20.6.2018 | Svátek má Květa


MLSOTNÍK: Paprikáš Csirke

15. června 2018
Všechno je přesně naměřené, popsané a hotové do půl hodiny, a tenhle recept se stal jedním z mých nejoblíbenějších. více

MLSOTNÍK: Risotto v pomalém hrnci

8. června 2018
Rizoto s jarní zeleninou více

MLSOTNÍK: Rychlá letní večeře

1. června 2018
Rozmáčknuté brambory pečené se sýrem a bylinkami. více

MLSOTNÍK: Chleba KDYŽ

25. května 2018
Aneb obrázková kuchařka ze zápraží více

MLSOTNÍK: Pečené kuře s brambory: Anglo-indická fúze

18. května 2018
Recept kombinuje indickou kuchyni milovanou ve Velké Británii a jejich typický nedělní oběd – pečené maso s pečenými brambory. více

MLSOTNÍK: Japonské korokke

11. května 2018
Bramborové krokety s masem více

MLSOTNÍK: Rychlé kari

4. května 2018
Z jednoho hrnce. více

MLSOTNÍK: Čarodějný

27. dubna 2018
Nebo spíš čarodějnický? více

MLSOTNÍK: Japonská omurice

20. dubna 2018
Aneb další moje pokusy, tentokrát s rýží v omeletě více

MLSOTNÍK: Květák pečený v celku

23. března 2018
Docela dobrej recept. Na dobrý, jednoduchý a rychlý jídlo. více

MLSOTNÍK: Dnes s hádankou

16. března 2018
... takže nemůže být v nadpisu :-) více

MLSOTNÍK: Sardelová omáčka aneb Redukce z lenosti

9. března 2018
Co s uzeným jazykem? více

MLSOTNÍK: Zapečené nudle s tvarohem a jablky

2. března 2018
Připomínka rychlého jídla více

MLSOTNÍK: Grand Restaurant Festival

16. února 2018
Každoročně se v turisticky „mrtvé“ sezóně, tedy od půlky ledna do konce února, koná Grand Restaurant Festival. Je to příležitost, jak za přijatelnou... více

MLSOTNÍK: Rybí filé pečené s bramborami a rajčatovou omáčkou

2. února 2018
Mám filé ráda a vzpomněla jsem si na ně tuhle nad Vaviným článkem o zimním tloustnutí... více

MLSOTNÍK: Další těstoviny „z jedné pánve“

26. ledna 2018
Tentokrát s italskou klobásou bez klobásy. více

MLSOTNÍK: Plněná bramborová „vejce“

29. prosince 2017
Další díl mého bramborového seriálu. více

MLSOTNÍK: Kapustnica

15. prosince 2017
Začínáme ladit na Vánoce více

MLSOTNÍK: Granátnický pochod

8. prosince 2017
Milka! Iděm variť Granatýr! Príď zo Šarkou! více

MLSOTNÍK: Zapečené brambory trochu jinak

1. prosince 2017
Podle Čiriny více

MLSOTNÍK: Na divoko

24. listopadu 2017
Tzv. na divoko lze upravovat snad všechny druhy masa, každý dává nějakému přednost. V naší kuchyni je tento způsob úpravy masa klasika. více

MLSOTNÍK: Vepřové kari s kokosovým mlékem

10. listopadu 2017
Recept je jednoduchý, příprava rychlá a výsledek vynikající. více

MLSOTNÍK: Kuřecí plátky se šalvějovou šťávou

3. listopadu 2017
Velmi jednoduché, velice chutné. více

MLSOTNÍK: Salát s rýžovými nudlemi

27. října 2017
Zatepla i zastudena více

MLSOTNÍK: Houbový „ketchup“

20. října 2017
Stále je sezóna hub a já narazila na zajímavý receptík. Hodí se zejména pro ty, kdo o houby vyloženě zakopává, každopádně komu přebývá tak kilo... více

BLSOD-ÝK: Asi už tušíte...

13. října 2017
... a k pátku třináctého se to docela hodí. více

MLSOTNÍK: Houbová zmínka

6. října 2017
Tentokrát o omáčce více

MLSOTNÍK: Pečené kuře s brambory na řecký způsob

29. září 2017
Asi ho znáte, ale pro mě je to premiéra. A můžu potvrdit, že se hodí i pro začátečníka! více

MLSOTNÍK: Kroupy

22. září 2017
Vždycky jsem je měla moc ráda a ze zabijaček úplně nejradši. Vzpomínám na hrnec plný vařených krup a co se nevešlo do jelit, odebíralo se po lžících... více

MLSOTNÍK: Houby

15. září 2017
Snad rostou nejen u Xerxových? více

MLSOTNÍK: Nezbytný domácí spotřebič – lednička

8. září 2017
Do mých asi osmi let jsme v pražském bytě ledničku neměli. Měli jsme jen velký chladný špajz s oknem do studeného světlíku... více

MLSOTNÍK: Je prvního září

1. září 2017
... takže začíná škola. více

MLSOTNÍK: Moje první vaření

25. srpna 2017
Je to hodně dávno, vlastně 41 let, co jsem se rozhodla, že mamince „pomůžu“... více

MLSOTNÍK: Beaverská cuketová pomazánka

18. srpna 2017
Sharka přivezla z Beaveru recept na skvělou pomazánku či omáčku, která šla výborně na odbyt. více

MLSOTNÍK: Letní teplé jídlo (se sladkou tečkou)

11. srpna 2017
Pouze zelenina bez příloh, takže pro hladové to zase tak není. Ale chutná. A červené víno k tomu skutečně nic nezkazí. více

MLSOTNÍK: Dvakrát pečené brambory

4. srpna 2017
které jsem nakonec dvakrát nepekla - aneb další moje pokusy, s překvapivě chutným výsledkem! více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !