20.3.2019 | Svátek má Světlana


MLSOTNÍK: Nevíte co s rajčaty? Zkuste tohle!

25. srpna 2006 23:53
LenkaS má vždy v rukávě plno receptů a zvláštností. Dnes se podíváme na to, co s přemírou rajčat z našich zahrádek. Některé recepty jsou ale tak... více

MLSOTNÍK: Houbové topinky

25. srpna 2006 23:50
Když nás Beta vzala do lesa na houby a k našemu překvapení jsme je i našli, přišel na řadu následující recept. více

MLSOTNÍK: Domácí "pizza" čili slaný koláč

22. srpna 2006 21:32
Stejně jako pizza, je i tento koláč variace na dané téma a přesné poměry přísad ze mě nevyrazíte. Nepodařilo se mi udělat 2x stejný, přísady se liší... více

MLSOTNÍK: Psí dort - varianta pro slečnu Bony

22. srpna 2006 21:26
Zdravím a posílám příspěvek do Mlsotníku. Byla jsem v diskusi vyzvána, aby napsala recept na psí dort narozeninový, tak tedy zde je. více

MLSOTNÍK: Sladká kachna a další dobroty...

18. srpna 2006 21:01
Ahoj všichni "Zvířetníci", moc vás zdravím z nemocnice a přeji vám všem krásný zbytek léta, pohodičku a žádné zranění. A když, tak něco trochu... více

MLSOTNÍK: Kuře po sicilsku

15. srpna 2006 21:16
Kdysi maminka přinesla tenhle recept a já jako správný puberťák měla spoustu blbých keců, jako že to nebude k jídlu a tak... Ale jen do chvíle, než... více

MLSOTNÍK: Šťávy a předsnídávky pro zahradničící Zvířetníky (a nejen pro ně...)

11. srpna 2006 22:59
Ovocné šťávy a předsnídávky si sice často představujeme jako dětské pochoutky (hubneme, že...:))), ale mají je rádi i dospělí. Nu a LenkaS zase... více

MLSOTNÍK: Kuře zase jinak

4. srpna 2006 21:11
U Vojáčků kuřata prostě milují - recepty na jejich chutnou úpravu nejspíš sbírají jako jinín lidé známky. Takže dnes další tři varianty z etudy "Kuře... více

MLSOTNÍK: Sonet o letním večeru a mátová limonáda

28. července 2006 22:41
Dnes je Mlsotník složeninou. Nad gulášem pln poezie rozjímá Lapil, a s receptem na osvěžující limonádu přicházím já. Nechte se inspirovat... více

MLSOTNÍK: Léčivé byliny - účinné látky a použití

25. července 2006 23:05
Někdy tabletkám nedůvěřujeme, jindy si myslíme, že jsou zbytečné a někdy je prostě nemáme po ruce. Takže není od věci vědět něco i o léčivých... více

MLSOTNÍK: Nemožná pie aneb takhle asi vařili pejsek s kočičkou

18. července 2006 22:21
Při svých prvních návštěvách v ČR jsem nesměla do kuchyně. Maminka asi nevěřila, že jsem se konečně naučila vařit. Potom jsem se nějak do kuchyně... více

MLSOTNÍK: Patizonový guláš

7. července 2006 22:31
Léto je v plném proudu a v tom horku mívá člověk většinou chuť na něco lehčího, než je vepřové se zelím nabo svíčková. Jestli jsme v úterý probírali... více

MLSOTNÍK: Zelený salát jako příloha

4. července 2006 22:02
V naší domácí kuchyni si zelené a zeleninové saláty našly svoje pevné místo zvlášť v létě, kdy nám rostou na zahradě tak rychle, že je nestačíme... více

MLSOTNÍK: Tentokrát pro léčení (1)

30. června 2006 22:51
Posílám bylinné, mnou opravdu vyzkoušené a osvědčené prostředky. U každé byliny je popsáno její použití. Někde se musí ale brát ohled na riziko... více

MLSOTNÍK: Sladkosti, které by měly vydržet...

27. června 2006 0:39
Nemáte v tom horku chuť na maso? Nebo jste prostě mlsní? Zkuste perníčky nebo báječnou variantu lineckého těsta... více

MLSOTNÍK: Chlebánek sladký Pepánek

23. června 2006 22:40
V naší rodině se s oblibou pečou různé druhy chlebů. Každý z nich má svůj specifický název např.: Chlebánek Pepánek, Chlebíček Pepíček, Pepa z depa... více

MLSOTNÍK: Vaření pro lidi

20. června 2006 1:05
Čtenáře ujišťuji, že se nechci nikoho dotknout, nedejbože někoho urazit! Nejsem kuchař profesionál, nemám patent na rozum a skutečnost, že někdo vaří... více

MLSOTNÍK: Koláče, buchty, dorty a spol.

