulovili. Živě se mi vybavuje líčení krásných hub plných proteinových nájemníků a hrabošové polévky. Inu, hlad je nejlepší kuchař.

A co vy, dáte si taky cestou něco přírodního? Nebo spoléháte na energii sbalenou na cesty?

Přeji dobrou chuť, na cestách i doma.

Lika Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !