25.4.2019 | Svátek má Marek



DISKUSE K ČLÁNKU

Nejste přihlášen/a. Vkládat příspěvky mohou pouze registrovaní čtenáři.

Formát tel. čísla "+420 xxx xxx xxx"

MLSOTNÍK: Jáhlová kaše



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 12, poslední: 25.3. 2019 7:59, přehled diskusí

Jáhly:
Autor: Z. Jenny Datum: 22.3.2019 22:40

jsou jistě zdravé ale neodhadnu nikdy porci jen pro sebe a MLP má

raději něco od masa, takže asi tu šunku by dal. :-) Díky za recept,stejně ho vyzkouším.

Re: Jáhly:
Autor: Š. Matyášová Datum: 25.3.2019 7:59

půl hrnku čajového , cca 1,7 deci.....

L.A. děkuji za inspiraci:
Autor: M. Crossette Datum: 22.3.2019 16:56

Na jáhly jsem rozhodně nezanevřela, ale už je nedělám tak pravidelně jako když jsem jimi byla téměř posedlá (objevily se jiné racepty, že!). Ale tenhle recept vypadá zajímavě, líbí se mi variant věřit je rovnou s kořením kari(tohle koření my moc rádi). Určitě vyzkouším.

Ale jáhlový nákyp podle Zany, který mám popsaný v odkaze jsem dělala zrovna někdy minulý měsíc. Vyndavala jsem ze zásob nové balení mouky a ejhle, byl tam sášek jáhel! A protože ještě zbyly určitě tohle vyzkouším. I ta variant od Šarky je zajímavá, díky oběma za nápady.

Dobrý nápad:
Autor: Z. Lika Datum: 22.3.2019 11:46

A alternativa k pšeničným těstovinám. Udělat si z jáhel vlastně salát, to mě kupodivu ještě nenapadlo. Takže díky, La, za inspiraci.

Re: Dobrý nápad:
Autor: Š. Matyášová Datum: 22.3.2019 12:33

v tom případě je nesmíš rozvařit, prootže by ani po propláchnutí nebyly sypké.... jinak to pak už provař na kaši,dej tam vejce, upeč na plechu a nakrájej na kostičky.....pak to bude vypadat v salátu dobře....

Re: Dobrý nápad:
Autor: Z. Lika Datum: 22.3.2019 13:10

To bude bezva svítek, díky. A krutonky :-)

O.T.:
Autor: T. Zana Datum: 22.3.2019 9:23

Aktuálně z botanické: https://1234zana.rajce.idnes.cz/Botanicka_20.3.2019

Já rád játra... teda jáhly :-):
Autor: T. Zana Datum: 22.3.2019 9:20

A mám nějaké v ledničce, takže by na ně dojít mohlo. To kari v receptu může být docela fajn, jen teda podotýkám, že asi v těch dobách k dispozici nebylo. Ale koneckonců recept je to tvůj, že :-)

Díky :-)

Re: Já rád játra... teda jáhly :-):
Autor: L. A Datum: 22.3.2019 12:43

Nebylo, zrovna tak jako papriky a pravděpodobně by tenkrát nepoužili šunku. Mohli by tam dát třeba nějaké tučnější maso, řepu, z kořeního např. kmín (který nesnáším) a omastit lojem.

pšeno,pšeno.....:
Autor: Š. Matyášová Datum: 22.3.2019 8:15

tedy jáhle (jáhly), já moc ráda...na sladko,jako jahelník s višněma..na slano se škvarkama a česnekem nebo osmaženou cibulkou...jahelná kaše je dobrá i s houbama- kdo nerad kroupy....zkusím i tu tvoji verzi Lucko,ale sýpnu trochu parmazánu nebo gran moravii, na povrch....

Re: pšeno,pšeno.....:
Autor: L. A Datum: 22.3.2019 8:33

Ano, kuba jde z jáhel také dělat. Já do něj přidávám houbové koření od Stupky.

hezký den:
Autor: Z. Xerxová Datum: 22.3.2019 6:31

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

tak jáhly taky nemusím... tu šunčičku od kosti, tu bych si dala....

Jen doplním jednu dětskou vychytávku - v neděli (4 Trpajzlíci u stolu) všichni ocenili veselou sekanou - to se do sekané položí půlky vajíček a pak ještě dva párky... a když se to dobře rozmístí, tak se skoro každý plátek krásně směje. Jen tedy párkožravci rychle vidličkou oči sekačce vydloubli... a pak kňučeli, že je slepááááá