17.12.2018 | Svátek má Daniel


MLSOTNÍK: Patizonový guláš

7. července 2006 22:31
Léto je v plném proudu a v tom horku mívá člověk většinou chuť na něco lehčího, než je vepřové se zelím nabo svíčková. Jestli jsme v úterý probírali... více

MLSOTNÍK: Zelený salát jako příloha

4. července 2006 22:02
V naší domácí kuchyni si zelené a zeleninové saláty našly svoje pevné místo zvlášť v létě, kdy nám rostou na zahradě tak rychle, že je nestačíme... více

MLSOTNÍK: Tentokrát pro léčení (1)

30. června 2006 22:51
Posílám bylinné, mnou opravdu vyzkoušené a osvědčené prostředky. U každé byliny je popsáno její použití. Někde se musí ale brát ohled na riziko... více

MLSOTNÍK: Sladkosti, které by měly vydržet...

27. června 2006 0:39
Nemáte v tom horku chuť na maso? Nebo jste prostě mlsní? Zkuste perníčky nebo báječnou variantu lineckého těsta... více

MLSOTNÍK: Chlebánek sladký Pepánek

23. června 2006 22:40
V naší rodině se s oblibou pečou různé druhy chlebů. Každý z nich má svůj specifický název např.: Chlebánek Pepánek, Chlebíček Pepíček, Pepa z depa... více

MLSOTNÍK: Vaření pro lidi

20. června 2006 1:05
Čtenáře ujišťuji, že se nechci nikoho dotknout, nedejbože někoho urazit! Nejsem kuchař profesionál, nemám patent na rozum a skutečnost, že někdo vaří... více

MLSOTNÍK: Koláče, buchty, dorty a spol.

16. června 2006 13:58
Jestli se nepletu, zatím se tady většinou prezentovala samá zdravá jídla - drůbeží maso, zelenina, dokoce i bezinky. Tak to zkusím trochu vyvážit... více

MLSOTNÍK: Shepherd Pie alias Pastýřský koláč

15. června 2006 13:51
Někdo by řekl, že anglická kuchyně jsou hlavně "fish and chips" neboli obalovaná smažená ryba (mám dojem, že treska) s hranolkami. Není tomu tak. více

MLSOTNÍK: Balada o polévce a domácím štěstí

13. června 2006 23:50
Pro domácí skvělou shodu, prevenci pří při rozvodu, nebo jenom pocit blaha, není marná tato snaha: více

MLSOTNÍK: Narozeniny

9. června 2006 22:10
Také máte své oblíbené jídlo, které jste si vždycky přáli k narozeninám? Co moje chatrná paměť sahá, vždycky jsem k narozeninám chtěla uzený hovězí... více

MLSOTNÍK: Kuře v nádivce a uzená bábovka

6. června 2006 7:23
Kuře zapečené v nádivce - možná, že se někomu bude zdát ten název podivný. Většinou se dává nádivka do kuřete, ale v níže uvedeném receptu je to... více

MLSOTNÍK: Cukety zase jinak...

2. června 2006 23:24
Máme babičku, která je majitelkou venkovské chalupy a rozlehlé zahrady. V oboru pěstitelství ovoce a zeleniny začínala skromně na několika úsporných... více

MLSOTNÍK: Narozeninová směs

30. května 2006 21:31
Úvodem musím říct, že vaření bytostně nesnáším, nebaví mě a beru ho jako nutné zlo. Problém však je, že ráda papám a dost často mě honí mlsná. více

MLSOTNÍK: Bezinky pro chuť i pro zdraví

26. května 2006 22:09
Mám tu dva osvědčené recepty z bezinky. Babička říkávala: "Před meduňkou smekni, před bezinkou klekni". Nevím, jestli to pořekadlo taky znáte, nebo... více

MLSOTNÍK: A just budou buchty s mákem!

12. května 2006 23:32
Známé se tehdy podařilo získat místo ve Švýcarsku. Francouzsky, německy i anglicky uměla jako když bičem mrská a italštinu s retorománštinou ji... více

MLSOTNÍK: Mikrovlnka není žádnej trouba!

5. května 2006 22:38
Mikrovlnná trouba není žádnej trouba a zvláště trouba níže popsaná... více

MLSOTNÍK: Mikrovlnka v kostce

2. května 2006 23:22
Hlavním pravidlem pro všestranné využívání mikrovlnné trouby pro vaření je "Nebát se a zkoušet"! více

MLSOTNÍK: Jugoslávské zelí

28. dubna 2006 23:04
Ráda bych se se všemi milými lidmi ze Zvířetníku podělila o báječný recept, který má u nás v rodině vždy úspěch. Vaříme to pokaždé když máme nějakou... více

MLSOTNÍK: Obecná užitečnost nudlí lotrinských

25. dubna 2006 21:47
Můj tatínek zpěvák, dej mu pánbu nebe, byl před sametovou revolucí požehnán nevšedním a kýženým kladem - pravidelně za účelem koncertování vyjížděl... více

MLSOTNÍK: Jablka

21. dubna 2006 22:05
Když jsme s rodiči ještě bydleli na chalupě, patřily k našim nejoblíbenějším a nejpoužívanějším dvě suroviny: o té první, bramborách, už byla na... více

MLSOTNÍK: Rumfordská polévka

18. dubna 2006 15:54
Uklízet knihovnu je hrozná práce - hlavně časově náročná. Jeden, v tomto případě jedna, totiž neodolá a alespoň do poloviny knih nahlédne - a začte... více

MLSOTNÍK: Z brambor...

14. dubna 2006 22:40
Ranné dětství ovlivňuje náš celý život. Pořád se to zdůrazňuje a mohu to z vlastní zkušenosti potvrdit. Tedy - mluvím konkrétně o jídle... více

MLSOTNÍK: Nerad mluvím o houbách!

11. dubna 2006 23:25
Když se rodinní příslušníci rozhodnou jít pro houby (neuznávám termín "jít na houby" - lesa si užiji dost a hledání hub stylem 1 houba - 1 kilometr... více

MLSOTNÍK: Kanadské nudle a chlupaté řízky

7. dubna 2006 23:21
Mlsotník se nám začíná utěšeně plnit a když nechci, aby se zbytečně dlouho čekalo, spojila jsem pro tentokrát dva kratší příspěvky do jednoho. První... více

MLSOTNÍK: Kuchařské trapasy

31. března 2006 10:52
Jak se říká, žádný učený z nebe nespadl. Vybavuji si své první kuchařské neúspěchy a musím se smát. Asi to pro mne byly velké trapasy, když si je... více

MLSOTNÍK: Ako máme radi kapra?

24. března 2006 22:49
Môj otec je rybár. Nie len tak hocijaký rybár, ale Rybár. Je to jeho jediný koníček, ale venuje sa mu s rovnakou vášňou celý život (alebo minimálne... více

MLSOTNÍK: Polévka je grunt

17. března 2006 21:47
Myslím, že se dá bez nadsázky říct, že kolik je lidí, tolik je chutí. Každý máme něco, po čem se můžeme utlouct, jiná jídla máme prostě rádi, další... více

MLSOTNÍK: Je libo topinky?

9. března 2006 23:51
Tak jsem uvažovala, jak zahájit náš nový seriál o mlsotách, který by měl čtenáře inspirovat k víkendovým kulinářským pokusům. A zjistila jsem, že se... více