23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kuřecí prsa s jarní (protože zelenou) nádivkou

Dnes bychom měli správně držet půst, takže tento recept je pro inspiraci. Navíc jarní, protože je v něm zelená nádivka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 2.5.2019 18:47

tak už jsem prsíčka také dělala :)

Liko, dělala Tvůj Mlsotník - plněná kuřecí prsíčka. Koupila jsem čerstvé balení s 6 kousky. Rozhodla jsem se udělat je všechny a na večeři jsem pozvala kamarádku. Udělala jsem si odhadem dostatek nádivky a rozdělila ji na 6 dílů. Jenže jsem asi nožem vyšmrdlala dost velkou kapsu (bezva názorné video jak), protože jsem do prvních 3 spotřebovala všechnu počítanou na 6 kousků. Šalotku už jsem neměla, tak jsem zkusila jinou nádivku. Rychle jsem osmažila do hněda dvě cibule, přidala pažitku a pak promíchala se sýrem. (Do první nádivky jsem nastrouhala zbytek mozzarelly, do druhé už jen goudu). Prsíčka jsem obalila proužky slaniny a dala péci necelou hodinu před udaným časem kamarádky. Měla přijít rovnou z pedikůry! Jenže pak volala, že to bohužel potrvá déle, řekla jsem, že nevadí. Jenže nakonec jsem to pekla (sice na snížené teplotě), ale skoro hodinu a půl. Nějak mě vůbec nenapadlo (tedy až dodatečně po večeři), že jsem měla pekáč v troubě alespoň přiklopit. Ale jídlo to bylo vynikající, jen dost suché (naštěstí slanina na vrchu to přeci jen dost zachránila). Délkou pečení také z kapsy vytekl (nebo se vstřebal do masa) všechen sýr, při nakrojení uvnitř nebyl. Zato byla výborná omáčka, zalila jsem výpečky a v ní tak byla chuť i té smažené cibule a sýrů. Ta suchost dost zachránila. Jako Ty jsem udělala brambory. Určitě to udělám znovu (a znovu..) je to fakt moc dobré, ale příště si dám pozor, abych to nepřepekla, nebo abych stihla přiklopit. A take budu počítač s dostatečným množstvím nádivky.

Takže zase moc děkuji za recept, určitě to bude další stálice jako Tvoje čočka a "sedlákův guláš".

M. Crossette 19.4.2019 18:39

tohle určitě zkusím

kuřecí prsíčka mám vždy v mrazáku, různé sýry v lednici. Takže bude stačit vytáhnout. Dokonce i tu slaninu mám. Plánujeme jet v pondělí nebo v úterý k moři a chci připravit BLT sandviče (to "B" je bacon-slanina). Takže z těch dvou balíčků co mám doma mi určitě pár plátků zbyde.

Určitě to bude velká dobrota. Jeden čas jsem kupovala takové minirolády z kuřecích prsíček, ty byly plněné sýrem a brokolicí a obalené se strouhance. Prodávaly se mražené, šest jednotilivě balených v krabici. Byly vynikající. Dělaly se i se šunkou a ještě něčím jiným, ale nám nejvíce chutnaly právě tyhle první.Pak najednou nebyly k sehnání a já si říkala, že je zkusím udělat sama. Jenže jsem se k tomu nikdy nedonutila, to naklepávání, plnění a obalování mi přišlo nějak moc prance. Rozmazlila jsem se tím "koupit, šoupnout do trouby" :) Tohle vypadá velmi podobná chuťová verze, zato mnohem jednoduší příprava a slanina místo trojobalu se mi také zamlouvá. Díky Liko!

Z. Vave 19.4.2019 18:19

To vypadá dobře, Liko.

Pokud něco plním, bývá to kuřecí roláda, do které dělám náplň dle momentální nálady a surovin, případně podle chutí návštěvy. Ale tohle bych někdy zkusit mohla. Nejspíš by se dal takto naplnit i krůtí řízek, že? To by mohlo být šmakézní. :) Děkuju za inspiraci.

Přeju všem krásné Velikonoce.

L. Blaza 19.4.2019 10:16

Přeju

příjemné Velikonoční svátky všem! A hlavně buďte zdraví!

A Liko, recept je moc sympatický! :)

J. Jovo 19.4.2019 9:25

Veleikonoční přání.

Příjemné prožití velikonočních svátků přejí Jovovi.

Viz odkaz.

https://img31.rajce.idnes.cz/d3101/15/15984/15984675_3dbefd79589aabd5228070effc4caf39/images/velikonoce_Jovovi.jpg?ver=3

L. A 19.4.2019 8:23

Moje babi

dává zbylou nadivku do krutí kůže.

Kocour sice není součástí surovin, ale chybí mi tam suroviny pro kocoura.

Z. Yga 19.4.2019 16:18

Re: Moje babi

Kocour suroviny redukoval, proto nádivka zbyla (:o))).

Z. Xerxová 19.4.2019 6:11

hezký sváteční den

hezký svátek v pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

To se mi líbí... právě snídám mazanec. Nádivka bude dneska k obědu - kopřivy jsou tady ještě hezky mladé. Půst nepůst - bude nádivka s masem už dnes

T. Zana 19.4.2019 10:08

Re: hezký sváteční den

Míříme do Úštěka na velikonoční akci, takže nádivka nebude. Ale vypadá hezky, třeba někdy :-)