16.4.2024 | Svátek má Irena


MIGRACE: Daň z benzínu?

22.1.2016

Na financování řešení uprchlické krize?

Nic proti německému ministrovi financí Wolfgangu Schäublemu (jeho pracovní výsledky na pozici ministra financí a stav německé státní pokladny mají můj velký respekt), ale jeho poslední idea o tom, že by se řešení uprchlické krize financovalo novou celounijní daní z benzínu, je vrchol drzosti. Německá kancléřka Angela Merkelová pozvala ilegální uprchlíky do Německa a německý ministr financí navrhuje, abychom to zaplatili my všichni...

Ano, bylo by to velice elegantní řešení, jak více zdanit všechny občany a získat další peníze na úhradu nákladů přepravy imigrantů od hranic Schengenu do cílových zemí a financování jejich sociálních dávek. Ochrana našich společných hranic je, obávám se, jen vhodná záminka, k jejich faktické ochraně zatím bohužel nedojde. Je to jen hra na uklidnění nás, nespokojených občanů. Výsledkem bude to, že budeme zase o něco více zdanění, naštvaní a frustrovaní.

Říkám si, co si asi tak o tomto nápadu myslí lidé ve Francii, kde podle analýzy Gatestone Institute (The Islamization of France in 2015 by Soeren Kern) ročně shoří v důsledku činnosti muslimských gangů přibližně 40 000 aut, tedy každý den minimálně 80 aut. Podle francouzského deníku Le Point bylo ve Francii během silvestrovské noci roku 2015 podpáleno jen 804 vozů, o silvestrovské noci v roce 2014 bylo podpáleno 940 vozů (viz). Domnívám se, že u francouzských motoristů, kteří byli takto poškozeni muslimskými gangy, nápad pana ministra Schäubleho financovat převážně muslimskou migrační invazi mnoho nadšení nevzbudí.

Nebo že by snad německá vláda touto masivní ilegální imigrací chtěla podpořit automobilový průmysl v Německu? Pokud se tento zvyk rozšíří i do Německa, byl by to nemalý příspěvek německému automobilovému průmyslu oslabenému emisní aférou. Nebo se to snad již v ostatních zemích západní a severní Evropy děje a my jsme se to jen z důvodu politické korektnosti dosud nedozvěděli?

Další vysvětlení, které mě napadá, je, že to s námi pan ministr Schäuble myslí dobře a chce takto udělat něco pro naše zdraví. Já osobně jsem tak naštvaný, že pokud tento návrh projde, tak „natruc“ omezím cesty autem, abych svůj příspěvek na tuto daň omezil! A jak je známo: „Chůze prospívá zdraví.“ Toto vysvětlení však také nevypadá moc pravděpodobně.

Postřehl jsem úvahu pana Jiřího Weigla. Ten předpokládá, že bude zavedena nějaká forma solidární celounijní daně, která bude použita na financování jednotného evropského sociálního příspěvku pro uprchlíky, s nímž bude obtížné vyžít v nejbohatších zemích, jimž dnes migranti dávají přednost, ale půjde za něj přijatelně existovat tam, kde se dosud příchodu migrantů zuřivě brání a kam migranti zatím nechtějí.

Slibuji vám, že pokud se mýlím, tato daň bude schválena a výnosy z této zatím uvažované daně budou použity skutečně na ochranu hranic Schengenského prostoru a dojde k zastavení migrační invaze do Evropy, tak se panu ministrovi Schäublemu z hloubi duše omluvím, že jsem jej takto neoprávněně nařkl z nekalých záměrů!