16. června 2006 13:58
Jestli se nepletu, zatím se tady většinou prezentovala samá zdravá jídla - drůbeží maso, zelenina, dokoce i bezinky. Tak to zkusím trochu vyvážit... více

MLSOTNÍK: Shepherd Pie alias Pastýřský koláč

15. června 2006 13:51
Někdo by řekl, že anglická kuchyně jsou hlavně "fish and chips" neboli obalovaná smažená ryba (mám dojem, že treska) s hranolkami. Není tomu tak. více

MLSOTNÍK: Balada o polévce a domácím štěstí

13. června 2006 23:50
Pro domácí skvělou shodu, prevenci pří při rozvodu, nebo jenom pocit blaha, není marná tato snaha: více

MLSOTNÍK: Narozeniny

9. června 2006 22:10
Také máte své oblíbené jídlo, které jste si vždycky přáli k narozeninám? Co moje chatrná paměť sahá, vždycky jsem k narozeninám chtěla uzený hovězí... více

MLSOTNÍK: Kuře v nádivce a uzená bábovka

6. června 2006 7:23
Kuře zapečené v nádivce - možná, že se někomu bude zdát ten název podivný. Většinou se dává nádivka do kuřete, ale v níže uvedeném receptu je to... více

MLSOTNÍK: Cukety zase jinak...

2. června 2006 23:24
Máme babičku, která je majitelkou venkovské chalupy a rozlehlé zahrady. V oboru pěstitelství ovoce a zeleniny začínala skromně na několika úsporných... více

MLSOTNÍK: Narozeninová směs

30. května 2006 21:31
Úvodem musím říct, že vaření bytostně nesnáším, nebaví mě a beru ho jako nutné zlo. Problém však je, že ráda papám a dost často mě honí mlsná. více

MLSOTNÍK: Bezinky pro chuť i pro zdraví

26. května 2006 22:09
Mám tu dva osvědčené recepty z bezinky. Babička říkávala: "Před meduňkou smekni, před bezinkou klekni". Nevím, jestli to pořekadlo taky znáte, nebo... více

MLSOTNÍK: A just budou buchty s mákem!

12. května 2006 23:32
Známé se tehdy podařilo získat místo ve Švýcarsku. Francouzsky, německy i anglicky uměla jako když bičem mrská a italštinu s retorománštinou ji... více

MLSOTNÍK: Mikrovlnka není žádnej trouba!

5. května 2006 22:38
Mikrovlnná trouba není žádnej trouba a zvláště trouba níže popsaná... více

MLSOTNÍK: Mikrovlnka v kostce

2. května 2006 23:22
Hlavním pravidlem pro všestranné využívání mikrovlnné trouby pro vaření je "Nebát se a zkoušet"! více

MLSOTNÍK: Jugoslávské zelí

28. dubna 2006 23:04
Ráda bych se se všemi milými lidmi ze Zvířetníku podělila o báječný recept, který má u nás v rodině vždy úspěch. Vaříme to pokaždé když máme nějakou... více

MLSOTNÍK: Obecná užitečnost nudlí lotrinských

25. dubna 2006 21:47
Můj tatínek zpěvák, dej mu pánbu nebe, byl před sametovou revolucí požehnán nevšedním a kýženým kladem - pravidelně za účelem koncertování vyjížděl... více

MLSOTNÍK: Jablka

21. dubna 2006 22:05
Když jsme s rodiči ještě bydleli na chalupě, patřily k našim nejoblíbenějším a nejpoužívanějším dvě suroviny: o té první, bramborách, už byla na... více

MLSOTNÍK: Rumfordská polévka

18. dubna 2006 15:54
Uklízet knihovnu je hrozná práce - hlavně časově náročná. Jeden, v tomto případě jedna, totiž neodolá a alespoň do poloviny knih nahlédne - a začte... více

MLSOTNÍK: Z brambor...

14. dubna 2006 22:40
Ranné dětství ovlivňuje náš celý život. Pořád se to zdůrazňuje a mohu to z vlastní zkušenosti potvrdit. Tedy - mluvím konkrétně o jídle... více

MLSOTNÍK: Nerad mluvím o houbách!

11. dubna 2006 23:25
Když se rodinní příslušníci rozhodnou jít pro houby (neuznávám termín "jít na houby" - lesa si užiji dost a hledání hub stylem 1 houba - 1 kilometr... více

MLSOTNÍK: Kanadské nudle a chlupaté řízky

7. dubna 2006 23:21
Mlsotník se nám začíná utěšeně plnit a když nechci, aby se zbytečně dlouho čekalo, spojila jsem pro tentokrát dva kratší příspěvky do jednoho. První... více

MLSOTNÍK: Kuchařské trapasy

31. března 2006 10:52
Jak se říká, žádný učený z nebe nespadl. Vybavuji si své první kuchařské neúspěchy a musím se smát. Asi to pro mne byly velké trapasy, když si je... více