Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Janaba 23.4.2021 20:14Liko, ha! Proč se mi video objevilo v norštině? Zblbnul mi iPad, nebo jsi ty sama našla recept v norštině? Mám jen malou poznámku. Český kmín, který jsi tam dala, má úplně, ale úplně jinou chuť než kmín římský, který je v receptu. S normálním kmínem nemá co do činění. Takže výsledná chuť by vyšla o mnoho jinak. Což nevadí, pokud je to dobré, možná lepší. Já sama římský kmín v jídle ráda nemám. V Maroku je to velmi používané koření. To jenom na okraj. |
Z. Lika 23.4.2021 20:30S tím kmínem vím, asi to tam dopíšu jasněji, ne jen "dala jsem český" nebo jak to tam mám. Římský kmín se mi podařilo znechutit si, rozdávám ho. Nechcete někdo?? |
Z. Xerxová 23.4.2021 20:53máš email - a není o kmínu |
Z. Lika 23.4.2021 21:25Jdu na to! |
T. Zana 23.4.2021 21:39Mně římskej taky nechutná . |
Z. Janaba 23.4.2021 21:46Také mám pytlík, zakoupen omylem. Nechcete někdo? |
Z. Jenny 23.4.2021 22:30... tak to v žadnem připadku. |
A. Zemanová 23.4.2021 22:38Koupila jsem si ho už asi 3x, nikdy neotevřela a po uplynutí záruční doby vyhodila. Nikdy se mi ho do ničeho nechce dát a vědomě jsem ho nikdy neochutnala. Asi už ho konečně přestanu kupovat. |
M. Crossette 23.4.2021 17:45Liko, díky za další skvělý recept, určitě vyzkouším! Brambory a maso jsou v tvých "korokke", které už patří do našeho opakovaného jídelníčku (i když čočkový guláš stále vede - byl zrovna minulý týden). A tohle je hodně podobné, určitě to bude s marockým nádechem moc dobré. Trsy máty mám na zahradě (samovolně se tam množí), ostatní koření doma a zelí máme také moc rádi. Asi to udělám jako ty - tedy na pléch jako "bác" (jak jedna moje kamarádka řáká bramboráku na plech) Přidám i ten sýr, holt mi ho nikdy není dost, ale možná jen na polovinu, abych mohla porovnat, co je lepší (tedy jestli sýr nepřebil ostatní chutě). Ještě ke včerejšku a odlepování ceduliček. U mně v nouzi funguje nejprve navlhčit horkou vodou, osušit a potřít obyč. olejem (případně trochu poškrábat cedulku, aby olej lépe prostoupil.). Nechat odležet. Pokud třeba opakovat. Ale píšu, že to dělám v nouzi, protože jinak používám postřik "Goo Gone". Goo je všeobecně výraz pro něco, co lepí, patlá. Ten fakt skvěle funguje - postříkám, nechám pět či víc min. působit, pak setřu a umeju. Nevím, jestli se to u vás prodává, jestli ano doporučuji, jestli ne, možná je někde v přidaném odkaze (snad se otevře) složení a najdete podle toho něco obdobného ve vašich obchodech). https://googone.com/ |
Z. Lika 23.4.2021 17:54Maričko, ani nevíš, jak mě těší úspěch čočkového "guláše" i "korokke" :-) Věřím, že i tahle marocká variace zeleninomasových placek bude mít úspěch, dej pak vědět, jak to dopadlo. K odstraňovači lepu - pro mě byla včera novinka, že nějaký takový přípravek vůbec existuje, drogerie by to měla jistit. |
T. Zana 23.4.2021 16:39Liko, ještě mě napadl dotaz: přijde mi podle fotky, že výsledného jídla bylo docela hodně. Ta porce, co jsi vyfotila, byla čtvrtina, nebo kolik? |
Z. Lika 23.4.2021 17:40Zano, ta porce byla šestina. Na fotce celého plechu jsou trochu znát hranice - hrůbky po původních plackách. Na posezení klidně dvě, hamst chramst. |
Z. Lika 23.4.2021 17:43Jo a ten plech není velký, jeho užitná plocha má 24 x 30. |
Z. Hanča 23.4.2021 15:12To vypadá jako velmi sympatické jídlo včetně umístění jednolité hmoty na plech. Ať žije jednoduchost, neboť nač se plácat s plackami! Díky, Liko, určitě vyzkouším, dokonce i s mátou, což bude zejména pro MLP převratné, neboť on v sekané vždy komentuje množství marjánky (nikdy jí není dost). |
Z. Lika 23.4.2021 17:41Hančo, toho koření se opravdu neboj, jen dodrž množství. Voní to a chutná moc dobře, nic nepříjemně nebo nezvykle "nerazilo". |
T. Zana 23.4.2021 14:09To příležitostně zkusím. Spíš tu verzi jako že sekaná, to vypadá lehčí. To zažívání už fakt odvyklo velkým náložím, teď jsem si to právě vyzkoušela . Potřebovala jsem něco na Letné a tam je několik úžasných cukráren. Máme absťák, u nás nějak nezbyla ani jedna. Ono je to tak lepší. Kdybyste viděli, co jsem všechno donesla... Tak teď jsem venku a snažím se to rozchodit . |
J. Fialová 23.4.2021 14:14Donesla a zbaštila? No, při tom rozcházení... Nevzdalovala bych se moc od základny, radši |
T. Zana 23.4.2021 14:47Chodím u nás mezi skalami. Teď jsem teda málem neudržela... řekněme nervy, protože jsem vlezla na šíleně příkrou cestu, kde jsem byla naposledy - no dávno. A ona ti od té doby je nějak víc příkrá nebo co a ta skalka na konci je nejspíš taky nová . Tak jsem pod ní seděla a hloubala, jestli se víc bojím nahoru nebo dolů. No, jsem nahoře, živá a bez újmy na prádle, ale už mi to asi stačilo . |
Z. Lika 23.4.2021 17:42Teda Zano... jestli by ti Zvířetníci neměli koupit padák! nebo mačky... |
Z. Jenny 23.4.2021 19:53Šiš Zano, co to zase děláš!? Nestraš nás krkolomnými výstupy jo?! Se mi zdá, že Ti něják otrnulo nebo co. |
T. Zana 23.4.2021 21:38No, já jsem si dost vážně se sebou promluvila, když jsem tak seděla pod tou skalkou. Snad mi to chvíli vydrží . |
Z. Nelina 23.4.2021 14:05Často vyrábím z mletého masa, neb se mi dobře kouše, preferuji vepřové, podle rady našeho souseda výborného řezníka, sekanou buď chuti klasické nebo se zeleninou, různou, většinou mraženou, a také + kurkumu i zázvor. Kde to jen trochu jde, míchám jemně strouhaný tvrdý sýr, preferuji litevské. Liko, takovou sekanou jsme jedly na benzin. pumpě při cestě zpět ze Srazu na Moravě. Chutnala vám. |
Z. Lika 23.4.2021 17:45Tak to mě velmi těší, že zelenina proráží :-) |
Z. Jenny 23.4.2021 19:55Jj, dobrá sekaná srdce a chutě potěší a když je pak i dobrý desert ve formě rolády tak není ten den k zahození. |
A. Zemanová 23.4.2021 12:54To vypadá zajímavě, vyzkouším příležitostně. Odjakživa mám ráda věci smíchané v jedné míse, kastrolu, pánvi. A v poslední době mě potěší každé odlehčené jídlo, protože zažívání už není takové, jaké bývalo. |
Z. Lika 23.4.2021 13:04Tohle jídlo mě opravdu mile překvapilo, v neposlední řadě i tou lehkostí (a možností bezlepku). Sýr už by byl na mě moc. |
A. Zemanová 23.4.2021 13:07Taky to vidím bez sýru. Možná někdy ta feta dovnitř, jak psala Sharka, to by mohla být zajímavá variace. |
A. Lex 23.4.2021 12:43Liko, bezva sekaná, líbí se mi na ní to množství zeleniny! |
Z. Lika 23.4.2021 13:03Jsem ráda, že se líbí Normálně by mě třeba do sekané vůbec nenapadlo dávat mrkev nebo bramboru, o tom ostatním ani nemluvě. A tu mátu fakt doporučuju, místo majoránky, na kterou jsme zvyklí. |
Z. Jajka 23.4.2021 15:11Dík za inspiraci, myslím, že to v dohledné době zkusím. Vím o balíčku mletého vepřového v mrazáku, dvou paprikách a jedné tlusté mrkvi v ledničce, zbytku zelí..., brambory máme. A máta, máta se už roztahuje u plotu. |